Masérna v projektu

Řešili jste někdo masérnu v domě? Právě projektujeme dům a zajímalo by mě, jestli to někdo řešil s místními úřady a ohlašoval to předem, že tam bude provozovna nebo jestli je lepší udělat pokoj a pak to udělat zpětně. A zda případně hrozí jen pokuta když to nebude splňovat normy a předpisy nebo zrušení živnosti. Například to vypadá, že kolem masérského stolu je potřeba mít ze všech stran 1m prostoru, což je zbytečně moc, navíc v žádné masérně (Brno) jsem tak bohatý prostor nezažil. Díky :)
Odpovědět
@pedrop metr neni malo, spis bych rekla ze nejmin ten metr je potreba. Budete muset splnovat i pozadavky hygieny jako umyvadelko aj. My to resili drive a neni to zadna sranda. Zrusit zivnost jako takovou kvuli provozovne nemuzou, muzou vsak zakazat provoz zivnosti v nevyhovujici provozovne, coz by u Vas byl ten pokoj. Obehnete si zivnostak, hlavne hygienu, aby Vam to proslo "kolaudaci". Reknou Vam, ci daji podklady (hygiena), co vse je potreba splnovat. Idealne pokud to chcete do projektu, tak samostatny vchod aby se Vam lide necourali po dome, zachod, umyvadlo. Nechci strasit, ale pocitejte s tim, ze k Vam muze prijit na kontrolu nasledne COI, Financak i Hygiena. Staci kdyz nekdo nahlasi, ze cosi nemate v poradku - treba i jen vyveseny cenik :) a pak jsou pokuty, prinejhorsim nutnost zjednani napravy nevyhovujicich prostor pro vykon dane zivnosti.
Odpovědět
@gepe zrovna jsem volal na hygienu, potřebují 2m2 volného prostoru po odečtení nábytku a objemový prostor 15m3 což je mnohem méně než ten jeden metr kolem dokola stolu. Umyvadélko máme, vchod ze zádveří a ještě ze zahrady. Ještě nařizují omyvatelný prostor kolem umyvadla do metru a půl. Jak jste řešili záchod? U nás budou dva a jeden přes obývák, resp. krajem obýváku, to prý projde říkala paní. Nejvíc teď řešme tu velikost. Jsme na 10m2 a přijde nám to dostatečné, ale s tím metrem kolem stolu by to bylo 15m2. Je fakt s podivem, že všechny masérny co jsem v Brně navštívil byly ultra malé, žádné umyvadlo, záchod taky ne. Možná staré předpisy.
Odpovědět
@pedrop nijak, upustili jsme od zameru, mit to s domem, bylo to planovane pro moji mamu. My resili samostatny prostor s vlastnim vchodem, predsini, malou satnu kde si odlozi obleceni, samostatne wc. Nevim jak v Brne maji maserske mistnosti, mama delala maserinu 29 let a za ty roky sama rikala a i sama vim, ze ten minimalne metr od stolu neni pro klienty (ti jsou na luzku), ale pro masera lepsi pro pohyb komplet okolo luzka. Ono i treba pro tehotnou s jiz briskem (masiruje se pouze na boku ci na zidli) je potreba taky prostor. Jestli tohle mate promyslene, vejde se stul na obchazeni, zidle, skrinka aj. na ulozeni potrebnych veci.. my to brali Tak, ze to bude samostatna jednotka v dome. Jen k tomu pruchodu obyvakem, to zvazte, zda to tak chcete i do budoucna. Me osobne by to vadilo, muzou k Vam zajit i uplne cizi lide, byt po predchozi domluve. Pripadne muzete udelat polozapustenou do zeme masernu (podsklepeni se samostatnym vchodem):s oknem a v budoucnu treba vyuzit jinak. A budete to mit oddelene od obydlene casti. Tedy pokud to i umoznuji Vase finance :)
Odpovědět
@gepe tak nám ještě na hygieně řekli, že pokud nemáme obecní vodovod, tak musíme ještě dokládat rozbory vody každý rok :) To bude ještě sranda :)
Odpovědět
@pedrop Něco podobného jsme řešili. Pokud něco nebude vyhovovat, tak hygiena může provoz přes to povolit, ale omezit např. provozní dobu. Dřív se povolovalo na "zkrácený" úvazek (4 hodiny denně) v podstatě cokoliv, ale dnes už to nejde. Vím třeba o paní, která dělá nehty v kuchyni doma, což mě přijde ale jako strašné omezení domácnosti. Jinak ty podmínky "nechrání" tvoje klienty, ale spíš tebe! To jsem na začátku nechápala a byla jsem celkem naštvaná, co si vymýšlí za blbosti. Mně dřív v baráku cizí lidi nevadili, ale čím jsem starší, tak s tím mám větší problém. 9m2 je celkem málo. Jinak když jsem se na hygieně ptala já, tak tam byla např podmínka, že vedlejší pokoje, pokud mají stejnou chodbu, nesmí být ložnice, ani pokoje dětí. Záchod bych taky udělala úplně zvlášť - nikdy nevíš, kdo tam byl a v jakém je stavu....
Odpovědět
@kekita to je pravda, chceme to řešit jenom jako něco, co uživí trošku hypotéku, není to hlavní zdroj obživy, do budoucna plánujeme externí budovu, kde by bylo vše a pak se to na stáří stalo vejminkem nebo domem na pronájem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?