Náš "projekt", spíše podklady pro projektanta, prosím o vyjádření

Ahoj všichni stavitelé, chtěla bych Vás moc poprosit, máme udělaný projekt nebo spíše takovou čmáraninu, se kterou máme jít k projektantovi, Moc a moc bych Vás chtěla poprosit o vaše postřehy, co je tam špatně nebo co byste změnily. Děkuji moc za vyjádření, jo a ještě zda není nějaký program, kde by se snadno tohle dalo dát do nějaké podoby, jak by vůbec ten dům vypadal?
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
@michaela79 ahoj u TM bych určitě řešila otvírání dveří ven, jelikož si tím hrozně zmenšuješ užitný prostor uvnitř ;-) Ale toť jen můj názor ;-)
Odpovědět
Nevím, jak jsou dlouhé dětské pokoje a ložnice, ale z obrázku to budí dojem, že jsou to úzké nudle. Pozor na to, aby v dětských pokojích pak nebyla tma. Chodba je zbytečně velká, popřemýšlela bych nad jejím zmenšením ve prospěch jiných prostor. Chodit přímo z garáže do chodby mi nepřijde příliš praktické - boty budete nechávat v garáži? A pak si je budeš přenášet do zádvěří, aby sis je mohla opět obout?
Odpovědět
ty rozměry vůbec neodpovídají, do garáže 5 m dlouhé se nevejde záchod, vůbec neberete v potaz zdi, zastavěná plocha bude posdstatně větší... v kuchyni vychází na dveře do spíže a linku jen 1,5 m, to se tam skoro nevejde ... ten záchod je průchozí??, technické místnosti jsou průchozí... jak to bude fungovat? na kódy nebo budete stále běhat zamykat dveře? každé dveře ven jsou tepelný most... koupelna 9 m2 je stejně velká jako ložnice 14 m2.. vstup z garáže do haly (ne do zádveří) hned vedle pokojíčků není dobrý nápad (chlad, zápach, špína), průchozí koupelnu u dětí bych taky zvážila.. a mají to z koupelny na záchod dost daleko...pokoe jsou dlouhé a tmavé....taky záleží na umístění na pozemku a orientaci dle světových stran. Jako podklad o představách pro projektanta to stačí, ale stejně vám to nenamaluje, protože to metrově nesedí.... a rozhodně to tedy nebude levný dům..
Odpovědět
ahoj, tak v první řadě, jsou špatný rozměry, pokud chceš dvojgaráž musíš počítat míry 6,5*6 m a budeš to mít tak sotva na dvě auta a umyvadlo, máme to tak takže to vím zvláštní zkušenosti, chodba je zbytečně široká, stačí rozměr 1,2m na šířku, je lepší tento prostor využít do obytných místnostím, co se týče pokojů a ložnic tak jsou strašně úzké, ložnic musíš počítat minimálně na šířku 2 m na postel + noční stolky, takže aspoň ty 3-3,5 m na širku kde chceš postel, takže pokud tam chceš i ty dveře do šatny, tak musíš připočítat další metr, ještě u dětských pokojů pokud chceš vestavěné skříně tak musíš počítat hloubku od 40-60 cm, na délku určitě alespoň 2 m, já osobně bych nedávala průchozí koupelnu do dětských pokojů, ale je to můj osobní názor, přijde mi to nepraktický vůči tomu že jeden je na wc nebo ve sprše a druhej mu tam vlítne, a mít dvoje dveře koupelně tak je to nevyužitý prostor a o to musí být větší koupelna, to bych raději prohodila koupelnu s vestavěnými skříněmi a udělala vchod z chodby, co se mi líbí tak je venkovní wc, to je určitě super. že máš technické místnosti průchozí mě nevadí, jenom nevím proč máš dvě, ale dala bych otvírání ven, my máme tech,místnost také průchozí, ale protože v ní máme jenom kotel, bojler a vysavače,a nějakou krabici na internet tak jí jako průchozí nepotřebujeme, ale chápu, že pokud tam budeš uskladňovat věci ze zahrady tak je to dobrý. jenom jak výše píší holky, neodpovídajá ti rozměry a taky musíš započítat příčky, a obvodový zdivo. jinak já co dělám půdorysy tak v programu chief architect, je to demo verze, zelená je lepší, můžeš si jí stáhnout zdarma,neukláda se sice, ale můžeš si to vyfotit a máš to, taky to tak dělám. ukázka jak program vypadá, http://www.modrastrecha.cz/blog/jenni...
