Kubis 631, 632 - RD Rýmařov, zaujaly vás?

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
Odpovědět
@bzulenka Bohužel, blízko nebydlím, jsem z Uh.Hradiště. Kdybych byla poblíž, tak bych se určitě chodila dívat, jak domek roste, ale tak budu sledovat jenom fotky na jejich stránkách. Tam byla právě ta základovka. Snad to vyjde a budu brzo obhlížet stavbu našeho domku 8-) ..Třeba by nám mohla podávat informace "flowerbl", jak to chlapům jde od ruky :-D psala tady, že bydlí blízko :-)
Odpovědět
@lpeki nebojte, když místní viděli naši ZD, tak si mysleli, že tady bude stát jen jakási chata, a pak se chodili dívat, jestli dům opravdu nepřesahuje základovku. :-D A teď nám všichni říkají, ač je domeček menší, tak uvnitř je prostorný.... 8-)
Odpovědět
@lpeki Ahoj! Tak přesně v to stejné doufám taky :-N Ty tam bydlíš někde blízko, jo? Až bude hotovo, tak dej vědět ;-)
Odpovědět
@bzulenka ahoj.. Taky řešíme stejnou věc. Jestli se do Kubisu vlezem s dvěma dětma. Ale vzhledem k tomu, že jsem vyrůstala v bytě 65 m2 s bráchou a rodiči a přežila jsem :-D , tak si říkám, že to bude ještě luxus :-D No uvidíme.. Jsem strašně zvědavá na ten vzorový dům. Za pár dnů bude hotový, tak se přijedem určitě podívat :-) Základovou desku už mají hotovou a fakt je to jak dlaň :-( Tak doufám, že pak budu čučet, jak je vevnitř velký :-N
Odpovědět
@lpeki Aha, tak už to vidím, je v koupelně pod kotlem... omlouvám se ;-)
Odpovědět
@lpeki Standartně by měla být pračka asi v kuchyni, že? To bych teda nechtěla.. To raději využít tu komoru nahoře .. To je dobrý nápad.
Odpovědět
@flowerbl a nevis kdy ma byt dokoncen a zpristupnen?
Odpovědět
Tak zítra se nám začíná vzorový Kubis v Olomouci stavět. Jaké štěstí nás to potkalo, že to máme blízko. :-) Takže se o víkendu chystáme na čumendu a po dokončení samozřejmě taky :-D
Odpovědět
I nás Kubis zaujal, především teda cenou...Ten vzhled až tak neřešíme (zvenku prostě není ničím nějak extra zajímavý, ale jednoduchost je někdy možná vyjímka)... Co spíše řešíme je, jestli si tam nebudeme šlapat po hlavách. Vrch mi starost nedělá, ale to přízemí... Necelých 63 m2 zastavěná plocha... Taky se chytáme do Olomouce do vzorového domu a jsem brutálně zvědavá, jak to na nás bude působit. Kéž bychom byli mile překvapeni, ale trochu se bojím, že se tam s dvěma dětma prostě nenarvem ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
To my jsme puvodne pokukovali po Dragonu 631, ale ja nechtela klasicke podkrovi a chteli jsme dole minimalne sprachovy kout, coz Dragon nemel. Tak jsme se ptali, kolik by nas stalo navis, zvednout vrch na plnohodnotne podkrovi - pry o cca milion vice. Tak jsme od toho upustili a nasli jsme si domek jinde. No a co cert nechtel, RDR prisli o 2 mesice pozdeji s Kubisem - plnohodnotne podkrovi + koupelna dole a jeste k tomu super cena! Na slak trefeni :-) Ale vybrali jsme jinde, vsechno zle je k necemu dobre, rozmisteni pokoju se nam libi vice to nase, tak to tolik neboli. Jen RDR prisel o zakaznika :-) Vsem ostatnim hodne stesti a tesim se na foto realizace!!!
Odpovědět
My také, pojedeme se podívat.
Odpovědět
Ahoj, chtěl jsem se Vás zeptat, jak je to tedy s okny v patře. Lze zvětšovat okna i okna které nejsou ve štítě? Od srpna má být postaven vzorový dům v Olomouci, tak jsme zvědavi. vzorovydumolomouc.cz/
Odpovědět
Mě se líbí spíš ta 632, hlavně kvůli schodišti. Také jsme o tom uvažovali, akorát tam kde chceme stavět, tam musí být větší sklon střechy, takže asi toto nebudeme moct mít. Vrch bych možná trošku překopala, koupelna se mi zdá malá, ted máme koupelnu velkou 5m a je to těsné.
Odpovědět
@lpeki a ještě k tomu vzhledu zvenku :-) My tu kostku "rozbijem" právě tou pergolou do zahrady z jednoho boku a garážovým stáním z druhého boku, takže se nám opticky celý dům protáhne..
Odpovědět
@boruvka37 ahoj.. vidím, že máte rádi taky hodně světla :-) My budeme mět francouzské okna do obyváku z boku domu. Máme pozemek ve svahu. Sice ne moc, ale půjdem do zahrady podél svahu. Takže soustředíme výlez do boku a okno z kuchyně taky, s tím, že okno z kuchyně taky zvětšíme. Akorát k těm vašim oknům- ptali sme se taky na ty v patře a zepředu a zezadu nejdou dat větší okna, větší jdou přidat jenom do štítu..
Odpovědět
@ssimusshka Diky moc za navrhy.:) Pro jakou variantu tech oken jste se nakonec rozhodli? Vpredu domu jste okna zadny nemenili? My budeme delat teplovodni radiatory v pokojich a v ostatnich mistnostech teplovodni podlahove topeni. V budoucnu planujeme vzduch, voda tepelne cerpadlo.
Odpovědět
Článek se načítá
@boruvka37 ty návrhy jsem nakonec vložila přímo sem, udělala sem prtscrn :) Tu technickou místnost jsme zatím nijak nevyřešili.. asi to bude záležet na topení. Chtěli jsme kombinaci tuhých paliv asi s elektřinou a museli by sme někam napasovat ten kotel.. Co vy a topení v kubisu? Já se samotný elektřiny bojim :(
Odpovědět

