Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@songs: už ste řešili vše s projektantem na umístění domu na pozemek a všeho na pozemku a veškeré úřady ohledně souhlasí od správců sítí a komunikací atd.? Jak dlouho Vám vše trvalo vyřídit ?
Díky
@andydrzka můžu se zeptat jestli je to váše předělání plánů, nebo někoho z Rýmařova ?
Nechápu totiž ty dva komíny, jeden uvnitř domu a druhý v garáži.
Díky
Tak konečně mě dneska přišla vizualizace a cenová kalkulace, mého předělání kubise 631.
Tak střecha cca. o 10 cm vyšší (od září již standart), tím pádem sem zvětšil okna o 10 cm do výšky v horním patře. Dále tedy přidáno okno u schodiště, parkovací stání přesunuto za dům pro využití jako terasa, dále komín zrušen a nahrazen nerezovým venkovním, z důvodu že jsem nechtěl ubrat místo v domě a nechtěl jsem koleb krbu oplechování, nebo vydlážděný kus podlahy kolem krbu. Dále horní koupelna zvětšena a tak posunuty dveře do dětského pokoje, dále posunuta zeď a stropní část nad schodištěm, která dělí schodiště a ložnic = vznikl prostor hluboký 60 cm pro vestavěnou skříň, nebo stolek mezi šatnou a ložnicí. Dále v jídelně jednokřídlé okno, nad ním v dětském pokoji přidány 2 ks jednokřídlých oken, a do šatny přidáno okno, v ložnici ubráno jedno okno v rohu. Dále v kuchyni prodloužena zeď dělící vstup do domu a kuchyň o 10 cm, kvůli lepšímu výběru kuchyňské linky.
budeme mít venkovní nerezový, umístění viz obrázek ...je to ještě z Kubisu 631, ale nakonec budeme mít 632, ale komín dáme do stejného místa a ta garáž bude na druhé straně ...
Ahoj všichni :)
@petervanek o žádném jiném Kubisu nevím, sice to máme z ruky, ale taky jsme byli omrknout ten v Hněvotíně ...
@katunkaj máme to stejně jako songs - též kamna zatím neřešíme, budeme kupovat dodatečně, nejdříve jen komín (ten je k el.vytápění "povinný" :-| , jinak bychom ho asi ani neřešili) ...
@jahooodka jj, vy máte domeček taky moc pěkně zařízený - čerpám i ze 101 a k vám jsem taky koukala ;-) ...ale my tu podlahu chceme ještě více do šeda, takže asi ani tyto dubové schody by k nám nešly :-( Nebylo na výběr i nějaké bílé schodiště? ;-) :-N
@jahooodka koukala jsem se :-) ty červená v kuchyni je mooooc pěkná. Já chci kolem dokola v takového barvě. Schody dáme taky ty dubové a podlahu ještě asi v tmavší barvě, no uvidíme :-)
@andydrzka@songs Mrkněte ke mě do alba;-) máme sice 101, ale podlahu v celém domě lamino dub a manžela jsem přesvědčila a schody jsme vybrali dubové, sice za příplatek, ale vyplatilo se to:-) Dveře máme všude bílé, nechtěla jsem zase všude dřevo a bílá to hezky doplnila;-)
Ahoj, můžu se zeptat, jaký druh krbových kamen do domečků dáváte? Jsem úplný laik, takže vůbec nevím, rozdíly, popřípadě, jak daleko od zdi se můžou kamna dávat?
@ my budeme mít ze vnitř také bílé okna, z venku dekor. Kuchyň budou dělat truhláři a inspiraci jsem brala z oresy. To jsem zvědavá, jak to bude vypadat.
jj, tak ten dub letitý šedý máme taky v seznamu, moc pěkný :) ... to můj drahý by s bílými dveřmi souhlasil, ale zase chce nějaký dekor dřeva na okna zevnitř a já chci k bílým dveřím určitě bílá okna, no bude to ještě švanda :-D :-D ...kuchyň teda nebudete mít od lamontu, viď? my nakonec taky ne a bude vypadat trošku jinak než je na vizualizaci, i jiné barvy ...v siku jsme byli teď v pátek, takže vizualizace do týdne ...
@andydrzka tak to budeme na tom asi podobně :-) Taky chceme dub - líbí se nám asi letitý šedý to bude dole a nahoře něco světlejšího, k tomu ty schody taky v dubu, je pravda že se nám taky moc nelíbí. Jaký plánujete osvětlení?
Ŕíkala jsem že by se mi líbili taky bílé dveře, ale manželovi ne, tak to bude asi hodně náročné :-) kuchyň mám vymyšlenou, ještě se dodělává návrh. Už máte návrh koupelny?
@songs ahoj :) podlahu quick-step lamino dub - konkrétní nemáme ještě vybranou, jen favority a musíme je někde v obchodě omrknout ;-) schody vůbec nevíme, ale ty, co má rýmařov ve standardu se nám nelíbí ..a dveře buď bílé nebo světle šedé ...ale není to sranda se s manžou shodnout ;-) :-D ...jak vy - podlahy, schody, dveře, a co kuchyň??
@songs aha, tak jestli tomu dobře rozumím, tak jste podepisovali první smlouvu - o smlouvě budoucí, takže teď na projektové dokumentaci začínají? ...a když půjde vše bez komplikací, kdy byste chtěli začít stavět? ....my jsme na tom teda v podstatě stejně, projekt zpracovávají a máme před podpisem smlouvy o dílo a před konečnou specifikací ...tak ať máte projekt co nejdříve doma ;-)
@andydrzka ještě jsme něco doupravovali. Zatím se bude dělat projektová dokumentace, až to bude tak půjdeme na úřad a během toho se bude konečná specifikace - koupelny, podlahy.... To by mělo být snad nejdéle v polovině ledna.
@songs je, vy se máte :) ... a dělali jste v ní nějaké úpravy? a kdy vás čeká konečná specifikace nebo už máte po? a jak dlouho trvalo, než vám poslali projektovou dokumentaci??? teda to je otázek, co ;-) :-D předem děkuji za odpovědi 8-) :-)
Dneska jsme koupili první věc do baráčku :-) Sice hooooooooooodně s předstihem, ale bohužel doma už pomalu dosluhovala stará pračka a do baráčku jsem si chtěla koupit novou, tak jsme to uspíšili :-)
A ještě jsem si dneska hrála s návrhem zahrady, a ne a ne se mi to uložit, :-)