Kubis 631, 632 - RD Rýmařov, zaujaly vás?

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
Odpovědět
Dobrý den, prosím je tady někdo z Prahy východ, kdo staví či postavil Kubis 631? Rádi bychom se ještě mrkly na nějaký dům ze vnitř....... jak je řešený.. na RD Rýmařov mají spoustu typů..... Byly jsme včera se podívat v Květnici na 632... ale nám by se více líbil ten 631..... Ve čtvrtek máme schůzku s panem Mikulou v OC Praha.
Odpovědět
no tak záleží na motivaci, pokud je někdo altruistický typ se silnou potřebou pomáhat, krmit, pečovat tak je to v pohodě, ale pokud moje motivace je takové to z doby totáče " když je budu krmit a napájet tak mmi to určitě postaví líp než když bych to nedělal" - to je podle mě špatně !
Odpovědět
@slabici Nikdo vás nenutí, abyste tam chodila a něco jim nosila. Oni jsou zvyklí se o všechno postarat. Kávu a čaj si vaří sami, o jídlo se postarají. Pokud jim něco dáte, tak je to spíše vaše pozornost. Ale není to vůbec nutné a vaše povinnost. Vy máte stavbu domu na klíč.
Odpovědět
@slabici treba si daji vice zalezet,kdyz se o ne budu starat :-) spise jsem mela na mysli treba vody nebo teply caj v mrazivem pocasi. A nebo se na ne muzu vy... a pak na me budou vzpominat,jak jim ta z ostravy ani napit nedala :-) :-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@bzulenka Tak to to budu muset nastudovat, až to přijde. Ještě bych chápala, že při slavnostním předání domu se otevře šampáňo a nakousnou chlebíčky, ale v průběhu stavby? Já tam ani nehodlám denně chodit, jen jednou za čas na inspekci a nedovedu si představit, že na inspekci potáhnu basu píva. To by snad oni naopak měli něco podstrčit mě, abych ty všechny vady neviděla, ne? :-D
Odpovědět
@slabici Představ si, že velká spousta lidí to dělá, jak jsem se právě dočetla na tématu o rdr.
Odpovědět
Profilova fotka
@bzulenka Ježíši, to by mě vůbec nenapadlo těm stavařům ještě vařit kafe a nosit pívo, to se fakt dělá? Pokud staví na klíč, tak si myslím, že ten milion, co na tom vydělají, je dost, ne? ;-)
Odpovědět
@bzulenka ....tak zkus myslet na něco jiného :)
Odpovědět
Ahoj, přesně za měsíc u nás začnou montovat, mám pocit že se nedočkám. Je to už tak blízko a pořád tak daleko :) jsem jak malé děcko, skutečně. skoro nemyslím na nic jiného. Vy co už máte postaveno, starali jste se o nějak občerstvení chlapům? Je blbé koupit piva?Co se hodí a co ne? a pracovali i o víkendech????Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@kaufik Ahojky moc zdravím, pozdravuj drahou polovičku, ať se za námi přijde taky podívat...už jsem jí tu neviděla ani nepamatuju:( Jsem zvědavá, jaké to bude v reálu, ta změna co máme v projektu....Uvidíme...Vám závidím tu předsíň (zádveří), ta je bomba:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj přátelé KUBIS-áci a KUBIS-ačky. :-) Mám dotázek jak často a jak dlouho Vám běží ventilátory s hydrostatem v koupelnách? Díky za odpověď
Odpovědět
tak včera podpsána smlouva o smlouvě budoucí, brzy konečná specifikace a tak červenec, srpen stavíme ;-)
Odpovědět
@pluter pozri aj ponuku vinyl.... http://www.opodlahach.sk/viete-ake-vy...
Odpovědět
Profilova fotka
@katunkaj Ahojky Kátí, přesně tak:) Před chvilkou já našla vás a tyto stránky a vy jste měli za pár dní montovat a ....za chvilku už bude stát náš Kubísek, jééé se těším:)
Odpovědět
Profilova fotka
@evapetrikova Evi, to to letí!!! Za chvilku se stěhujete!!!! Paráda!!!
