Návrh dvoupatrového půldomku - konzultace projektu

Dobry den Vam preji! Predkladam Vam posledni koncept meho snazeni - jak vymyslet idealni rozvrzeni mistnosti. Prizemi: http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/1np... Obyvak jsem se rozhodl situovat na jizne-zapadni stranu. Pozor, jde o dvojdum a ja budu stavet zapadni pulku, proto nelze udelat okna na vychodni strane. Resim nekolik veci: 1) umisteni krbu, aby se na nej dalo pri posezeni divat a nebyl mimo zorny uhel k televizi. 2) televize, aby ji co mozna nejmin rusilo slunce pres den 3) aby byla co nejlepsi vzdusnost a prirozenost rozmisteni nabytku 4) bezpecne vzdalenosti od krbu Druhe patro: http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/2np... Nekolik fotek prizemi: http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/1np... http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/1np... http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/1np... http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/1np... http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/1np... Exterier: http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/ext... http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/ext... http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/ext... http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/ext... zde prikladam odkaz na projekt v programu Sweet Home 3D. http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/1np... Je to free program, ve kterem jdou opravdu neskutecne veci, pokud chcete, muzete mi to prekopat primo v nem. Veskere fotky jsou renderovane z tohoto programu. Neco tak intuitivniho a rychleho jsem jeste nezazil! Fakt doporucuji! :) Zde je instalacka: http://www.sweethome3d.com/cs/downloa... Puvodne jsem mel prizemi situovano takto: http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/puv... ... ale pak jsem si rikal, ze bude lepsi ozelet pracovnu a tim zvetsit obyvak a cely ho vytocit na jih. Co myslite? Je to krok spravnym smerem? Uvitam jakekoliv rady, pripadne lepsi rozmisteni mistnosti, jake okna byste volili a kde, atd. Proste budu vdecny za jakekoliv nakopnuti lepsim smerem. Ted je jeste tak tyden cas, pak to musim uzavrit a dat finalne zakreslit architektovi. Diky moc!
Odpovědět
Profilova fotka
Já si nemůžu pomoct, ale původní půdorysné řešení přízemí se mi líbilo víc. Na druhou stranu je pravda, že to druhé řešení výrazně zvětšuje prostor kuchyňo-jídelno-obýváku. Ale celkově se mi nelíbí řešení kuchyně - zejména to divné "oddělení" u stropu pomocí těch lišt nebo co to je. A ještě se mi podle fotky zdá to schodiště divné - obávala bych se u něj toho, že budete mít problém s vytažením velkých/těžkých/dlouhých/širokých věcí po schodech nahoru do patra.. Ale jinak docela dobrý.
Odpovědět
dekuji za reakci! Tady jsem jeste udelal mensi zmenu, co myslite? http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/1np...
Odpovědět
...jde mi o moznost, ze v budoucnu, kdyz budou napr. 2 deti, aby jsem mohl pripadne v klidu pracovat. Do teto doby bude mistnost vyuzivana jako ulozny prostor, pripadne zehleni, schnuti pradla, pracka, pro zacatek trebas i ulozna kol atd...
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mého názoru je to určitě lepší, než návrh č. 2 ;-)
Odpovědět
@fantas zlehka jsem se podívala a napadlo mě, že dveře na terazu by se měly otvírat ven (pokud je otevřeš po dešti, tak Ti nakape na podlahu), pak taky jestli je schodiště dost široké. A věc, co bych určitě změnila, je oddělit wc od koupelny, protože pokud se ráno budete vypravovat spolu, budete se navzájem blokovat..a osobně se mi nelíbí, tak je oddělenáá kuchyň, působí to ta mě jako kukaň (ale to je asi věc vkusu)..
Odpovědět
Dvere na terasu, to je dobra pripominka! :) Tu kuchyn, zatim ji nemam uzavrenou. Dost lidi ma stejny nazor jako Vy.
Odpovědět
http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/1np...
