Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@perisy no my jsme ve fázi, kdy čekáme už na projekt, snad brzo bude a docela dost změn taky máme... také peněz jako všichni ostatní na vyhazování nemáme, ale domluvili jsme se s mnaželem na podlahovém vytápění v celém domě... on prostě nesnese ty přímotopy:)))) tam budeme doplácet.. a budeme mít verzi 4+1 (spodní pokoj pro hosty jsme zrušili a budeme tam mít kuchyň) a o to se obývák zvětší... a nahoře děti budou mít pokojíčky a zrušili jsme horní koupelnu a děti tam budou mít obrovské vestavěné skříně, tak aby je necpali do těch malých pokojíčků.... Máme děti 5 a 3 a je to páreček.. když jsme začali přemýšlet o tom, že budeme mít baráček a řekli jsme to staršímu, tak chtěl spinkat se sestřičkou, nechtěl spát sám.. a nyní po pár měsících jsme ve fázi, kdy už chce zase spinkat sám a mít svůj pokojíček a své hračky.... takže ono je to různé... možná si na mě zase něco vymyslí.. S manželem jsme si říkali, že když chtějí spinkat spolu, tak budou mít v jednom pokoji hernu a v druhém pokoji budou spát.. ale teď je to zatím jinak. Tak uvidíme.... Ono se dá vymýšlet hodně a když změníte či posunute příčky, tak za to se moc nedoplácí..... My jsme toto snad řešili dvě masíce.. než jsme přišli na to jak nám to bude vyhovovat.....
@evapetrikova Ahoj, děkuji za reakci a tipy... my máme děti vě veku 7,5 a 10 let. Ted jsou v maličkém pokojíku 2,40x5 a je jim tam dobře :) nicméně už jsou velcí (fňuk fňuk) a mají své představy každý o svém malém prostoru, který dostanou v novém domečku v podobě malého vlastního pokojíčku (sice si s manželem říkáme, že stejně tam nebudou chtít spát každý sám :) Viděli jsme vzorový dům v Hněvotíně, strávili jsme tam tři hodiny...a zkoušeli se tam pocitově zabydlet... z toho hodně vychází naše představa... takže okno v přízemí v chodbě mít budeme.... v obýváku vlastně v jídelně (hh velké názvy na ty malé prostory :) ) budeme mít menší okno než je v Hněvotíně.... ten pokojík dole bychom snad ani nepotřebovali (i když zrušit ho jsou vlastně peníze navíc) jenže máme doma talentovanou klavíristku a ten klavír se prostě do toho obývacího prostoru nevejde!!!! a když zrušíme pokojík dole tak si tim prostorově moc nepomůžeme vzhledem k ustavení klavíru.. a sice z toho pokoje bude slyšet když bude dcera hrát, ale přeci jen si říkáme že za těma zavřenýma dveřma to bude odhlučněnější než kdyby byla v podstatě v hlavní místnosti...kde se bude vařit nebo někdo dívat na tv apod. Noo uvidíme že :) Nahoře, děti budou mít malé pokojíčky, změna je v tom že chceme jedno okno jak je původně (takové to podlouhlé malé) a druhé velké čtvercové.. viděla jsem to na nějaých fotkách z RDR.... šatní skříň zatím v plánu máme ale v Hněvotíně mají jinak okna v ložnici a mají okýnko v šatně... vypadá to celé vzdušně a prostorně a nám se to okýnko v té šatně líbí .. jenže peníze navíc za to nejsou jen za okno (to už nevím jaká je částka) ale také za přidaný fermacel z důvodu statiky ..tuším že celá tato změna vyjde na 9 tisíc... no a dole v obýváku chceme kamínka... takže až nám to RDR nějak vyčíslí bude se škrtat. Hodně škrtat. Podlahové top.dole zatím v plánu máme ale je to 30 tisíc hm.. žaluzie venkovní do pokojíčků (budou na jihu) ....uvidíme.... no je to o prioritách a možnostech....nemůžeme mít vše co bychom chtěli a v podstatě i potřebovali.. jde o to co můžem oželet a co už ne.... ale tak jako tak půjdeme do lepšího bydlení než máme nyní a moc se těšíme. :) Také ráda přispěju do fotoalb až bude čím.. pro inspirace dalším stavitelům... mě to pomohlo velmi :)
@perisy ahojky holky mame take dve male deti a jelikoz jsou blizko sebe chtela jsem aby vyrustali spolecne.Tak zatim ten pokoj nahore nemame rozdeleny.Mame tam udelanou pripravu na dvere.To znamena az deti si reknou dodelaji se dvere apricka.Jinak co bych udelala jinak: nechala si udelat skrin v loznici ma @bzulenka a pridala okno v chodbe @bzulenka@petraop. My mame kubise v prizemi jinak resenyho...takze si s upravami.muzete take hrat;)
Chtěla bych poděkovat všem kdo přispívají do diskuze. Získala jsem tolik cenných informací, inspirací z fotek, že si ted můžu lépe ujasnňovat a těšit se. Strávila jsem pročítáním téměř celý den. ale stálo to za to! Ted zásobuju manžela informacema a tipy :) Děkuji všem!
