Kubis 631, 632 - RD Rýmařov, zaujaly vás?

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
Odpovědět
Profilova fotka
@petraop Jéé Petí tak to je super...jj ty penízky jen kolem reviz a připojení lítají. To za chvilku ty peníze co máme našetřené na spotřebiče dáme za toto:( tohle je strašná část výstavby...No jo, ale už jsem trošku rezignovala, když tak do domečku se koupí to nejnutnější a to ostatní postupně..
Odpovědět
Profilova fotka
@evapetrikova ahok jj, počasí je opravdu nad očekávání :) Zítra nám desku zalijí a budeme mít taky hotovo. Jo my s Čezem taky vyřizujeme, 12500 už máme uhrazeno, teď nám dělali elektroměrný pilíř a připojovali k odběrnému místu, bude nás to i s revizí stát přes 13 litrů...a to ještě budeme samozřejmě tahat el. do domu... no ani nechci vidět komplet sumu za elektriku a její zapojení... Ve čtvrtek nám přijedou napojit kanalizaci a doufám že i el. a na vodu se musím poptat zda můžeme položit svůj matroš, voda nám jde totiž přes příjezdovku a VaK prý nechce osadit vodoměr s potrubím dřív než přímo do baráku... tak nevím, možná vodu napojíme až nakonec, až bude stát dům..
Odpovědět
Profilova fotka
@andydrzka @mojsha @katunkaj Ahojky holky prosím pamatujete si někdo z Vás, jaké byly výdaje případně cca kolik při kolaudaci? (určitě tam budou ještě nějaké revize, že?:)
Odpovědět
Profilova fotka
@petraop Ahojky petí, počasíčko nám přeje, že:) Super. Nám ve středu přijedou zkontrolovat desku, tak doufám, že ji kluci neodflákli. Penízky jen lítají, že? Ještě řešíme ČEZ a snad 12 500 Kč bude vše co se týče poplatků. Jdu se zeptat holek co nás bude čekat při kolaudaci:(
Odpovědět
Profilova fotka
@andydrzka Ahojky Andrejko, to by mohlo být tou sušičkou a taky že je to novostavba. Vy máte po celém domečku podlahové topení? Nebo to dělá jen v nějakých místnostech? Držím pěstičky ať se to spraví, určitě to bude dobré. Co na to říkali RDR? Ptala jsi se jich?
Odpovědět
Rosení skel zevnitř místnosti Pokud dochází k rosení skel zevnitř místnosti, je to zapříčiněno kondenzací vlhkosti (vodních par) na stěnách skel. Z oken pak stéká voda na vnitřní parapet a může docházet k navlhání ostění, tvorbě plísní a opadávání maleb a omítek. K tomuto jevu dochází zejména v chladnějších obdobích a nejvíce při mrazech, kdy jsou okna a dveře ochlazovány zvenčí a díky tomu se vlhkost obsažená ve vzduchu uvnitř místnosti nebo budovy zkondenzuje na vnitřní straně skla, rámu a křídle okna nebo dveří. Dochází k tomu v místnostech s vyšší vlhkostí (WC, koupelny, kuchyně, atd.), v místnostech s nedostatečným vytápěním (sklep, podkroví, atd.) a nedostatečným větráním. Dále může k rosení skel docházet u novostaveb nebo domů, kde byly prováděny stavební úpravy. Tyto stavby jsou vlhké a je třeba vyčkat jejich vysušení, které může trvat i delší dobu. Kondenzace vlhkosti na chladných plochách je fyzikální jev, který nelze zcela odstranit, ale lze ho za určitých podmínek omezit. Všechna moderní okna a dveře jsou osazeny kvalitním těsněním, které zabraňuje profukování, zatékání a úniku tepla. Na druhou stranu však zabraňuje také úniku vlhkosti vzniklé uvnitř místnosti, proto je potřeba pravidelně větrat, případně používat funkci mikroventilace u OS oken (otvíravých/sklopných). Moderní okna a dveře s izolačními skly zabraňují úniku tepla, ale přesto jsou vždy jedním z nejchladnějších míst budov, proto dochází ke kondenzaci vlhkosti za určitých podmínek přímo na nich. Vlhkost na oknech a dveřích Zdroje vlhkosti v domech a budovách: vlhkost vzniklá při vaření lidská činnost přítomnost lidí v místnosti zalévání květin vlhkost novostavby jiné zdroje vlhkosti Faktory podporující a zvyšující rosení: nedostatečné větrání, kdy vlhkost v místnosti není redukována vyvětráním nedostatečné topení, kdy studený vzduch v místnosti neabsorbuje vlhkost, neohřívá a neosušuje skla nevhodné umístění topného tělesa, kdy cirkulující teplý vzduch neohřívá a neosušuje skla stažené žaluzie, bránící ohřívání a osušování skel cirkulujícím teplým vzduchem vnitřní parapet, přečnívající přes topidlo a zabraňující ohřívání a osušování skel cirkulujícím teplým vzduchem dlouhá záclona, bránící cirkulaci vzduchu a tím i ohřívání a osušování skel cirkulujícím teplým vzduchem umístění oken na severní, severozápadní, severovýchodní a mimosluneční stranu, kdy jsou skla více ochlazována neprodyšné zateplení budovy, kdy vlhkost nemůže unikat přes zdivo další faktory
Odpovědět
Profilova fotka
@evikusss zdi plesnivé nemáme, ale bojíme se, aby nebyla za chvíli plísen na oknech :-( Uvidíme, co s tím dál podnikneme. Každopádně díky za podporu :-)
Odpovědět
@andydrzka tak hlavně že nemáte vlhké nebo plesnivé zdi. Taky jsem nad tim dumala, my máme vlhkost docela vysokou a když topíme krbovkama tak se nám to hodně zlepšilo i na těch oknech. To nějak doladíte uvidìš ;-)
Odpovědět
@viky007 To byl jen nápad :) Ona je ta dřevostavba hodně uzavřený a utěsněný systém...já jsem zvědavý na nás, my jsem zvyklí opravdu hodně větrat, přes noc máme celoročně otevřené okno v ložnici, tak uvidíme...
