Můj návrh studie místností

ahoj rozhodla jsem se, že se do toho pustím sama :-) Prosím o názor, zda se vám to líbí:-) PS: jen to modře nevyšrafované jsou schody. Program je neumí nakreslit
Odpovědět
nikdo ?:(
Odpovědět
Ty malé místnosti v patře jsou co? neměla jste už něco od projektanta?
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě moc pěkný:-) , jeden z mála projektů, který počítá s prodlouženou garáží na uskladnění kol, nářadí apod...možná se budeme inspirovat 8-)
Odpovědět
@janess ta malá místnost nalevo je šatna a ta s oknem je prádelna.(6,73m2) Ano od projektanta návrh byl,ale stále jsme s tím nebyli 100% spokojeni, tak jsem si to navrhla po svém :-) jak to cítim, jak to chci, jak se mi to líbí, a jak mi to nejvíc vyhovuje :-) @vertigo69 děkuji za pochvalu, dalo mi to práci, ale nakonec snad vzniklo něco, co se dá použít:)
Odpovědět
Takovy dotaz, jestli je tam v obyváku krb, nebudete mít komín v horní koupělně?
Odpovědět
@postavil máte pravdu, moc děkuji za upozornění. to jsem si vůbec neuvedomila, tím pádem musim ještě trochu hnout s dispozici u druhého patra :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se to po pravdě nelíbí vůbec. Připadá mi to celé takové zmatené. Spousta divně umístěných dveří, zbytečně obrovský obývák, uzoulinké schodiště, atd. Určitě bych na tom zapracovala s projektantem!
Odpovědět
Profilova fotka
@deniisek19 Mně to přijde také takové zmatené, spoustu dveří (dole), různá zbytečná zákoutí na chodbě - to nebude vypadat hezky, navíc sedět u stolu v jídelně a koukat do zdi by se mi fakt nechtělo :-N
Odpovědět
Aha. Taky se mi to nelíbí. :( kuchyň s mini spizi. spousta dveří. WC bez okna. Krb a nahoře koupelna. Horní.patro.. Šatna ke kterému pokoji? Samej roh.
Odpovědět
@a_nulka - obývák je velký tak jak to vyhovuje nám:) doma máme ještě větší. Schodiště bude mít 90cm nakonec, v projektu je to špatně nakresleno, což si myslím, že je dostačující. @lulii dole je spousta dveří, protože nechci,aby místnosti byli pruchozí přes sebe. Jde to špatně poznat, ale místo mezi kuchyní a obývakem, bude otevřeno, budou tam velké posunovací dveře, které budou zavřeny, jen když se bude vařit:) takže tento prostor bude spojený. Ten stůl mi připadá ok :-) koukat do okna nemužeme, když máme jen jedno. @janess mini spíž- ano,ale na nejduležitější věci, zbytek může být například pod schody, proto jsou tam dveře. nebudu si kvuli velké spíži zmenšovat kuchyň :) na wc okna nepotřebuji :-) bude řešeno odvětrávání jinak. šatna je schválně na chodbě, nepatří k žádnému pokoji, bude sloužit jako uložný prostor. :-) to jen tolik na vysvětlenou ;-)
Odpovědět
jinak přidávám aktualizaci:) kde jsou širší schody, o trochu větší spíž, dál znázorněné to propojení obý. s kuchyní, a nahoře upravený dispozice kvuli komínu. Do toho výklenku v koupelně bych umístila buď záchod, a nebo po celé ploše sprchový kout. Mohla bych zrušit dveře do obýváku, ale moc nechci aby mi návštěvy chodili přes kuchyň. Dále, dum je na hranici, není ani z jedné strany pruchozí na zahradu, protože je pruchozí skrz, a oddělen dveřmi,ale netáhlo v zimě do celého spodku. Proto "zádveří" vepředu i vzadu :-) Jinak samozřejmě je to můj návrh pro architekta :-) takže uvidim co řekne :-) a ten černý čtverček je komín, ale to vubec nevím, jestli tam muže být :)
Odpovědět
@deniisek19 Pomíjím architektonickou stránku, to je každého věc, nejsem architekt a nehovím tomu. Pozor na šířku schodiště min 900mm, lépe bych dal 1000mm, taktéž šířka mezipodesty. Ten schodišťový prostor je úzký, chcete-li schodiště se zrcadlem. Pod tím schodištěm ten úložný prostor dobře, ale je možné, že takto osazené dveře ani neotevřete, to ani nemluvím o tom, že tam toho mnoho nedáte, možnou rozumnou výšku pro regál zabere prostor pro otvírání dveří a pak už bude šikmina (snad obrátit otvírání dveří?). Ono by to chtělo i nějaký ten řez objektem, pouhé půdorysy mohou trochu klamat, když nejsou jasné výškové věci. Hajzl v koupelně se mi nelíbí vůbec, ale zakázané to není, proti gustu žádný dišputát. Ten komín se Vám do příčky s největší pravděpodobností nevleze. Bylo by potřeba toho vědět mnohem víc, aby se dalo solidněji odpovědět. Vůbec z jakých materiálů má být domek postaven, z čeho bude strop, schodiště, budou uvnitř nosné zdi? Co technické zázemí objektu, kde, čím se má topit, pouze krbem asi ne, že?
Odpovědět
Článek se načítá
@ondra_cha na dum budou navazovat tzv: přístavky, kde bude kotel(dřevoplyn) takže bude mimo hlavní dům. Obvodové zdivo je 40cm, jestli to bude ytong nebo porotherm je už +- jedno, zatím nám jde jen o vnitřní dispozici. Dveře u schodiště se mohou otevírat i ven, to už jsou detaily. :) Dole je komín v nosné zdi, nahoře ne, ale není problém to změnit. Jinak schodiště betonové. Na určování nosných zdí a pod. máme architekta, já mu chci jen předat studii, které by se mohl +- držet, pokud to pujde:)
Odpovědět
@deniisek19 No tak proč ne? Ale něco Vám tam projektant bude muset určitě přizpůsobit, s tím bude asi nutné počítat. Trochu mi tam v 1NP schází když ne koupelna, tak alespoň nějaká umývárna, ale možná je to myšleno tak, že na WC bude umyvadlo nebo alespoň umývátko. Ten průchod z chodby do severního zádveří, zakótovaný 106, mi přijde docela úzký, dal bych tak 120, pokud byste něco nesli (kupříkladu dřevo ke krbu), šířka nic moc, ale i tak lze. Třeba budete mít přikládání ze zádveří. Ale to je co člověk, to názor.
Odpovědět
Mě přijde trochu malé zádveří. Máme větší taky se třemi dveřmi a už teď vím, že tam nedám ani pořádný botník. Ale vy ho nemáte kam zvětšit. Na západní straně nebude žádné okno? Já bych dala spíž do rohu domu (severozápadní). Spíž by byla v chladnějším místě a případně by se tam dalo navrhnout i malé okno. Jídelní stůl bych dala k západní stěně a pokud je možnost tak tam dala okno. Šatna v prvním patře mi přijde zbytečná. Ložnice a další pokoje jsou dost velké aby se tam vlezla pořádná skříň. O tu šatnu bych zvětšila ten malý pokoj.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?