Odpovědět
Varianta s terasovými dveřmi v ložnici :)
Odpovědět

Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
@boruvka37 Určitě by se to dalo vylepšit nějakou jednoduchou pergolou nebo zastřešeným garážovým stáním, pokud budete plánovat pergolu, nechte si v průběhu stavby zabudovat do fasády dřevěný trám, na který se pak pergola uchytí, řeší se to při KS, my na to zapomněli, nebo spíš jsme o tom nevěděli...
Odpovědět
Profilova fotka
@ssimusshka Jenom to ne, raději kostku;-) K tomuto typu moderního domu se to vůbec nehodí, to by bylo jako pěst na oko...
Odpovědět
@ssimusshka Muzu se jeste zeptat jak jste vyresili tu technickou mistnost?
Odpovědět
@ssimusshka Ahoj, Taky se pripravujeme na stavbu Kubisu 632 a resime okna. Mohla bych poprosit o poslani Vasich navrhu na zvetsene okna z terasove strany? Moje email: czech_f27@yahoo.com Jen tak mimochodem uz mate nejaky napad jak vylepsit ten pohled z venci, aby to nevypadalo jak kostka?:) Diky moc!
Odpovědět
@lpeki Ahoj, Muzu se zeptat.... Taky budeme stavet kubis 632 a resime nyni okna. Jak jste to zmenili? My premyslime zvetsit francouzske okno z obyvaku na zahradu, zvetsit okno v loznici nad obyvakem na francouzske, zvetsit okno na francouzske v detskem pokoji nad kancelari a udelat nove polodlouhe okno z bocni strany, udelat nove polodlouhe okno u druheho detskeho pokoje z predni strany domu. Co si o tom myslite? Jen tak pro zajimavost jake budete delat topeni?
Odpovědět
Jo, tak je to v PDFku, tak ty návrhy můžu přeposlat jedině mejlem. Co říkáte na přistavění nějakého architektonického prvku, třeba: "arkýř trojboký úzký" do vchodové části? Teda jestli je to vůbec možné, dnes jsem jim poslala e-mail.
Odpovědět
Ahoj. Taky přemýšlíme nad Kubisem. :) Projela jsem opravdu spoustu společností a právě Kubis se nám zatím jeví, vzhledem k ceně, nejlíp. Dispozice by nám naprosto vyhovovala (jen přemýšlím, jak vměstnat technickou místnost), ale ještě zjišťujeme, jak obzvláštnit pohled zvenčí- aby to nevypadalo jako kostka :D Hodím sem návrhy, co mi poslali e-mailem, jak vypadá terasová strana domu se zvětšenými okny. Taky je tam návrh z terasovými dveřmi z ložnice, kde plánujeme terasu na garáži- snad to půjde :)
Odpovědět
@flowerbl Schůzku sme měli domluvenou telefonicky a je to vyloženě bezplatný pokec, co a jak si představuješ. Překreslovali sme plány, my sme hlavně zvětšovali okna a přesunovali jinam. Potřebujeme výlez na zahradu z boku. A teď čekáme až se ozvou, na kolik nám to spočítali. Zatím je to nezávazné, ale sou velice ochotní a nic není problém :-) ...Jo a půdu určitě žádnou nemá :-|
Odpovědět
@lpeki joo snaha se cení, díky za nápady :-) prosím tě, jak probíhá první schůzka s nima, je třeba se objednat a platí se za něco? potřebovali bychom to nejdřív a nima probrat, ať víme co a jak, určitě bychom plno věcí měnili a přidávali, takže bychom potřebovali nejdřív takovou nezávaznou konzultaci :-) jde vidět do střechy, takže nemá žádnou půdu??
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?