Odpovědět
@evapetrikova My nikoho extra zvát nebudem, jen jsem požádal tchána v důchodu o pravidelné kontroly, on má docela dobré oko na spoustu věcíí, takže to snad bude stačit...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@evapetrikova my jsme včera připojili vodu na desku, tak ještě el. O víkendu dle sil a počasí, a můžeme montovat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evapetrikova zatím ne :) ale určitě nás to při nerozhodností drahé polovičky nemine :)
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius A už jsem tu zas, ještě jeden dotázek. Budete mít stavební dozor? @pluter @mitchis nevíte náhodou o nějakém stavebním dozoru?
Odpovědět
Profilova fotka
@pluter Ahojky řešila jsem úplně o samé. První nápad byl, že si uděláme podlahu vlastní dodávkou alespoň spodní patro. Strašně jsem chtěla vinyl. Jenže problém byl to, že RDR si podlahu cení 500kč/m2 - plovoučka a 500Kč/m práce:( Ve výsledné faktuře by nám však odečetli jen ten materiál....což my šetříme každou kačku. Jelikož ta kuchyň je součástí obýváku nechtěla jsem jí mít třeba v dlažbě jak je tomu ve standartu...Rozhodujícím faktorem bylo, když jsme byli tady ve vzorovém domě v Praze a prošla jsem se po plovoučce, byla jsem celkem mile překvapena.... Paní co tady pracuje, říkala, že plovoučku má i doma v kuchyni a žádný problém. Ještě nám doporučili jít do Eligny, je o krapet lepší než Clasic, ale ten má zas hezčí výběr barev:)
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius @jitule23 @mitchis @katunkaj @bzulenka @petraop @mojsha Ahoooj všem, my začínáme stavět za 17 dní, jupí...Moc se už těšíme na domeček, snad vše klapne tak jak má:)
Odpovědět
Profilova fotka
@mitchis Ahojky už jste byli v Měšicích omrknout fasádní barvy?:)
Odpovědět
Profilova fotka
@jitule23 Jití děkuji, jj pro stavbu to bude stačit. Už jsem to řešila s RDR a soused nám dovolí se napojit....ovšem uvidíme, jak ČEZ bude rychlý s vyřizováním naší urgence....Rádi bychom se nejpozději v dubnu stěhovali:)
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius Děkuju moc, jsi zlato. Už jsem z toho Čezu šedivá... Problém je v tom, že hned v září kdy jsme žádali o připojení, to neměla být smlouva o krátkodobém připojení ale o dlouhodobém...Takže k tomu jsme se dopídili až po 3 měsících, kdy jsme podepsali všechny možné smlouvy a dodatky....A záhrdel je v tom, že teď má zas ČEZ zas 3 měsíce na to aby nás už konečně připojil....a to my se bráníme a uháníme. Tak uvidíme. Držte nám pěsti.
Odpovědět
@evapetrikova @mitchis I my jsme při stavbě měly protahané kabely v chráničkách od sloupku přes základovku k domovnímu rozvaděči. Oni vše připravili a propojili a když nám dal čez hodiny tak to vše hned jelo. Pro stavbu jsem měli natažený kabel z jiného zdroje. Máme totiž za domečkem starou garáž takže odtud a na to jel po dobu stavby celý dům.
Odpovědět
@mitchis Já mám taky kabaly připravené do desky a u sloupku, pak tam mám ještě ze sloupku "živou" zásuvku na 400 a 220, tak počítám, že během stavby, až bude v domě hotový rozvaděč, to přehodím...
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius kamarád co stavěl 101 si natáhnul kabel rovnou když dělali základovku ze sloupku. Pak jen před instalací hodil na každou stranu koncovku a bylo. Udělám to asi stejně.
Odpovědět
@designlifestyleteckacz My jsme byli ochotní si to i nechat sami položit, ale na druhou stranu to beru tak, že když mi firma stavějící dům něco nedoporučí, že s tím nemají zkušenosti nebo, že hrozí problémy, tak na to netlačím. Samozřejmě si tím můžou zjednodušovat život, ale na druhou stranu o ty případné problémy nestojím. My jsme si nakonec vybrali Fatra click, tak uvidíme.
Odpovědět
@atilius pokud bys chtěl PVC GERFLOR s filcem tak tam o žádném prorýsování nemůže být řeč, u Novilonu si nejsem jistý, nevím totiž jak ten jejich podklad vypadá v praxi, ale myslím si hlavně, že na to nemají dodavatelé proto ti to rozmluvili.
Odpovědět
@pluter myslím, že RDR nemá v nabídce marmoleum. Já budu mít všude dřevo a korek, nebo jenom dřevo, ještě nejsem rozhodnutý.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?