Moderní dům do L, který návrh je lepší?

SOS :-) máme dva návrhy na domek, který se Vám zdá lepší + nemáte někdo něco podobného postavené? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, to je hodně závislé i na tom co od domu chcete a jaký máte rozpočet. Ten první je jednodušší, mě osobně se i víc líbí a bude levnější. Ten druhý je zajímavý, ale ztratíte v přízemí místo na schody a nahoře zase tolik nezískáte. Ale pokud třeba chcete večer sedět na terase v patře a bude odtud výhled a nejste omezeni financemi je hezké i to druhé řešení. Já osobně když už bych dělala patro na asi víc než jej jeden pokoj.
Odpovědět
Vidím dvě varianty, které jsou finančně velmi rozdílné. Určitě víte Vaše finanční možnosti. Jinak se mi líbí více 2. varianta s případnou pochůzí intenzivní zelenou střechou (vidím rozdíl ceny min. o cca 1 mil dražší). PS: Co je moderní? Slovo bez bližšího určení???
Odpovědět
Lepší je varianta 1. Nač obytnou terasu na střeše, mám-li zahradu?
Odpovědět
mě se líbí víc jednička. Podle mě je i hodně důležitá lokalita, okolí, ve které bude dům stát a jak se tam bude hodit.
Odpovědět
Profilova fotka
A co to nechat přízemní jako v jedničce, na střeše udělat terasu jako ve dvojce a doplnit venkovní schody na střechu?
Odpovědět
Profilova fotka
jednicka je dobra, ale opravdu si myslis, ze kdyz budes mit nahore terasu, tak tam budes sedet? Nebudes....logicky si pujdes sednout dolu, pac tahat kafe a knizku nahoru se ti nebude chtit... u ty dvojky, mne se nelibi to umisteni te loznice ci co to je....bych to prilepila na jednu nebo druhou stranu toho L
Odpovědět
Profilova fotka
Zamyslete se co chcete a jak se to hodí do okolí, je to vážně individuální, můj muž by tam nahoru třeba určitě chodit pracovat, kdyby tam byl výhled. ale bude to drahá legrace :). Nicméně pracovna pro kreativního ducha úplně ideální!
Odpovědět
Pro upřesnění, ten spodek, respektive varianta číslo 1 již stojí(bohužel jsem nenašla přepracovaný návrh) a teď jen řešíme otázku, zda tu "kukaň" dodělat nebo ne. Bude to pouze jedna místnost cca 20m2 ( knihovna s pracovnou)....
Odpovědět
@tulda27 máme obývací část velikou 60m2 takže ty schody jsou to nejmenší :) přesně, jak píšete, jen jedna místnost, taková zasivarna :)
Odpovědět
@inkajanakova terasa je můj sen :)
Odpovědět
@jakuda bohužel tato varianta nelze :(
Odpovědět
@mr_falko úplně nevím, kde vidíte ložnici - není vůbec vidět :) jinak ta místnost by právě sloužila i jako knihovna a terasa je můj sen, už teď, i když mám možnost jít ven, raději lezu oknem na střechu, abych byla jako že na terase :D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@elodii no tak jeslti je to dodělávka na stávající dům tak to bude z pohledu statiky dost velký rozdíl ne? kdo Vám ten projekt dělá? počítám, že původní strop nebyl dimenzovaný, aby nesl další patro, stejně tak zdi. Ale jestli řešíte jen estetiku tak za mě by to šlo udělat architektonicky i líp a zajímavěji ;).
Odpovědět
@tulda27 máme panely na střeše, respektive teprve budou, zdi jsou dimenzovany i na druhé patro, takže to je v pohodě.... A jak by jste to udělala vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@elodii no, to byl prepoklad, netusila jsem,ze by to byla pracovna.... ;-) i presto se mi tam ta "kukan" nelibi v ty forme v jake tam je ted....
Odpovědět
Profilova fotka
Tak pokud je to Tvůj sen, jdi si za ním ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@elodii osobne bych to dodelal... a jak psal @rebut, je-li mozno udelat intenzivni zelenou strechu bude to nadhera. spocitej presah te strisky nad vystupem na terasu s kresilkem, aby byl dostatecne velky na zastineni v lete. jinak super, palec nahoru ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@elodii tak pokud je po statické stránce vše ok chtěla bych další návrhy od architekta, já architekt nejsem, ale cítím větší potenciál, prolezte nějaký archi weby, určitě to jde lépe, tady není žádná myšlenka a to je škoda :)
Odpovědět
@tulda27 tak on taky tento návrh je jen nakreslený manželem a máme od architekta individuální projekt, který jsem sem úplně nechtěla dávat, přece jen chci mít svůj originál a nechci, aby někdo kopíroval a to nemyslím ve zlém :) jinak děkuji, ono i vzhledem k východu slunce a případnému stínění nejde s tou místností moc hýbat. Krásný den přeji
Odpovědět
@jumpmans ta stříška je daleko větší, jak píší níže, tento projekt je jen laicky udělaný a individuální projekt mám schovaný :) zelená střecha by byla asi fajn, na druhou stranu asi by to bylo pak daleko více práce okolo, už takhle jsme se snažili, aby na zahradě bylo co nejmíň práce, oba jsme pracovně dost vytížení a oba si pamatujeme doby, kdy rodiče přišli z práce a doma měli další šichtu (sekání, pletí, okopávaní......) a to úplně nechceme - samozřejmě trávník, květiny i keře budou, ale v rozumné míře :-) moc děkuji za názor.
Odpovědět
Já to vidím dle zdejší diskuze, že sami jste rozhodlí pro variantu 2. Tak do ní jděte. Mně by se líbila, pokud bych na ni měla peníze a na střeše mi pobíhala robotická sekačka. Jinak sekat ještě střechu, to neee. .-) Pokud by tam nebylo zeleno, tak bych asi terasu na střeše nechtěla. To bych raději seděla dole, protože pocitově je pro mě zeleň důležitá. Terasa bez zleně je jako balkón někde v bytovce, tam se tolik necítím. Sama bydlím v bungalovu a vůbec mi patro nechybí. Byla bych tedy pro variantu 1. .-) Rozhodnutí je na vás.
Odpovědět
Profilova fotka
@elodii já jsem právě spíše myslela originálnost provedení než dispozici ta mi přijde dobrá, jen si pohrát s tím zastíněním jak psal pán výše, takže pokud na to máte hezký návrh/návrhy určitě to bude zajímavé řešení a jděte do toho :)
Odpovědět
Profilova fotka
@elodii Pokud má být nahoře knihovna a pracovna, tak určitě s nástavbou! Jiná místnost by byla naprd, ale takhle...dokonalost. Bude tam větší klid, spousta světla a nádherný výhled. To je přesně to, co je žádoucí. Jo a takhle uprostřed je to rozhodně lepší, než to strčit k okraji, jak tady někdo psal a konkurovat Radyni. Tenhle styl není vůbec můj styl, ale tohle se mi líbí moc ;-) .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?