Odpovědět
Profilova fotka
@evikusss nn, používám sušičku
Odpovědět
@andydrzka Tak možná víc topíte. Když se nám po ránu udělá ta linka tak taky okamžitě neuschne. Nám se to dělá jen tam kde spíme. Třeba tam máte vysokou vlhkost (v domečku). Nesušíš tam prádlo?
Odpovědět
@atilius Máme v celém domě teplovodní podlahové topení a problémy s rosením oken nemáme. Řekla bych, že v typu vytápění domu problém nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
@evikusss Nám se právě rosí, i když nemrzne. Sice třeba jen v rozích, ale stejně. A jakmile je v noci chladněji, máme ráno na okně linku, kterou musím otřít, vyvětráním neuschne :-(
Odpovědět
@andydrzka Ahoj, občas ano hlavně po ránu když se probudíme. Ale vyvětráme a je to pryč. Myslela jsem že je to díky tomu že bydlíme u Jizery. Snažíme se hodně větrat, zatím topíme jen krbovkama tak možná je to i tím. A taky jenom linka dole a jen v ložnicích ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@michaela859 @atilius @katunkaj @mojsha Díky za reakce :-) Nám se právě rosí i ted´, sice trošku, ale nechci to vidět v mrazech :-| A jakou máte vlhkost doma, máte změřeno? @michaela859 Míšo, zvenku to nevadí, to je u trojskel normální, neboj ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@andydrzka nn nerosí, jen jak hodně mrzlo tak v ložnici na oknech (asi jak funíme) jen 1cm dole jinak nic ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@andydrzka Když byl minulý týden mráz, tak jsme měli trošičku jakoby linku orosonou, ale jen za oknama, kde byly zatažený rolety, jinak nic
Odpovědět
@andydrzka Docela by mě zajímalo, jestli se dá vysledovat, že třeba domy s podlahovým topením mají větší problémy s rosením...topení pod oknem by teoreticky mohlo víc omývat okna teplým vzduchem...ale je to jen úvaha.
Odpovědět
@andydrzka ahoj nam ne,nam zase pro zmenu zvenku.. :-/
Odpovědět
Profilova fotka
@songs, @mojsha, @katunkaj, @michaela859, @evikusss ..... Holky, co už bydlíte - rosí se vám okna zevnitř? Moc děkuju za odpovědi!
Odpovědět
Profilova fotka
@evapetrikova jasný těšíme se moc, ale jsem nějaká klidná už teď :) Když vidím desku, vím, že dům stát bude, už mě ani netrápí to, aby to bylo co nejdříve :) Bydlíme u našich a je nám tu fajn, tak mě to netlačí :) Ale to víš, že už se vidím ve své kuchyni ;))
Odpovědět
Profilova fotka
@petraop Jééé paráda:) to je bomba, že? Vidět před očima, jak to hezky roste:) Tay už se těšíš na nový domeček? Já už jsem napnutá, jak ten náš domeček bude vypadat:)
Odpovědět
Profilova fotka
@evapetrikova u nás makali teď 3 dny v kuse, zrovna je sleduju z okna a zalévají beton, dnes bagrovali sítě z desky a pokládali potrubí, zasypali kamením a teď ten beton, v pondělí izolace a v úterý finální zalití...pak už snad budeme vědět termín :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petraop A jak jste na tom vy? Co chlapi? Dobrý?
Odpovědět
Profilova fotka
@petraop Ahojky Petí, my budeme mít dneska hotovo, ještě dodělávají komín. V noci jsme měli ZD přikrytou plachtou, ale říkali, že když bude takto teplo a nebude pršet jako dneska, tak nechat odkryté, že je to lepší. A příští středu přijede pán z RDR a přeměří stav naší ZD, tak to jsem zvědavá. Doufám, že bude v pořádku a ve výborném stavu:) Počasíčko nám přeje, že:) Sice chudáci děti: Vánoce na blátě, ale my jsme za to rády, že:)
Odpovědět
Profilova fotka
@evapetrikova no to doufáme. Děti by ted ještě rádi jeden ale odbyl jsem je slovy že až vystřelí do světa co s tím prostorem budeme dělat :) Tak nájem pro Prosexu prodloužen do června tak snad se to všechno stihne...
Odpovědět
Profilova fotka
@evapetrikova jj přesně :-D
Odpovědět
@bzulenka jj, ještě nám schází něco na povolení a příští týden to snad budeme dávat na stavební úřad ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mojsha Ahojky Míší, úžasný, krásný, jste s tím pohli:) A místo krbu bude stát stromeček, že?
Odpovědět
@evapetrikova Děkuji děkuji moc za objasnění ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?