Návrh, co na něj říkáte?

Dobrý den, příští rok se u nás budou prodávat pozemky a s manželem budeme jeden kupovat a já už teď hledám inspiraci. Dneska jsem si zkusila jen tak laicky namalovat půdorys domku, co by se nám líbil. Myslíte, že je reálné něco podobného postavit, nebo tam mám nějaký totální nesmysl. Já jen až jednou půjdeme k projektantovi, tak abychom tam šli s nějakou představou. Děkuji za odpověď.
Odpovědět
Až půjdeš k architektovi či projektantovi, tak mu sděl co nejvíc o životě rodiny, co od bydlení očekáváte a co požadujete. Žádné malůvky mu nenos. Nemá to smysl.
Odpovědět
Ja bych to byt vami nechala az na projektantovi/architektovi. Dodrzi normy, typologii, da vam do navrhu nabytek v meritku, ...
Odpovědět
@wexi já si naopak myslím, že je dobré mít představu o tom, co chci. Klidně i více variant. Nicméně na první schůzce s projektantem bych to nevytahoval a zachoval se jak je výše popsané (aby tím nebyl projektant zatížen a navrhl vám dům podle vašich požadavků na funkčnost, využitelnost a vašich očekávání). Je dost možné, že vám totiž navrhne ještě daleko lepší variantu, než kterou vymyslíte vy (pokud ho ale zatížíte svou konkrétní představou - půdorysem, je pravděpodobné, že se toho bude chtít alespoň z části držet). No a pokud Vám navrhne nesmysl, pak bych mu přinesl už svou konkrétní představu a tu s ním už jen korigoval.
Odpovědět
Profilova fotka
Je dobré mít představu o velikostech jednotlivých místností. Na to je nejlepší na pozemku si místnosti "namalovat" kvůli výhledu, Ostatní stačí někde ve velké místnosti nebo na parkovišti. No a všude měřit rozměry zařizovacích předmětů. Tomu by měla předcházet návštěva vzorových domů - například někdy v listopadu bude den pasivních domů. Stačí projít tak 10-20 a představa se sama narýsuje.
Odpovědět
Moc děkuji všem za odpovědi.
Odpovědět
@radim2015 děkuji a prosím kde bude ta výstava pasivních domu?
Odpovědět
Profilova fotka
Stačí zadat do vyhledávače "dny pasivních domů 2019" jedna akce byla v červnu, obvykle je každoročně v listopadu. Jinak jde o skutečné domy (obvykle s obyvateli) a ne o výstavu. Na mapce je možno vyhledat domy v okolí, ale je dobré zajet i někam dále.
Odpovědět
@wexi Pro návrh půdorysu existuje řada SW nástrojů. Vyzkoušejte si třeba SweetHome. Výhodou je, že si jednoduše upravujete půdorys a je tam i dost velká knihovna zařizovacích předmětů. Nakonec se domečkem můžete "projít" v 3D zobrazení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?