Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
Veškeré papíry k vyřízení ohlášky budeme podávat v pondělí a máme vše, za jak dlouho je pak ohláška hotová? Max měsíc, ne?
@andydrzka Prosím tě, jak to je? Ta záloha 250is se platí při podepisování smlouvy o dílo?
@bzulenka a jak jste na tom s ohláškou? pokud už máte podanou a budete mít povolení ke stavbě, můžete základovou desku dělat ještě před KS a zařadit do by vás pak mohli třeba hned po konečné specifikaci ...
Holky, vychází to přesně tak, jak jsem nejmíň chtěla. I když za to nikdo nemůže..Termín KS až 23.října. Počítám, že základovka tak prosinec a montáž jako v lednu? To nééé, nechci protopit a prosvítit majlant.
@hondrle konecne som nasla niekoho co ma bungalov Largo, aky typ mate upraveny?
Nevies mi poradit, existuje diskusia na LARGO?? Zatial som nic na MS nenasla... dik ;-)
@bzulenka JJ to mi neříkej, už přesunuju penízky z jedné hromádky - na druhou hromádku:) škoda že ne vidlema, ale jde o to co ano a bez čeho se obejdeme...:(
Co jsem zjišťovala, tak dveře z jedné strany decor cca 3 tis. + okna 12 tis:(....Nojo co naděláme....
@mojsha Míší děkuju za zprávu....Jelikož manža by rád zelenýho kubise tak se k tomu hodí moc hezky dřevěné obložení, ale k tomu jsou potřeba asi hnědá okna...ale viděla jsem ještě jednoho kubise,a ten bude jako máte vy, světlejší ton a tmavší tón, měl bílá okna, i teda dveře a vypadalo to móoc pěkně...(barva byla taková hnědá a sv. hnědá, ale šedá co bude mít vy bude vypadat taky moc pěkně.:)...Jedna varianta je taková výraznější - extravagantnější, což vůbec nevadí, neboť je to moderní dům, a druhá varianta je decentní, ale bude hezká pořád a neomrzí....No musí to u nás rozhodnout manža:) Já mám z toho hlavu kolem...
@bzulenka dveře se vybírají zvlášť z katalogu.. a dekory budou podobné nebo totožné a cena za dveře je taky zvlášť, jak jsme nechali bílé dveře i okna k šedé fasádě tak přesně tu nabídku dekorů nevím, ale okna budou ze stejného vzorníku jako je na netu, ono v reálu při ks jsou ty vzorníky takový malinký takže to chce představivost
@evapetrikova ahoj, dveře v dekoru jsou určitě za příplatek, cenu budou vědět holky, co už mají po KS. Naskáče to, co? já se tak bojím té konečné ceny :-(
@mojsha Díky, odtamtud si můžu už vybírat i vchodové dveře? svou barvu jsem tam nenašla, takže klasika, spokojím se se standartní nabídkou;-) Nevíš náhodou, jaký mají dekor ve vzorovém v Olomouci?
@vorllinka Snad během září konečně zasíťujeme pozemek. a 25.9 máme konečnou specifikaci - kde doladíme všechny věci...a to bych chtěla mít i o ohlášku na SÚ požádáno. Trošku nám dělá problém ještě katastr, kterýmu chybí pořád nějaký dokumenty....a současně je ještě potřeba vyřídit hypotéka...
@vorllinka hele máme v obýváku okno navíc ne jen dvoukřídlí na terasu ale ještě jedno velké až na zem tak se nebojíme...a do zádveří budeme mít část dveří prosklenou takže světla bude dost... ;-)
@mojsha Míši a nebojíte se, že budete mít v obýváku tmu? A jakou barvu plastu máte vybranou? To si tam pak budete dodávat sami nebo už od Rýmařova? Mně se ta pergola taky moc líbí, u toho baráku bude vypadat krásně, ale bojíme se že bude hodně stínit. No musíme to ještě promyslet.
@vorllinka Ahojky, jelikož jsme zatím také jenom v plánování, toto jsme sice řešili, ale ještě nedořešili. (Myslím, že ze začátku budeme mít slunečník) Jinák já bych raději asi pergolku, abych na ní mohla dělat třeba i něco v zimě. Přijde mi lepší. @mojscha myslím, má místo pergoly na auto - pergolu jako terasu a budou na to dávat, takový ten plast. Určitě se jí zeptej, poradí ti.
@vorllinka např. my budeme mít pergolu z garáž.staní od Rýmařova, kterou pak zastřešíme, aby stínila, máme ji na západ, pujde nám tam slunce od cca 13h až do večera takže stín bude potřeba ;-)
@evapetrikova Jojo, nemůžu se dočkat :-)
Jak jste prosím řešili terasu? Resp. zastřešení terasy? Pergolou? Nebo nějakou markýzou? Nevím jestli jít do pergoly, aby nám to tam nestínilo a zároveň, aby to plnilo účel..
@mojsha Ahojky Míší, neustále na Vás myslím:) Vím, že Vám to za chvilku vypukne a moc Vám přeji, aby Vám vyšlo počasíčko a vše bylo tak jak má a ať se Vám Kubísek moc líbí. My máme doma taky týden blbec:( Jedno PO s klukem pohotovost a druhé PO málem také...No mazec, málem mě už odvezli...Strašný...Tak snad se nám oběma už bude dařit a štěstěna už bude stát při nás...
Když prasklo to kolo, musela to být pěkná rána, hlavně že jste v pořádku.
Moji milí, jsem se totálně zamilovala do jednoho dekoru plastových oken a dveří, co jsem teď v týdnu viděla u jednoho občana tady u nás. Je to taková světlá hnědošedá, překrásná decentní barvička, která se bude hodit nádherně k bílému kubisu, jen teda absolutně netuším, jak se dokor nazývá nebo jaké má číslo a hlavně, jestli si ho budu moct vůbec vybrat. Vy, co už za sebou máte KS, z čeho jste vybírali, z jakého vzorníku?díky moc.
@evapetrikova ahoj, jo jo těšíííme ;-) ale dneska mám den blbec, prorazila jsem gumu na autě a ještě se mi málem zmrzačilo dítě... :-S asi špatná aura dneska ]-(
@mojsha našim chlapům to taky nevadilo, přesně jak píše @evikusss, jsou na to zvyklí - vždyť většina lidí staví jednou za život a pak ten domeček do důchodu splácí :-D , tak je třeba to zdokumentovat ;-)
@mojsha hele ani to těm klukům nevadilo, a že my jsme tam opruzovali docela často. Pořád jsme prolejzali nahoru dolu. Pak když dělali podlahy, tak jsme lezli po lešení a čuměli oknama :-). Oni jsou asi zvyklí a na fotku nám i zapózovali :-D