Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@7988 Ahojky a co zrušit pokoj pro hosty a místo toho dát kuchyň, myslím, že může být i otevřená směrem do obýváku:)...Nám se ten obýváček zdál taky malinký a tak máme posunutou příčku. V pokoji pro hosty bude mini pracovna.
@7988 hmm to chápu :/ zádveří mě právě taky překvapilo příjemně ;) obyvák chce dobře vyřešit... např. místo terasových dveří dát velké okno a výlez na terasu udělat zboku na stěně jídelny, když už je komín v ceně, nepotřebujete ten roh na venkovní komín.. a hned máte možnosti ;)
@petraop no právě na zvětšení nemáme, nebo spíš nedám 100000 za zvětšení o modul, to si můžu nechat už postavit jiný dům, což bych i ráda, kdyby všechny schopné firmy nebyli v čechách, a byla jsem se podívat na dům, který má stejně metrů a byl supr řešený, jenže měl mini pozemek. =( Bydlíme v paneláku, malý byt, ale obývák tu je dobře řešený a trápí mě to, protože v obýváku jsme pořád, tak nevím co s tím. Jinak zbytek domu vymyšlený mám.
@7988 ahoj spousta lidí má rozšířeno o modul, někdo i o dva ;) Obyvák je sice malý, ale jde to... Kdybych měla 5 mega na účtu, ta stavím individuální projekt na větším pozemku, ale takhle má člověk omezené možnosti. Přesto si myslím, že Kubis je skvělá volba! Na jaro snad taky budeme bydlet a věřím, že budeme max. spokojeni.
Tak jsme byli nakonec v Hněvotíně, tak jsem dostala poměrně šok jak 100m2 může být malých. Ten obývák mě hodně zklamal =( Ale večer jsme si nad tím sedli a snad vymysleli co s tím. Takže doufejme, že se vlezeme a že půjde vše dobře na jaře začneme stavět.
Jinak je pravda, že je teď komín navíc zdarma, jinak se nic nezměnilo. Tak aspoň něco. =)
Ahoj všichni, během příštího týdne si budeme přebírat Largo 98, můžete mi dát pár tipů, na co si dát pozor při předávání domu? Vím že to tu už bylo několikrát řešeno, ale nějak to nemůžu najít... Díky všem
@jadro8 Přesně tak, na Kubis sleva nebyla, takže jediná změna je ta, že za stejnou cenu domu na klíč je v součastnosti komín zdarma a dříve si ho člověk musel zaplatit ze svého za cca 50k.
@petraop A jóo , je to asi zapotřebí k samotnému připojení, že? My to měli krapet jinak, síťovali jsme pozemek a bylo těch společností mraky, které se nám musely vyjádřit. Pokud je to vyjádření od vodáren k samotnému připojení, tak to nám dělal člověk od vodáren a za jedno odpolko to bylo vyřešené.
@petraop Vodárny a kanalizace se nám poslali písemné vyjádření až za 30 dní:( ale byly prázdniny a paní toho měla hodně, ale když jsem to tam posílala tak cca za 2 dny jsem jim volala, jestli jim to přišlo, nebo´t žádný potvrzovací email nepřišel.
@petraop Ahojky Petí, ČEZu jsem posílala online žádost - email mi potvrdily s informací, že mou žádost posílají dál na zpracování, a za 14 dní nám přišla smlouva.
@evapetrikova Evi já myslím, že to bude po novém roce, jako bylo by to fajn na Vánoce ve svém :D ale myslím, že až po KS a podepsání papírů se zažne dům vyrábět (6-8týdnů) aspoň jsem to tak někde četla, takže i kdybychom podepsali na konci října, tak se bude minimálně do konce roku vyrábět. Papíry už dáváme dokupy, jen mi chybí vyjádření VaKu a RWE a už jsem žádala online 2X a furt nic, tak nevím co mám pro to ještě udělat, ty už toto máš??? Jak dlouho trvalo než se vyjádžili? O2 a ČEZ mi poslali vyjádření do 2 dne...
Jen info pro ty, kteří to nezaregistrovali.......komín v provedení Schiedel UNI PARAT průměr 160 mm v ceně pro SoSB podepsané od 1.10.2014. :-(
viz.: http://www.rdrymarov.cz/cenik
@mojsha Ahojky Míší kdy se budete stěhovat?:) Já strašně čekám na Váš obýváček, budeme mít gauč stějně jako vy ( zády ke stolu), tak bych se ráda inspirovala. A jinak moc děkuji za tip se sklem v kuchyni, budeme ho mít taky:) jupííí
@mji JJ tak my za dveře připlácet chtěli nějakou rozumnou cenu, abychom tam měli světlo..A jelikož nám byly dávány jen částky vyšší, rozhodli jsme se aspoň pro vnitřní dveře do toalety s mléčným sklem, aby v předsíňkách nebyla úplná tma...Uvidíme jaký bude finální rozpočet a mám je díky tobě přislíbeny).