Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@zenny2 Pozemek je komplet zasíťovaný a ty sítě budou cca 3 metry od domu. Regulace jsou 2 patra a sedlová střecha. Je to CHKO tak ještě musím zajít na stavební úřad a zjistit si co nejvíc.
Každopádně děkuji za info já si teď musím ještě pročíst vše kolem vytápění což bude taky fuška.
Má tu někdo zachovalé všude přímotopy a nic jiného? přijde mě že všichni to buďto mění nebo kombinují s podlahovkou.
@kubis631 mno když to takhle čtu tak třeba nám finanční limit co jsme si dali že za dům dáme nebude vůbec na 74 stačit a budeme muset od ni ustoupit a jít do menší 631. Mě se proporčně líbí vršek 631 už kvůli šatně a dokonce jsem viděl v těch variantách 74 že je jeden atyp který má druhé patro skoro stejné jako 631 až na rozměry pokojů ale bojím se že taková změna oproti normálnímu typu mě zrujnuje :D
Každopádně tuhle sobotu jedeme na vzorový dům 74 a neděli na vzorový dům 631 tak uvidíme :) já se osobně bojím že 100m užitné plochy je pro případnou 4 člennou rodinu málo(teď jsme jen 2 dospělí ) aji ty dětské pokoje nahoře které bych určitě nechal rozdělit je 8,5m pokoj což mě přijde fakt malinké a vůbec nemam představu o kolik to zvetší přidáním jednoho modulu. My ať už to bude 74 nebo 631 možná i 632 dole nebudeme mít pokoj a bude tam velký prostor do tvaru L a kuchyn do tvaru U nevím jak to vysvětlit :D každopádně chceme mít nahoře 3 pokoje, koupelnu, šatnu a dole jen obývací pokoj, kuchyň, jídelna, tech. místnost a záchod se sprcháčem.
Mám domluvenou schůzku u nás v Brně ten týden po prohlídkách a tam se asi dozvím nejvíc do té doby sháním informace kde se dá :-)
Co to jsou výdaje spojené s koupí domu? klidně do IP ať to tu zbytečně nespamujeme :-)
Ještě malá technická, my do toho domu nepočítáme plot, zámkovku, a cokoliv venku to si budeme dodělávat časem i s bazénem. Plot zatím bude obič. pletivo. když nad tím tak přemýšlím přijde mě 2,7m za 631+1M strašně moc když stojí typ. dům 2,1m.
Řekla bych, že to záleží na preferencích, co může být komfort pro jednoho, je pro druhého samozřejmost a cena domu se odvíjí hlavně od vybavení. Celková cena se odvíjí od vzdálenosti přípojek, terénních úprav...... Záleží také na tom, jaký máte stavební pozemek, jaké jsou regulativy, co vlastně můžete postavit, který domek se tam lépe usadí, atd. Věřím, že každý ze jmenovaných Kubisů má své výhody, to si však musí každý rozhodnout sám :-)
@porsacek No ono to dopadne asi tak jako mate vy 74 akorát mám představu z projektu oddělat komín a gar. stání. chtěli bychom dům i s kuchyní +- za 2,6.m a to když počítám kuchyň 200 tisíc tak tech změn od typového domu asi moc dělat nebudu :( a to potřebuji nahoře udělat někde šatnu :(
@zenny2 děkuji pročtu si to ;-)
@zmrz_lina to máš rozprojektované, ale musíš počítat, kolik do toho dáš reálně, tzn. pěkně od začátku. Nepočítám samozřejmě pozemek, ale výdaje spojené s koupi domu.
@kubis631 tak to teda nevim. Mame rozprojektovanou 74 a i s podlah.topenim, venkovnim stinenim (kombinace rolety a zaluzie), upravami, lepsima podlahama, obkladama, vybavením...se vlezeme do 2,8 ;-)
@zdenekcz u kubisu 631 1xmodul bohatě stačí, 2x modul je už zbytečný, 1xmodul cca 90tis, jinak za mě je 631 z těch variant nejlepší :-), ale záleží, co preferuješ. Počítej však, že 74 bude ve výsledku přes 3mega, když se budeš krotit. U 631+1modul, jsem na 2,7 mil, bez garáže. Kde je plot, terasa, zámkovka atd.
@zdenekcz
Dobrý den ,
První co doporučuji je prohlédnout dum naživo jak 631/2 tak 74 . Původní plán u nas 632 plus 2xmodul .
Aktuální stav čekáme na ks dne 21.4 na Kubis 74 cena skoro stejna ale ten prostor je znát .
