Kubis 631, 632 - RD Rýmařov, zaujaly vás?

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
Odpovědět
@songs: už ste řešili vše s projektantem na umístění domu na pozemek a všeho na pozemku a veškeré úřady ohledně souhlasí od správců sítí a komunikací atd.? Jak dlouho Vám vše trvalo vyřídit ? Díky
Odpovědět
@andydrzka můžu se zeptat jestli je to váše předělání plánů, nebo někoho z Rýmařova ? Nechápu totiž ty dva komíny, jeden uvnitř domu a druhý v garáži. Díky
Odpovědět
Tak konečně mě dneska přišla vizualizace a cenová kalkulace, mého předělání kubise 631. Tak střecha cca. o 10 cm vyšší (od září již standart), tím pádem sem zvětšil okna o 10 cm do výšky v horním patře. Dále tedy přidáno okno u schodiště, parkovací stání přesunuto za dům pro využití jako terasa, dále komín zrušen a nahrazen nerezovým venkovním, z důvodu že jsem nechtěl ubrat místo v domě a nechtěl jsem koleb krbu oplechování, nebo vydlážděný kus podlahy kolem krbu. Dále horní koupelna zvětšena a tak posunuty dveře do dětského pokoje, dále posunuta zeď a stropní část nad schodištěm, která dělí schodiště a ložnic = vznikl prostor hluboký 60 cm pro vestavěnou skříň, nebo stolek mezi šatnou a ložnicí. Dále v jídelně jednokřídlé okno, nad ním v dětském pokoji přidány 2 ks jednokřídlých oken, a do šatny přidáno okno, v ložnici ubráno jedno okno v rohu. Dále v kuchyni prodloužena zeď dělící vstup do domu a kuchyň o 10 cm, kvůli lepšímu výběru kuchyňské linky.
Odpovědět
Profilova fotka
@andydrzka hodná, díky moc! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
budeme mít venkovní nerezový, umístění viz obrázek ...je to ještě z Kubisu 631, ale nakonec budeme mít 632, ale komín dáme do stejného místa a ta garáž bude na druhé straně ...
Odpovědět
Profilova fotka
@andydrzka a můžu se zeptat, kam ten komín půjde?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj všichni :) @petervanek o žádném jiném Kubisu nevím, sice to máme z ruky, ale taky jsme byli omrknout ten v Hněvotíně ... @katunkaj máme to stejně jako songs - též kamna zatím neřešíme, budeme kupovat dodatečně, nejdříve jen komín (ten je k el.vytápění "povinný" :-| , jinak bychom ho asi ani neřešili) ... @jahooodka jj, vy máte domeček taky moc pěkně zařízený - čerpám i ze 101 a k vám jsem taky koukala ;-) ...ale my tu podlahu chceme ještě více do šeda, takže asi ani tyto dubové schody by k nám nešly :-( Nebylo na výběr i nějaké bílé schodiště? ;-) :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@songs aha, ale stejně děkuju... :-) ať Vám to hezky uprašuje...
Odpovědět
@katunkaj tak to neporadím, zatím to neřešíme, budeme je dodělávat dodatečně, zatím bude jenom komín
Odpovědět
Profilova fotka
@petervanek jeden je teďka nový v Tuchlovicích na Kladensku
Odpovědět
Profilova fotka
@songs my chceme taky s menší výhřevností, ale zatím hledáme informace, kolik od zdi a jestli konvekční nebo sálavé....
Odpovědět
@jahooodka koukala jsem se :-) ty červená v kuchyni je mooooc pěkná. Já chci kolem dokola v takového barvě. Schody dáme taky ty dubové a podlahu ještě asi v tmavší barvě, no uvidíme :-)
Odpovědět
@katunkaj my budeme dávat krbovou vložku v menší výhřevností, ale detaily nevím, to řeší manžel
Odpovědět
@petervanek tak to netuším. My jsme kousek od tamtud, takže jsme to nemuseli řešit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@andydrzka @songs Mrkněte ke mě do alba;-) máme sice 101, ale podlahu v celém domě lamino dub a manžela jsem přesvědčila a schody jsme vybrali dubové, sice za příplatek, ale vyplatilo se to:-) Dveře máme všude bílé, nechtěla jsem zase všude dřevo a bílá to hezky doplnila;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, můžu se zeptat, jaký druh krbových kamen do domečků dáváte? Jsem úplný laik, takže vůbec nevím, rozdíly, popřípadě, jak daleko od zdi se můžou kamna dávat?
