Kubis 631, 632 - RD Rýmařov, zaujaly vás?

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
Odpovědět
Profilova fotka
@mojsha My jsme měli termín KS až na základě poděpsání smlouvy o dílo...
Odpovědět
Profilova fotka
@evapetrikova Ahoj, jsme celkem dost limitovaní penězma, takže podlahy jsme brali ve standardu, plovoučku máme světlou šedou, ale odstín si nepamatuju, zkusim zapátrat a když najdu, tak písnu :-)! Změny podlah jsme ani neřešili..,já jsem chtěla všude dlažbu, ale to jsem narazila už u drahého...takže jsme nechali, jak bylo... ;-)
Odpovědět
@bzulenka Asi vám to tam napočítali rovnou, protože si to dává většina lidí, akorát mě zaráží, že se vás vůbec nezeptali, nás se tedy na vše ptali hned od začátku. Ale stejně je lepší si tam toho nadiktovat co nejvíc, aspoň člověk zjistí cenu a pak není problém to zase vyškrtnout. My jsme nejdřív řekli, že chceme spoustu věcí ve standardu a pak jsme začali třeba váhat a pořád jsme psali dotazy, kolik by stálo to a ono. Takhle to člověk v té kalkulaci vidí a na základě ceny se může rozhodnout.
Odpovědět
@bzulenka A to už je po konečné specifikaci nebo jen první nástřel? Vše můžete ještě změnit, než cenu definitivně odsouhlasíte. Závěsné WC si brát nemusíte. Můžete vzít to, co je ve standartu.
Odpovědět
Dnes zaslali cenovou kalkulaci i nám. Překvapilo mě hned několik věcí najednou, započítali rovnou větší sprcháč za 9 litrů a dvě wc (asi závěsné) za 14 litrů. Možná to někomu bude znít jako něco z doby dej mi chleba, ale já třeba k životu nepotřebuji wc bez nohy, ale to je jedno, prostě si to tam napočítali jako automaticky... Co to jako je?? 8-) O té vestavěné skříni v ložnici ani nemluvím, je skutečně možné, že za ni chtějí 58 080 bez DPH? Velebnosti, jdu blejt. :-p Prosím Vás pěkně, kde seženu ten nerezový komín levněji než za 80 hadrů? 8-(
Odpovědět
@evapetrikova Jelikož to máme komplikované (nejbližší přípojka na vodu a kanalizaci 150 m, takže po dlouhém dohadování s obcí, která po nás chtěla vybudovat řad, budeme dělat ČOV a studnu + ne úplně ideální příjezdová cesta), tak jsme si na vše najali projektanta, takže ani úplně přesně nevím, vše potřebné zajišťuje on a měl by nám pak ohlášku předat hotovou. Ale to je zatím bohužel asi ještě daleko, jelikož teď se teprve dělá projekt na ČOV a studnu, bez toho zas nemůžou udělat usazení domu atd. Nic jiného, než jsi psala mě zatím nenapadá, možná spíš poradí někdo, kdo už to má za sebou. Na přípojky by se mělo RDR napíchnout tuším do 5 m od baráku, ale kdyby to bylo víc, určitě se s nimi dá za nějaký příplatek domluvit. Já zas vůbec nevím, jak je to s elektřinou. máme udělaný budník na kraji pozemku a nevím, co teď dál, kdy žádat o nějaký tarif, budík a tak...
Odpovědět
Profilova fotka
@pilousot Můžu se tě zeptat, máme to stejné. Takže co jsem zjišťovala musíme mít: Projekt na usazení domu, projekt na kanalizaci a vodu (elektřinu máme. kanalizace a voda je 2m od pozemku. Projekt na radon,. Je to vše? A napíchne to RDR vodu a kanalizaci?
Odpovědět
@mojsha Tak to závidím. Nám se to protahuje, protože nemáme přípojku na vodu ani odpad. Takže nejdřív musíme mít tyto projekty. Tak pokud už budete ohlášku mít, nebo ji mít na spadnutí a nebudete potřebovat čekat na konečnou kalkulaci, tak ji určitě můžete podepsat na KS, abyste nemuseli cestovat 2x.
Odpovědět
@evapetrikova Nám RDR vizualizaci nenabízeli, tak nevím. Zkuste se na to zeptat, za zeptání člověk nic nedá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evapetrikova no není zač :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@michaela859 To je mazec, naskáče to hned, ani nevíš za co:( Ale je fakt, že podlahu máš na hodně dlouho. Máme kamaráda podlaháře, takže mu dáme aspoň práci po víkendech, určitě bude mít radost:) A třeba nějaká pěkná bude v akci:) Jiné asi varianty nejsou než vinyl quick steep a nebo pvc.
Odpovědět
Profilova fotka
@mojsha JJ to je nejlepší recenze. Teď jsem mrkala na stránky Geflorových PVC a vypadají moc pěkně, tak to taky budeme muset objet:) Ale moc děkuji za tip.
Odpovědět
Profilova fotka
@pilousot já si právě myslím že tou dobou bysme už mohli ohlášku i mít... pokud vše dobře půjde ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evapetrikova u místní firmy, objeli jsme asi 3 firmy se zakázkou pokrytí podlah celého domu a pak nakonec vybrali tu co nám před 3.5lety dělala podlahy v bytě,který jsme rekonstuovali...