Odpovědět
Profilova fotka
celé předělat !! :-) :-(
Odpovědět
Profilova fotka
mě nezbývá než souhlasit se všemi příspěvky, hlavně mi vadí ta chodba je zbytečně velká, raděj uzkou chodbu a větší pokoje a celkově by to chtělo trochu učesat, to vám projektant snad poradí, když bude šikovný, já mám barák nakreslý v programu sweet home 3D, je to volně ke stažení a je jednoduchý
Odpovědět
Profilova fotka
@michaela79 Také souhlasím s výše uvedenými příspěvky. Zkus si vzít čtverečkovaný papír a udělej si to přesně podle rozměrů a zakresli si i příčky, pak uvidíš, co tam všechno nesedí a nevejde se. Takto jsem začínala já. :-)
Odpovědět
Nechci znít příliš kriticky, ale je to dost hrozný :( Garáž je rozhodně malá - šířka i délka, dětské pokoje totální nudle, budou blbě využitelné, ta koupelna mezi nimi - neumím si ani představit, jak bude malinká...a jestli se tam vejde něco jiného krom wc a v to leda doufat ...přijde mi to strašně neučesané, plácanina, tak aby tam bylo vše, ale bez ladu a skladu.... sepište si představy, můžete i črtnout co kde zhruba byste chtěli mít....správný projektant se koukne a buď to tak udělá a nebo doporučí lepší řešení, aby to dopadlo jak má....sepište si i preference, co chcete, co rozhodně nechcete..projektant už by si s tím měl poradit....
Odpovědět
zkus http://www.sweethome3d.com/cs/index.jsp , to je bezplatný program a je celkem snadný, taky jsem v něm dělala návrhy. jinak to rozložení je celkem ok, mimo to, jak jsem psala a ostatní... ale když si to dáš do měřítka, tak to hned uvidíš taky. ještě k té garáži s technickou, pokud se tam nebude topit a nebude to stavebně oddělené (což s dveřmi do domu moc nejde), budou ty zdi do pokojů dost studené.. musela by se vytápět nebo zateplit... lepší je dávat garáž k nějaké neobývané místnosti než k pokojům.. a nejlíp ji stavebně oddělit, ale to jsme taky neudělali :) jako podklad pro projektanta o představách to celkem stačí, ale pokud si to chcete promyslet detailněji, překresli si to do programu. venkovní zdi ti zaberou 30-50 cm (i více), nosné 25-30 cm (např. ta ke garáži), příčky 11,5 - 15 cm (silnější třeba u koupelny, kvůli hluku).
Odpovědět
Díky Vám všem za komentáře, velice jste mě pomohli, moc vám děkuji a vážím si každé další připomínky. Já zkusím udělat ještě jednu verzi, že dům bude více do L, ještě se chci zeptat na Váš názor, když udělám to Lko, chtěla bych tam mít asi dětské pokoje, abych těn dům trošku rozdělila na naši část a dětskou část. Takže v tom Lku udělali byste chodbu středem a místnosti po pravé a levé straně, nebo vlevo chodbu, z chodby francouzské okna na terasu a vpravou jeden dětský, vedle druhý dětský, koupelnu udělám samostatně, né průchozí jak jsme původně chtěli.
Odpovědět
Lidi, nemáte někdo půdorys nějakého pěkného bungalovu do tvaru L? ale opačné L? :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@michaela79 Zkus se podívat na tyto stránky, mají tam hezké domečky. http://www.lignia.cz/nase-domy.php http://www.domywstylu.pl/ http://www.archipelag.cz/ http://www.archonplus.cz/ Jenom pozor na chodby u projektů, zabere to hodně místa, mě se třeba líbil domek do L a když jsem pak zjistila, kolik je to m2 tak jsem se divila.
Odpovědět
@michaela79 my máme spíš takové Tčko, můžeš mrknout do alba, ale dvojgaráž jsme zrušili, jsou tam TM a ložnice, prostě jsme to překopali, ale v albu projekt mám i ten původní , kde dvojgaráž byla...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?