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj převážně holky. :) taky řešíme Kubise 631. Nevíte jestli je možné vidět někde jinde Kubis třeba jen od silnice krom vzorového domu u Olomouce? :)
Odpovědět
@ my budeme mít ze vnitř také bílé okna, z venku dekor. Kuchyň budou dělat truhláři a inspiraci jsem brala z oresy. To jsem zvědavá, jak to bude vypadat.
Odpovědět
Profilova fotka
jj, tak ten dub letitý šedý máme taky v seznamu, moc pěkný :) ... to můj drahý by s bílými dveřmi souhlasil, ale zase chce nějaký dekor dřeva na okna zevnitř a já chci k bílým dveřím určitě bílá okna, no bude to ještě švanda :-D :-D ...kuchyň teda nebudete mít od lamontu, viď? my nakonec taky ne a bude vypadat trošku jinak než je na vizualizaci, i jiné barvy ...v siku jsme byli teď v pátek, takže vizualizace do týdne ...
Odpovědět
@andydrzka tak to budeme na tom asi podobně :-) Taky chceme dub - líbí se nám asi letitý šedý to bude dole a nahoře něco světlejšího, k tomu ty schody taky v dubu, je pravda že se nám taky moc nelíbí. Jaký plánujete osvětlení? Ŕíkala jsem že by se mi líbili taky bílé dveře, ale manželovi ne, tak to bude asi hodně náročné :-) kuchyň mám vymyšlenou, ještě se dodělává návrh. Už máte návrh koupelny?
Odpovědět
Profilova fotka
@songs ahoj :) podlahu quick-step lamino dub - konkrétní nemáme ještě vybranou, jen favority a musíme je někde v obchodě omrknout ;-) schody vůbec nevíme, ale ty, co má rýmařov ve standardu se nám nelíbí ..a dveře buď bílé nebo světle šedé ...ale není to sranda se s manžou shodnout ;-) :-D ...jak vy - podlahy, schody, dveře, a co kuchyň??
Odpovědět
@amdydrzka už máte přesnou představu podlah.... jaký budete volit design schodů, dvěří?...
Odpovědět
@andydrzka teda, myslíš že to stihnete? Není problém v zimě se základovkou?
Odpovědět
Profilova fotka
@songs taky co nejdříve, chtěli bychom do konce března bydlet ;-) ...jsem optimista, věřím, že to vyjde!!! :-D
Odpovědět
@andydrzka přesně tak, tak jste o kus před námi :-) Děkujeme, Stavět - čím dříve tím lépe :-) snad počasí dovolí a v dubnu bude základovka. Kdy vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@songs aha, tak jestli tomu dobře rozumím, tak jste podepisovali první smlouvu - o smlouvě budoucí, takže teď na projektové dokumentaci začínají? ...a když půjde vše bez komplikací, kdy byste chtěli začít stavět? ....my jsme na tom teda v podstatě stejně, projekt zpracovávají a máme před podpisem smlouvy o dílo a před konečnou specifikací ...tak ať máte projekt co nejdříve doma ;-)
Odpovědět
@andydrzka ještě jsme něco doupravovali. Zatím se bude dělat projektová dokumentace, až to bude tak půjdeme na úřad a během toho se bude konečná specifikace - koupelny, podlahy.... To by mělo být snad nejdéle v polovině ledna.
Odpovědět
Profilova fotka
@songs je, vy se máte :) ... a dělali jste v ní nějaké úpravy? a kdy vás čeká konečná specifikace nebo už máte po? a jak dlouho trvalo, než vám poslali projektovou dokumentaci??? teda to je otázek, co ;-) :-D předem děkuji za odpovědi 8-) :-)
Odpovědět
takže jsme dneska podepsali smlouvu o dílo budoucí nebo jak se to jmenuje :-) A už to fakt začíná :-)
Odpovědět
Dneska jsme koupili první věc do baráčku :-) Sice hooooooooooodně s předstihem, ale bohužel doma už pomalu dosluhovala stará pračka a do baráčku jsem si chtěla koupit novou, tak jsme to uspíšili :-) A ještě jsem si dneska hrála s návrhem zahrady, a ne a ne se mi to uložit, :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?