Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@irenah to ano, my jsme chtěli dvě koupelny, když právě přijede nějaká návštěva, tak to bude takhle lepší. Já doufám, že nahoru se vejde větší vana, nelíbí se mi obdélníková. To stání je také fajn, manžel chtěl přímo garáž tak bude garáž :-)
@songs Mi se zase libi, ze mate koupelnu dole :-D Na starsi roky ... Ale my si taky dame pripravu na sprchu, zatim na ni bude botnik :-) Presne tak, je to o kompromisech. Koupelna je fakt velika, to mam radost. Rada bych volnestojici vanu, ale u steny. A okna az na zem jsou taky super, jen nevim, jak budu myt ty fixy nahore :-D Ano, bez garaze, ale vedle domku bude drevene garazove stani 'v designu' tech drevenych posuvnych okenic.
@irenah i tak je ta cena příjemná. Líbí se mi že máte nahoře větší koupelnu, to bohužel u Kubise nejde, je to o těch kompromisech :-) to máte bez garáže?
@songs Na klic 2.5ml bez desky. My si ale nechavame jen hrubou stavbu, interiery delame na jare sami. Desku jsme delali taky sami. Chceme se dostat na ty 2.5ml i s interiery i s deskou, tak jsem zvedava. Kubis ma skvelou cenu i potencial, jen my bychom chteil menit asi hodne oken, aby bylo co nejvice proskleni. Moc se mi libi Vase premisteni kuchyne, takhle to je fakt paradni!
@songs Dekujeme :-) To potesi. Pudorys jsme chteli co nejjednodusii - rovne schody, zadny pokojik navic, zadne uskoky a vyklenky. Stejne jsme nejradsi venku a v zime u krbicku ... :-)
Nevíte někdo, jestli existuje někde někdo, kdo si nechal jen ty jejich přímotopy? Já teda o jedněch lidech vim, ale bydlí jen týden, takže zkušennosti zatím žádné!
@andydrzka Kazdy domecek ma neco do sebe, ehm, temer kazdy :-P A Kubis je moc hezky! Nam ta nase stodulka roste do nebe, mame z ni radost! Tak drzim pesti stesti, at to brzy mate podobne ;-)
@irenah no vy budete mít krásný domeček a jak vám roste :-) ...a difúzně otevřenou skladbu stěn bychom taky brali a rozhodovali jsme se právě mezi RDR a ještě jednou firmou, co to staví, ale je to o jiných penězích :-( . Snad nebudeme litovat!
My jsme dlouho o RDR uvažovali, ale neměli ještě v nabídce kubis 631-2 a my trvali na plnohodnotném druhém patře, takže jsme vybrali tento dům http://www.vzorovy-dum.cz/katalog/f-01/ a nelitujeme. Oproti RDR mají na výběr několik difuzně otevřených systému stěn. Můžete si vybrat různé možnosti dodávky - klíč, hrubou stavbu, uzavřenou hrubou stavbu atd. Spolupráce perfektní - už nám roste - viz fotky na mém profilu! Kubis je ale taky fajn.
Nechali jsme si nacenit tento barák u jiné firmy a kdyby vás to zajímalo, tak se stejnou kvalitou, se dostává na vyšší cenu než u RD. (sice ne velký rozdíl, ale přesto) To mě hodně překvapilo.
@andydrzka Máme BMR, pan Ing. Bečvarovský je skvělý pán, majitel BMR, jen pozor na řídící jednotku, my dostali od RDR výběhový typ a museli koupit novou za cca 8 tisíc i s předěláním desky a to vše 6 měsíců po předání. Hlavně si nechaqt předložit projekt a doladit, nám ho nikdo neukázal :-(
Podlahovku máme všude( teda ,kde ji nezapomněli dát) a peletová kamna v obyváku u schodů vytopí i horní patro
@songs jo to určitě, já potřebuju na vest. stříň...My budeme mít pod schody tu špajzku, dobrá věc ;-)
Ještě se chci zeptat, tím že dům prodloužíte o těch 60cm, nahoře ten pokoj bude mít přes 20m2, když se rozpůlí na 2, nevíš na kolik vyjde ta příčka? Aby byly 2 samostatné pokoje? Díyk moc!