Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@evapetrikova Evi, myslíš světlo v zádveří? My máme prosklené i vchodové i dveře do chodby/obýváku, takže se světlem přes den nemáme problém. Ale vy, jestli budete mít vchodové bez prosklení, tak bych do těch šoupaček asi nějaké sklo dala ... a dřez máme fragranitový a jsem s ním zatím moc spokojená ;-)
@casa2014 Ja to taky vidim na vystavbu az v pristim roce, jeste nemam ani prevedeny pozemek, spis jsem si rikala, ze s pozemkem bude nejvic starosti a domek pak uz pujde lehce a ono ouha.
@laduch Nás to také nenapadlo, ale bohužel je to tak:). Zůstali jsme věrní dřevostavbě, ale plánujeme výstavbu až na příští rok, teď už to honit nechceme.
Snad nebudete částkou moc překvapeni, holt bydlíme skoro na horách a od toho se vše odvíjí: konstrukce domu, nezámrzná hloubka pasů, atd...
@mojsha Jééé hnedka s mě zaplavila pocitem štěstí,,, jééé už se taky těším...sice budu muset odvážet také syna do školky, ale za to to stojí:)....Tak snad za 2 měsíce...
@andydrzka Ahojky Andý, jj děkuji, za pomoc, už jsem psala do Sika, ať nám tam daj lištičky nějaký plastový - béžový nebo šampaň, tak uvidíme:) Ráda bych se tě zeptala, asi půjdeme do plných hnědých dveří, jak máte řešené světlo v předsíni? My tam budeme mít asi šoupačky, tak přemýšlím, že bych jim dala třošku skla, aby tam šlo světlo z chodbičky...
@casa2014 Diky moc za info. jsem zvedava, jak vysoko se vysplhaji finance, tohle me vubec nenapadlo, ze snih bude takovy problem. Stavite nakonec drevostavbu, nebo cihlovy dum?
@laduch Ahoj, také jsme jeden čas uvažovali o stavbě domu Kubis 631 v Jablonci. Vzhledem k tomu, že je tu 2.nejvyšší sněhová oblast, tak se tomu musí přizpůsobit konstrukce domu, což obnáší finance navíc - přesnou částku už nevím. Nakonec jsme se rozhodli pro jiný typ domu (přízemní), takže akci Kubis už jsme nedotáhli....
@evapetrikova Máme v obou koupelnách plastové lišty a zdají se mi lepší na údržbu a k obkladům se dobře hodí, navíc se prodávají i barevné. V kuchyni mám béžové aby ladily k obkladu
@evapetrikova Evi :-D tak pocity jsou krásný, jen mě štve že ještě nebydlíme ]-( čekáme na tu kuchyň a pak snad... už mě nebaví ráno vozit syna a pak odpolko zase zpět... brzo kvůli tomu vstáváme...ale doufejme že se to pohne už :-)
Ale když se procházím po našem Kubisi tak je mi fakt krásně... :-D
Holky, nestavel nekdo z vas ve "vysoké sněhové oblasti"? Nechala jsem ted delat prvni nastrel a pan Nemcak mi napsal, ze je potreba konstrukci domu upravit prave kvuli snehu (je tam pridano nekolik ocelovych prekladu ve strope) plus se neda vubec hnout s prickou mezi pracovnou a obyvakem (coz jinak o trochu jde). Nemate s tim nekdo zkusenost? Mam obavu, ze ty ocelovy preklady cenu dost napali....
@evapetrikova a není to sranda, co ;-) Je dost zaměstnaný a dost často mimo ČR ...jinak lišty máme (dávají se na rohy), původně jsme měli do obou koupelen nerezové (a i si je zaplatili :-/ ) , ale do horní koupelny jsme si nakonec při stavbě kupovali obyč.plastové bílé a vypadají tam lépe, jo ty nerez jsou dražší ...jestli máte hodně světlé koupelny, budou bílé hezčí :-)
@andydrzka A to vaše dřevo - obklad na baráčku se mi prvně moc nezamlouval, protože nevím co to do budoucna udělá, ale když mrknu na vaše fotečky, tak je pěknější a pěknější:)
@andydrzka Andý děkuju, už si s ním telefonuju a naháním....Nevíš náhodou jestli máte v koupelně lišty a růžky? Máme v kalkulaci nějaký nerezový a jsou dost drahý, tak nevím, jestli tam musí být.
@evapetrikova Evi nevařím...kuchyň má firma hotovou ale min.týden posunuli montáž na 29. pač jim prý onemocněli montéři,moc se omlouvali, ale tak jsme lidi že jo? ;-) takže bude příští pondělí, nechala jsem jim klíče...a až pojedeme z vyšetření se synem tak hned pojedu fotit ;-) :-)
@evapetrikova tak uvidíme jak dopadneme my... jsem na to zvědavá... jen netuším jak zjistím o kolik jsme navýšili, nevíš kolik je počítáno na koupelny ve standartu?.
Jinak gratuluju ke kuchyni :) My zítra jedem do Olomouce a řešíme Lamont.