Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@kaufik za tu podlahovku to je teda masakr :-( To my máme Fenix všude mimo chodby, zádveří, ložnice a šatny a dopláceli jsme asi 75 tis. + odečítali přímotopy a synco, takže se to dalo. Ale je možný, že pro rok 2014 jsou ceny jiný ....zato za desku jsme dopláceli snad 70 tisíc :-|
@katunkaj@mojsha Ahojky holky moje,zítra podepisujeme smlouvu na projekt a předběžnou kalkulaci. Líšily jste se hodně s předběžnou kalkulací a kalkulací po KS. Díky a hezký víkend
@kaufik Ahojky no slušná cena:( To pak písni kam jste se až dostali, my dneska dostali předběžnou kalkulaci a museli jsme toho hodně osekat....A jsme zvědavá až přijde kalkulace po KS, jestli částka bude jiná. O kolik jste se lišily vy mezi předběžnou kalkulací a kalkulací výslednou?
@kaufik ty brdo, není to za tu podlahovku nějak moc, teda my máme jenom spodek, ale zato budeme platit hodně peněz za ovládací jednotku :-)? Tak se to asi vyrovná :-)
Základovku my dopláceli 20000,-
Dneska přišel cenový rozpočet na el podlahovku do celého domu za 121.789,- a nacenění víceprací za základovou desku 38.9852,-.
To jsem zvědav, kam se dostaneme s kalkulací ?
@katunkaj mno vidíš a nám říkal že má být výkonná aby vysála páru a překonala dvě zatáčky ven z baráku :-D tak teda nevím, dal nám nějaké rozmení síly toho odtahu tak jsme koukali na digestoř od Mory a cenově vychází celkem pěkně kolem 7.5tis
@evapetrikova Jé Evi, tu podlahovku ti takhle neřeknu, zkusim najít v papírech...za dveře jsme si připláceli...za jiný než jsou ve standardu...paradoxně máme míň prosklený, než jsou základový, ale to jsou všechny!! :-p
@evikusss Ahojky děkuji za inspiraci....koukám a zkoumám....jestli dát taky šedivou a do toho nějakou zářivou zelenou:) Baráček je celkem vysoko, jak bychom ty prkna za 5 let natírali:(
@katunkaj JJ to s tím pěstováním máme podobné:) A nevíš na kolik Vás vyšla ta podlahovka? A proč se připlácelo 15 tis za vchodové dveře? Jen pro to že jsou tam ty skla?
@evapetrikova Evi, ten si nezasloužim...já jsem hroznej pěstitel, mě všechno zajde, ale slavila jsem narozky, tak jsem nějaké dostala...jsem zvědavá, za jak dlouho je zahubim!!! :-D My máme podlahovku v kuchyni a obýváku, jinak přímotopy
@mojsha tak já nevím, ale nám zase všichni říkali, že digestoř musí být málo výkonná a hlavně manuálně ovládaná...my jsme jednu koupili a Lašák nám řekl, že je teda až dost silná!! A to jsme vybírali z těch slabších...někde snad najdu papíry a kouknu jak je výkonná...
@mojsha Máš úplnou pravdu, teplo od nohou je super, protože nemusíš ani pak moc topit, neboť ti je teplo....děti taky nenosí doma bačkůrky. Teď máme doma nějaký lino a celkem ho mám ráda a máme kamaráda podlaháře, tak snad si s tím poradí....a ještě to zvážíme.
@evapetrikova taky je otázka vašich zvyků, já jsem zvyklá furt chodit bosa,což je taky blbej zlozvyk, moje děti doma nenosí bačkůrky ale třeba u babi musí pač má všude studenou dlažbu
@evapetrikova právě pro ten příjemný pocit tepla od nohou jsme zvolili tu podlahovku a pak je jedno jestli je to ten jejich quick step nebo pvc, však máte ještě čas to zvážit... ;-) ono musíš koupit to pcv,nějaká firma ti to musí položit když to rdr nedělá + jestli bude potřeba ta stěrka tak to bude taky za dost peněz navíc,proto jsme to nakonec udělali jinak....