Názor na dispozici - bungalov 5kk

Zdravím, přikládám dva půdorysy, zajímal by mne Váš názor. Jedná se o upravený typový dům, kde se snažíme umístit pracovnu. Celková podlahováý plocha je 108 m2, moc zázraků se s tím dělat nedá. Typ A - Pracovna samostatně Typ B - Pracovna v rámci ložnice Za připomínky předem děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Kolik je zastavěná plocha? Těch 108? Nebo to je už užitná? Podívejte se ke mě do alba, máme bungalov 5+kk, zastavěná plocha 144m2, užitná 115m2. V té druhé variantě máte technickou docela malou, praktičtější mi přijde ta první. Okna z koupelny a technické budou?
Odpovědět
Dobrý den, zastavěná plocha je 128,8 m2. Šířka 15,5 m2 a délka 8,31 m2. Jsme limitováni šířkou (max. právě těch 15,5 m2). Praktičtější je kvůli větší technické ta varianta A. Pocitově mi přijde lepší B (kratší chodba, větší prostor v ložnici).
Odpovědět
Profilova fotka
Lepší mi přijde ta jednička, dveře do TM bych dala ze zádveří - špinavé boty/oblečení dětí rovnou odnesete tam, případně zablaceneho psa apod. Dala bych si tam pro tyhle potřeby malý sprcháč/výlevku (podle toho, jestli máte/plánujete psa/děti). Dvojka má sice větší ložnici, ale nevím jak vy, my chodíme do ložnice jen spát, takže nepotřebuju mít v ložnici taneční sál a samostatný přístup do pracovny je praktičtější.
Odpovědět
Mně se líbí ta dvojka více. Líbí se mi to, že wc je poblíž vchodu. Že i když děti zvenčí přijdou, tak nepůjdou přes celý dům si umýt ruce.
Odpovědět
Já jsem pro variantu 1. Máme podobný půdorys, rozměr domu 15x8,5m. Jsme jako @zmrz_lina, že do ložnice se chodíme jen vyspat, tak nepotřebujeme velký prostor. Chtělo by to dát půdorys i s rozměry. Papír snese všechno a někdy ty malůvky jsou zavádějící. Pak se někdo diví, že v půdorysu to bylo namalované a ve skutečnosti se to tam nevleze, není dost místa ap.
Odpovědět
Pracovnu bych dala určitě samostatně tedy č.1, i kdyby pak u vás někdo přespával nebude Vám chodit přes ložnici. Když manžel v noci pracuje, zavře se do pracovny a nikoho neruší, když přijede návštěva přestává tam. Pracovnu máme také naproti ložnici.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě bych udělala úpravy kuchyně - posunula bych společnou zeď s předsíní na úroveň té v obýváku, jídelní stůl bych dala k tomu oknu doprava, pokud neplánujete ostrůvek v kuchyni, máte tam zbytečně moc místa. Tím pádem by se mohla zvětšit technická místnost, příp. ji udělat tak, jak je ve variantě dva, že část bude pro toaletu s umývadlem. Ložnici bych pak nechala z varianty 1 s tím, že místo toalety bych udělala šatnu dostupnou buď z ložnice, nebo z pracovny.
Odpovědět
Neuvažovali ste to vyhnať na poschodie? Tým by ste z malej zastavenej plochy získali omnoho viac parády.
Odpovědět
Mne sa zdá to druhé lepšie, to WC v prvom návrhu na konci chodby je blbosť, budú všetci, vrátane návštev, behať cez celý dom. Technická je ale ozaj maličká, ja keď vidím, čo všetko tam máme napratané za "techniku, elektriku, siete, zariadenia..." aj tá naša sa mi zdá malá, a to má okolo 5 m2. Ako bolo vyššie spomenuté, ideálne ak máte rozmery miestností, nielen celkové metre. Lebo v týchto nakresoch sa do izieb všetko vmestí, ešte aj miesta je kopec okolo nábytku, a skutočnosť je potom prekvapenie - nemilé. Ja by som v takom špecifickom prípade, že sú nejaké obmedzenia na pozemku, išla do individuálneho projektu. My sme mohli mať šírku domu max. 9m, aj sme mali požiadavky na orientáciu obývačka/kuchyňa a projektant nám nakreslil projekt na mieru.
Odpovědět
Dobrý den, děkuji za názory. S manželkou se více kloníme k té variantě B. - U varianty A se nám nelíbí dlouhá chodba a dům působí hrozně stísněně. Navíc to bude dřevostavba, tak nevím jeslti je dobré mít wc hned vedle ložnice :) A wc na konci dlouhé chodby nepůsobí moc dobře. - Na druhoou stranu chápeme, že varianta A je možná praktičtější kvůli větší technické a samostatné pracovně. Ale samostatná pracovna pro mne není nutnost. Pracovny v ložnici se běžně dělají, navíc tahle by byla ještě oddělená celou stěnou. Padly zde návrhy, ať si uděláme vlastní projekt. To už jsme dělali 3x a páni architekti a projektanti z nás akorát vytáhli peníze a nakonec jsme zjistili, že jimi navržený dům nepostavíme, protože na to nejsou peníze (řešili jsme v době zdražování). Více peněz proto žádnému projektantovi nedám. Volíme typovku a dřevostavbu, kde máme alespoň rozpočet od realizační firmy už nyní při návrhu. Ještě je varianty v domě nedělat pracovnu, ale mít pěkné velké vzdušné 4kk s šatnou u ložnice (viz návrh níže). Případně vzít patrovou typovku, ale tam se nám moc nelíbí malý obávaček, ale je tam pracovna.
Odpovědět
Okótovaný půdorys.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od exoslav:

Dobrý den, děkuji za názory. S manželkou se více …
@exoslav Tak to ste asi nenarazili na dobrého projektanta, keď nevedel pracovať s rozpočtom, aby Vám to vyšlo. Typovka vo výsledku nemusí vôbec výjsť lacnejšie ako projekt na mieru. Dajte si pozor na to, čo všetko je v cene, koľko stoja úpravy a hlavne osadenie na pozemok, ktoré je špecifické pre každý dom. Drevostavbu chcete kvôli cene?
Odpovědět
Článek se načítá
S kótama lepší. Na wc a v koupelně si určitě nechte udělat okno. Technická je opravdu maličká, tam bych to řešila taky zasouvacíma dveřma. My máme v technické mrazák, pračku + sušičku na sobě, bojler, malý darling na dešťovku, regál s různýma věcma, nářadím ap. a je to tak tak. Jestli tam budete mít nějaké čerpadlo, tak to zabere taky dost místa. Máme opravdu hodně podobný půdorys. Hlavně si nechte udělat i pochozí půdu, ať máte kde ukládat i jiné věci, co tak často nepoužíváte. My tam toho máme mraky. A ještě, že máme zahradní domek, tam je toho taky dost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?