Teď když nad vším přemýšlíme tak už začínáme uvažovat i o 631 popřípadě 632 s přidáním jednoho či dvou modulů. Má s tímto někdo z Vás zkušenosti? Víte někdo aktuální cenu modulů pro 74,631,632?
Předem díky za jakékoliv info co by mě mohlo pomoct :-)
Krásný den, mám pár dotazů ohledně RD Rýmarov ale spis konkrétně k domu Kubis 74.
Mám se ptát zde, nebo založit audítko přímo o semdesatčtyřce? Co mě určitě dost lidí poradí je ať si tady přečtu toto vlákno a ještě vlákno přímo o RDR ale ty komentáře jsou některé 5 let staré a neaktuální (příklad komín v ceně) a co si budeme vykládat číst skoro 1000 stran a hledat v tom jak jehlu v kupce sena je dost časově náročné. :)
@petraop U nás občas pípnul, já pořád chodila, že máme ptáka v komíně a až pak nás napadlo, že to bude asi ten alarm;-) Naštěstí v Nově se dá sundat, aniž bych musela vytáhnout velký žebřík;-)
Zdravím, vy co máte ve Kubis 631 ve standartu !my teda máme zvětšený o jeden modul, ale to nejraje roli :) ). Mohli by jste poslat pro inspiraci foto Vašich dětakých pokojíčků? Zavazí nám tam prostě okna a vůbec nevíme, jak to řešit, chceme tam dát patrovou postel, ale zatím to vypadá, že není kam. Díky moc. :-)
Tak už i my :)))) dnes 6,37 ráno příšerný zvuk pípání, došly baterky v alarmu na kouř, jelikož je v Kubisu tááááááááááááák vysoko...byla jsem bez šance, můj chlap na cestě do práce a 2 spící děti. Doteď nechápu, že je to 5ti minutové pípání nevzbudilo. Pak nejspíš definitivně došla šťáva v baterkách a alarm ztichl... Můj dotaz zní, ztichl fakt nafurt? Když tam nedám baterky, bude mlčet? a druhá... k čemu to je? Když 5m od toho spaly 2 děti a byly naprosto v limbu?
@ilisek10 Buď blbě čtu nebo dáváš zkreslené informace, při hypo 2.2 mil. a měsíční splátce 8011,.Kč na 20 let, vrátíte méně než jste dostali, gratulace.
@lutta My jsme pod pražským zastoupením. Vychazeji vstříc se vším,jak potřebuješ,komunikuji a jsou v poho. x-) Mužeš se na ně obratit právě i s financováním. x-)
@lutta Ahoj,nam vylezla cena na 2,200 000 coz jsme chteli.Pozemek jsme si koupili sami. Co se týče hypo,tak nám ji od zacatku do konce vyridil p.Vrana od Rymarova. Jeho prace byla uzasna a vysledek vic nez uspokojivy. 1,87% urok.Spl 8011kc na 20 let,coz je mene nez najem v nasem byte. Po desce 250 tis.zaloha,pred vyrobou domu 350 tis a zbytek 15 dni po prevzeti stavby.Vse vyrizuje p.Vrana,my obcas neco podepisem ci oskenujem x-) Pro priklad,kdyz jsme se pokusili vyridit hypo sami,tak byla splarka 13000 a to se jeste banka prsila,buhvi co nam nedava x-) Kontakt na p.Vranu nam dali na obchod.centru.Tak asi tak nejak x-)
Dobrý den, rozhodli jsme se pro stavbu Kubise 631. Pečlivě jsem pročetla celou tuto diskuzi a díky tomu jsem získala spoustu zkušeností těch, co už dům postavíli nebo teprve staví. Za to vám všem děkuji :-) . Teď k mému dotazu. Prohlíželi jsme si na stránkách RD Rýmařov všechny projekty již zrealizovaných staveb a jedním z nich jsme se nechali inspirovat a chceme si ho nechat postavit. Chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás nemáte takto řešený dům? Pokub ano, byla bych vděčná za info na kolik se nakonec vyšplnála cena domu s těmito úpravami.Předem moc děkuji za každou odpověď. http://www.rdrymarov.cz/download.php?...
Ahoj Kubisáci, máte prosím někdo řešenou koupelnu se sprchovým koutem tak,že místo vaničky máte fermecellový dílec s odtokem uprostřed? Jestli ano,nevadilo by vám sem přidat sem foto? Zajímá nás, jestli odtok uprostřed něčemu vadí nebo se na něj dá zvyknout.
Děkuji.