@r_eenik25 my to tak budeme mít :) V RD Rym.vám přesně zakreslí jak... trochu se zkosí koupelka..do komory to nezasahuje....pohledej v projektech na stránkách Rýmařova, tohle řešení tam je.. máme dvě děti takže chceme dva pokojíky....
Ahoj vespolek. Budem stavět Kubis 631 verzi 5 + kk ... uplně náhodou jsem narazila na tuhle diskuzi!!!! tak jdu pobrat rozumy a zkušenosti :) Jsme ve fázi vyřizování.... v RD Rym.se nám dělá projekt, já zajištuju vyjadřovačky, projekty přípojek atd. Máme územní souhlas k vodě..... nějaká doporučení na firmu která by nám to provedla? (pozem.Řepiště)... Děkuji.. jdu dočíst ...hh vidím právě že před chvíli se zaregistroval r-eenik25 v podobně situaci :)
Zdravím! :)
Můžu se prosím zeptat? Horní pokoj u koupelny, je možnost ho rozdělit na dva menší, aby měl každý svůj vstup? Kde by případně byli druhé dveře? Naproti schodům a nebo by to nějak zasahovalo do komory? Kubis 631. Děkuji pěkně za odpověď.
@ztk U nás to bylo tak, že koncem června jsme poslali ohlášku, začátkem července se dělala deska a 2. září montovali. Tedy od zaslání ohlášky přibližně za 9 týdnů už byla montáž. A v tomto čase to tak asi měla většina. V domě mezi hotovou deskou a montáží jsme dělali přípojky, rovnali terén a chystali vše, co bylo třeba.
@ztk My jsme měli KS v půlce září, ohlášku na začátku listopadu, desku do půlky prosince včetně přípojek (desku nám nestavělo RD), montáž začátek února.
Jestli to chcete nějak urychlit, zjistěte si, jak je to s přípojkami, speciálně elektro. Dost lidí se tu pak časově zaseklo na smlouvách s ČEZem.
holky každým dnem budme mít projekt, na stavením úřadě mi bylo řešeno, že budeme mít ohlášku, nikoliv stavební povolení, máte to taky tak? a můžu se zeptat, když máme 4.6. konečnou specifikaci, kdy Vás zařadili do harmonogramu? a jak dlouho se staví základová deska a následně po tom Vám postaví kdy, myslím tím časově, jestli je to do dvou měsícu od základové desky a po celou dobu výstavby základové desky myslím tím ty dva měsíce se domeček vyrábí a pak ho přijdou smontovat? je to tak? já jen, jestli to stihneme do konce roku.... počítám, že na konci června budeme mít vyřešené to povolení, resp. tu ohlášku... díky za info
@petraop Peti,tak vrzani jsem zatim nezaznamenala.. ale obcas nejake prasknuti jo. nebo jakoby hvizdani kdyz fouka,ale to jen kdyz jsem venku. Satnu ti vyfotim zitra.
Vsechno se ted tak taaahne projektant poslal projekt se sitemi na koordinovane stanovisko zatimco na projekt s rd se cekaaa odsouhlaseny projekt 9.4. To mame jeste mesic cas nez nam prijde... Taky se vam to tak tahlo? Co bych mohla behem toho cekani vyridit nebo se na neco pripravit?
@evapetrikova evi,ja uz jsem ho ted v te satne sundala jde to tak o 20cm posunout. Jaou tam takove lyziny,yy se n stene presroubuji a primotop se na to nasadi. Ale v koupelne to takova prca asi nebude,mate tam kachle,urcite to nech projit nejakym klasicym reklmacnim rizenim..
@bzulenka Ahojky Leničko, zatím nijak...Nikdo se mi ještě neozval, asi tam budu muset zavolat:) U nás to byla chyba projektanta, ale i Sika, že nezakreslili přímotop:( Pacholci.
@evapetrikova Evi, jak jste dořešili ten zavázející přímotop v koupelně?? Potřebujeme posunout přímotop v šatně a chceme to zkusit sami, prý by to mělo jít. tak se tě chci nejdříve zeptat, jak se to vyřešilo u vás.