Odpovědět
Jak mam pracovnu v prizemi, bude lepsi okno na zapad s tim, ze v lete v odpolednich hodinach me bude neskutecne prazit slunce a musel bych zatemnit, nebo radeji dat okna na sever? Severni okna maji zase nejvetsi tepelne ztraty. Nevim, co je lepsi. Budu tam zpravidla pracovat na PC, tedy prilis svetla si rikam, ze zase neni moc rozumne, fakt nevim jake okna dat. Co myslite?
Odpovědět
abych pravdu řekla, ještě jsem neviděla otevírat dveře na terasu ven. buď jsou šoupací, nebo se otevírají klasicky dovnitř, jako okna. ty taky otevírám po dešti dovnitř... Vono z těch dveří toho zas tolik nekape.... @fantas
Odpovědět
razantni zmena se schodistem a kolik se da z toho ziskat :) Co myslite? http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/1np... http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/1np... http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/1np... http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/1np... http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/1np... http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/1np...
Odpovědět
Profilova fotka
Tocite schody bych osobně do domu nechtěla... Ale Vam výrazne ušetří místo... Nicméně bych je otočila, nebo spíše-chodila bych opačné( zacatek schodu, tak kde jsou ted dveře)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych je nedělala točité, ale prostě jednoduše do Lka a opačně jak píše @hrannolka (to by pak šly udělat i obyč rovně nahoru ne?)
Odpovědět
Článek se načítá
Tady je aktualni varianta obou podlazi, ktera mi prijde, vzhledem k uloznym prostorum, zajimavejsi: http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/1a2... dle me evidendtni vyhody proti puvodnimu konceptu: 1) odpady obou koupelen v 1NP a 2NP jsou presne pod sebou 2) stejne tak voda je idealne vzdalena od bojleru. 3) vznikla samostatna mistnost na ruzne veci jako zehlici prknou, spiz, kola atd... Co myslite?
Odpovědět
tady je schodiste, myslite, ze je to akceptovatelna strmost? http://www.fantas.ic.cz/tvfreaksk/sch...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak přízemí je celkem ok, akorát pro me jsou nevyhovující schody... Nevím, jak stare mate děti, ale me by nevyhovovalo, aby každy musel projít celým obyvakem, aby mohl jít do patra. Ještě bych se zamyslela nad kuchyni. Jinak technická a sklad jsou ok, pekne prostorné místnosti. Ja bych měla ještě jeden dotaz- proč chcete mít pracku v přízemí? Pokud ma někdo v přízemí regulérní pokoj, tak je to jasné( plán, že v důchodu bude spát dole, tak aby se dalo vyřídit vše potřebné bez zdolání schodu) ale u vás pokoj v přízemí nikdy nebude pokoj jako takový-proc tedy pracka v přízemí? Je to akorát starost, všechno prádlo odnosit dolu a pak zase všechno prádlo odnosit nahoru. Proc si pridelavat práci? Pokud budete na pracce dole trvat, tak doporučuju výbuch ať schoz na prádlo, ať se alespoň jedna cesta ušetří. Co se patra týká, tak mi nejsou sympatické skříně, ktere začínají jakoby při otevření dveří(otevru dveře a mám před nosem skříň) připadne zeď(v koupelně). Dum v tomto směru není vůbec promyšlený. V patře bych chtěla samostatne wc.
Odpovědět
A z jakého důvodu máte točité schodiště? Radši bych volila ůrovné" a pod schody udělat úložný prostor. Úložný prostor v přízemí je zajímavý, ale teda představa, že přes předsíń jdu se špinavým kolem a do té samé předsíně pak jdu na záchod se mi nelíbí, budete pak nosit nepořádek na botách po celém domě. Když už tak, vyměňte tech. místnost za úložný prostor, aby to ke dveřím záchodu bylo blíže. A opět navrhuji nahoře samostatné wc (vím, o čem mluvím, u rodičů, když jsme se začali všichni tři sourozenci vypravovat do školy a nahoře byla koupelna s wc dohromady, tak se nikdy nikomu dolů nechtělo :-)
Odpovědět
Posledni stav: http://www.agdprint.cz/dvoujdomek/
Odpovědět
Profilova fotka
Asi zatím nejlepší navrh. Jen si myslím, pracka ma byt v koupelně-občas je potřeba něco premachnout, namocit, umyt ruce....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?