Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@mojsha Míší děkuku, aha...no tak to se asi vydáme do nějakého podlahového studia, co nám k tomu řeknou a taky se projít po plovoučce. Mamina jí má cca 10 let...a je moc studená a tvrdá....tak třeba jsou teď lepší:)
@evapetrikova Evčo nám právě při KS ten Gerflor vymluvili....oni vám ho ani nepoloží, pokud na něm budete trva,t tak by na farmacel asi měla přijít ještě stěrka, taky nám říkali že v dřevostavbě není to pvc úplně ideální, proto jsme se nakonec rozhodli až při KS a probrání to se zkušenými jinak no(muž potřeboval slyšet argumenty zkušených)...podlahovka do celého domu nechychází extra draho pač když máš všude podlahovku tak odečítají synco living a přímotopy takže se moc nedoplácí...přesnou cenu ti neřeknu kalkulace po KS nám ještě nepřišla
@mojsha Míší na kolik Vás vyšla ta podlahovka? My nechali přímotopy k vůli ceně, ale bude mít +1M navíc a posun příčky v obýváku, tudíž pracovna bude malinká, ale o to větší obývák. Do kuchyně si chci dát to PVC s gerflorem (si mě navnadila) a jelikož nebudeme mít podlahovku, nebude položení složité, že? (můžeme pak hned pokládat?)
@evikusss díky moc... jj je to ideální i kvůli prostoru a nábytku, nechtěla jsem se nechat omezovat přímotopama na zdi ;-) mě se popravdě ani moc nelíbí,ale zase to synco má dobrou myšlenku s tím řízeným větráním...no já jsem nadšená už teďka... :-D
@mojsha tak to je už za dveřma :-). To je super, držím pěsti ať je to co nejdřív ;-) . Ona ta podlahovka v celém domě vyšla pomalu levněji než když to màš kombinované s přímotopem. Plovoučku máme všude i v kuchyni a vypadá to moc dobře. My jsme z toho domečku úplně nadšený :-). Uvidíš jak se vám to bude líbit :-)
@evikusss myslím že je to dobrý řešení ;-) no máme přislíbenou desku v půlce července, konkrétní datum nám řeknou v momentě až jim pošleme scan povolení ohlášky domu,které by mělo +- v tom termínu být, takže nám to visí jen natom ;-) modlím se každý den a každou chvilku ať to klapne :-D
@mojsha ahoj Míšo, my jsme to tak taky vyřešili. V celém domě podlahové topení a všude stejnou plovoučku a vypadá to moc hezky. Už se vám to taky blíží, už máte termín z.desky?
@evapetrikova ahoj jj máme plovoučku, muj manžel chtěl všude pvc ALE je to zbytečně komplikované pač se nemůže pokládal přímo na farmacell a musí se pokládat ještě deska heatpack kvuli podlahovému topení, takže jsme nakonec vybrali plovoučku co mají ve standartu a po celém domě bude místo syncoliving a přímotopů podlahovka.... :-)
@evapetrikova@songs@andydrzka Holky, budeme mít právě taky plovoučku ze stejného důvodu jako vy, nechtěla jsem ten prostor rušit. Teď si ale zas říkám, jestli časem nebudu litovat.. Snad ne :) :-p
@bzulenka jsme na tom stejně jako holky ;-) Dlažbu jsme sice zvažovali, ale v dřevodekoru, aby byla stejná i v obyváku a na chodbě, ale nesehnali jsme žádnou, co by se nám líbila ...
@bzulenka máme všude jen plovoučku... ;-) ale asi je lepší dlažba (kuchyň) ale já jsem nechtěla rozbíjet tak malý prostor ještě dvěma druhy podlah a dělící lištičkou,ale je fakt že dělají i dlažby v dřevodekoru jako jsou plovoučky ale nijak jsme to neřešily.... ;-)
@mojsha my se stěhovali až po kolaudaci, ale kdybysme ji nemuseli mít tak rychle (kvůli bance) a měli dřív kuchyň, tak bychom se klidně nastěhovali i před. Správně to tak je, že by se mělo žádat, ale nikdo to tak nedělá a spousta lidí (i v našem okolí) bydlí před kolaudací, ze SÚ ti to nijak nedokážou, to by tě museli načapat při vstávání :-D :-D :-D