Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@bzulenka wow supr a už víte co a jak máte nachystat? A za jak dlouho od doručení ohlášky Vám dali termín? Právě mi pán říkal, že teď 14 dnů nemaj cestu tady na Valachy, ale jak pojedou do Ostravy, tak by se stavili vše zkouknout.. ;)) tak to asi pojedou k Vám :) A stíháte letos i domeček? Bože záááávst ;)))
@bzulenka nevíme, jakmile bude odhláška a dodáme ji do Rýmařova, tak nás zařadí do harmonogramu...takže vůbec netuším, doufám, že to dáme letos, ale kdo ví..
@evapetrikova jj ve zprávě o radonu právě nějaké info je, tak jsem se ptala v Rýmaově zda to tak stačí, ale zatím nemám odpověď tak uvidíme :) Ohlášku taky čekáme, podávali jsme před týdnem, netuším jak dlouho to bude trvat... hypotéku také stále dořešujeme, ale údajně do konce příštího týdne to klapne (no musí, máme splatnost faktury 14.11.)
@andydrzka Tak to my jsme tady zatím rarita, ještě to vypadá, že uprostřed vsi budeme překládat dům na menší auto, vypadá to že 1 zatáčka je prostě na kamion moc, ale ještě to nepřeměřovali, do měsíce budem vědět... tak asi tady způsobíme drhé Vánoce a atrakci ;))))
@petraop no tak to bude asi proto, u nás ve vesnici už stavěli, tak věděli, do čeho "kopnou" ;-) Jestli ten posudek budete nakonec potřebovat, tak se zkuste poptat u sousedů, mělo by to stačit ...
@petraop PETÍ TAK PO NÁS CHTĚLI JEN RADON....ale to má teď SÚ, myslím že ve správě o radonu je napsáno z čeho se půda skládá... (možná se mýlím, zprávu o radonu jsem nečetla)....
Je taky možný, že to RDR ještě řekne, že chce geolog. průzkum...Pořád čekáme na Hypo a ohlášku...
@andydrzka nene žádný vsak nic... je pravda, že tady v okolí fakt nic od RDR není, údajně snad cca o 15km dál se bude stavět nebo už se staví nova 77, tak možná jsme tady na Vsetínsku fakt první :( no čekám co bude a zda jim bude stačit to info z radonu o geol. podloží, jinak budu muset řešit...
@petraop to po nás geologický průzkum nechtěli =-) A nebudou vám dělat třeba i vsak (vrt na studnu ...), že by kvůli tomu? A nebo že by u vás ještě nestavěli, tak chtějí zjistit situaci?
@evapetrikova@bzulenka holky ne myslím geologický průzkum chtějí to mě rýmařováci k doceněni základove desky. Buď průzkum nebo doloženi třídy těžitelnosti půdy. Ale nemůžu sehnat Geologa =-O
@bzulenka Tak máme asi jen radon. Myslím, že si i vybavuju, když tam byla paní která nám dělalal radon, že říkala, že jak máme takhle malej dům, že to není potřeba (a nebo možná záleží na společnosti, jestli ho chce). Už se mi to plete. Kdo geolog. průzkum potřeboval? Stavební úřad?
@maceo Dobrý večer, máme elektrické podlahové topení a na něm v koupelnách dlažba a v pokojích lamino. Když vinyl, tak lepší click než lepená (podle toho, co jsem se dočetla), ale na podlahové topení je prý nejlepší dlažba ... ale každopádně mohu doporučit, teplo od nohou je paráda 8-)
Dobrý večer Kubisáci:) řeším jednu technickou záležitost a na to jsou tady nejlepší ženy ;-) Instalovali jste si někdo do Kubise elektrické podlahové topení? Jakou podlahu jste v tom případě zvolili? Máte lepenou vinyl, nebo parkety nebo vinyl click systém? nikde se nemůžu dopátrat jaká je tam vhodná
@petraop Tím se moc nezabývejte. Jestli projede kamion, kde bude stát jeřáb, kde kamiony při vykládce vám řekne technik při přebírce desky. My měli také jednu takovou nepříjemnou zatáčku, on se tam došel podívat, přeměřil a řekl, že projede. A bylo tomu tak, dokonce tam i nacouvali.
Lidičky vy co už máte postaveno, stalo se někomu, že prostě kamion něco neprojel a dopláceli jste něco za dopravu a překládku na menší auta? Zatím nevíme zda k nám projede, jeden pán říkal, že možná bude problém s jednou zatáčkou, tak sháním info co a jak... Dle mého laického názoru by projet měl (ale nejsem řidič kamionu... ;) )
@evapetrikova ty my máme číslo kolem 86 nebo nějak tak, takže je to vyloženě jen podobné, taky ten vzorník má asi milion barev ;))) obložení k tomu máme myslím v poho i okna, nechtěli jsme úplně tmavé. Uvdíme jak to nakonec vyjde
@petraop Vypadá moc pěkně, toto je fasáda 1124, jaký máte čísílko vy? Když je škaredě, jde do žluta, když je hezky jde do zelena, ale takové té svítící (jako zvýrazňovač, s dřevěným obkladem je to moc pěkný....tady, ale určitě nemají zlatý dub, myslím, že to bude daleko tmavší obložení. Pokud máte v decoru okny, šla bych možná do tohoto tmavšího dřeva....my jsme šli do světlejšího dřeva z důvodu těch bílých oken...