Odpovědět
@evapetrikova no ještě ji nemáme, ale chtěla jsem ji za každou cenu :) s korunama to máme podobně :) ale říkala, jsem si že když ne teď tak potom už tu podlahu měnit nebudeme... snažili jsme se šetřit na jiných věcech a nebo si o něco dýl počkáme na vybavení :) Ale i tak je fakt, že ze "startovací ceny kubisu" 2 172 000,- Kč máme 2 745 000,-kč , ale to s rozšiřováním o jeden modul, venkovní komín, hromosvod, kuchyně a tady ty příplatky,které jsme si vybrali na KS.
Odpovědět
@evapetrikova My budeme mít vinyl, ten by taky neměl být studený.
Odpovědět
Článek se načítá
@mojsha Smlouva o dílo se většinou podepisuje, až když máš ohlášku a pokud nemáš peníze na zálohu, tak musíš mít schválenou i hypo, abys měla z čeho platit tu zálohu. Nebo my to takhle aspoň budeme mít.
Odpovědět
Profilova fotka
@michaela859 Míšo, děkuju moc, o té jsem taky uvažovala:) ale budem muset šetřit každou korunu....takže to vidím bledě, ale určitě je podlaha moc příjemná, že.
Odpovědět
Profilova fotka
@mojsha Děkuju za info, hned si to jdu napsat do sešitu . Máme dvě malý děti a taky plovoučka pro ně moc klouže:) A mrknu na tu textilii:) a kde jste brali pvc?
Odpovědět
@evapetrikova my jsme do celého přízemí včetně kuchyně a vstupní chodbičky vyměnili plovoučku za lino, od quick stepu, právě z důvodu tepla... celkově ten příplatek vyšel na cca 15 000,-kč
Odpovědět
Profilova fotka
@evapetrikova že se ti do dotazu pro @katunkaj pletu ale lino právě nejde od RDR a nebo jde ,ale za pěknou palbu,proto od nich podlahy nebereme a dělá nám je místní firma...já bych si plovoučku nedala už kvuli dětem - je hlučná,naše děti všude tahají hračky a na pvc (budeme mít Gerflor texline ) to nedělá takový kravál a pocitově je teplejší a pro nás příjemnější ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evapetrikova Kátí a ještě mi poraď, jaký kamna jste vybrali?Děkuju moc. Eva
Odpovědět
Profilova fotka
@katunkaj Ahojky Katí, vybrali jste bílou plovoučku-jaký odstín? Ráda bych taky bílou....Podlahu bych chtěla táhnout v chodbě, kuchyň obyvák, pod schody ú 631.Trošku se plovoučky bojím. Naši ji mají a přijde mi studená. My máme doma lino a mám ho celkem ráda. Jde plovoučka vyměnit za lino? A druhý dotaz, myslím že jste kupovali kuchyň v Ikea, na kolik Vás vyšla?
Odpovědět
Profilova fotka
@michaela859 ahá díky, právě že někdo psal že podepisoval zrovna... no máme to 2.5h cesty tak uvidíme jestli to bude možné či ne :-)
Odpovědět
@mojsha my jsme podepisovali smlouvu o dílo až asi dva týdny po KS, chtěli jsme první vidět reálnou celkovou cenu po KS, zkontrolovat si to a až finální cenu mít na smlouvě o dílo, ale někdo to podepisuje už při KS a pak se dělá dodatek, je to na vás :)
Odpovědět
Profilova fotka
@pilousot Taky se toho dřeva trošku bojím, tak nevím co s tím. Udělá nám pak RDR vizualizaci? Manžel chce světle zelenou fasádu, tak mu to musím splnit, asi zůstanou bílá okna a zas mezi tím, by to dřevo vypadalo celkem fajn, nebo použít jiný odstín zelené...nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
Je součástí KS i podpis smlouvy o dílo?
Odpovědět
@mojsha KS máte až za měsíc, takže když je trochu popoženeš, myslím, že by ti ji do té doby mohli dát. My jsme o tom nevěděli, takže jsme ani nevěděli, že máme něco uhánět. Ale jde to i bez toho, když si to zakreslíte podle sebe a na místě pak člověk většinou něco vyškrtá.
Odpovědět
Profilova fotka
@songs aha a to jim trvalo měsíc? Tohle jsme si na SÚ a obci zjistili na dotaz ještě před tím, než jsme podali žádost o společný souhlas (územko+ohláška). To máte na vašem úřadě ale hooodně zaneprázdněné úřednice ]-( ... tak přeju, ať už to jde teď rychleji! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mojsha My teda hlídání máme, ale na druhou stranu, KS není zas takovej masakr...pan Lašák nás pěkně vedl kousek po kousku a hodně jsme měli rozmyšleno...například zásuvky a s těma konkrétně nás tak usměrnil, když řekl cenu jedné příplatkové, že jsme mohli veškeré přípravy zahodit!!! Určitě to zvládnete i s malou, když máte kliďáska... :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?