Názor na projekt domu obedílníkového tvaru

Profilova fotka
Dobrý den, máme zatím hrubý náčrt půdorysu domku, bude obdélníkového tvaru, cca 14x9m. Máme úzký pozemek v šířce asi 22m. Změnili by jste něco? Děkuji za názory
Odpovědět
1
2
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. Kolko m2 chces dom? Nuz zda sa mi to nejake priestranne. Mozno to tak chcete. Myslim ze samostatny priestor na pracovnu by sa tam zmestil. Vchodove dvere 80? Vidavam tu ovela sirsie, pre mna 90 by bolo ok. Prava strana zadveria je nenaka nevyuzita. Bud technicku zvacsit o ten kus, alebo to poriesit inak. WC sa moze zmensit o par cm. Chodba je velmi siroka. Dvere na izbach sa maju otvarat do chodby? Co vsetko ma byt v kupelni? Sprchu neplanujes? Kuchynske linka na 6m ti vyhovuje ? Okna maju byt take uzke? V obyvacej miestnosti sa mi pacia velke fr okna, to uz je na tebe ci vacsie alebo nie.
Odpovědět
Profilova fotka
No chceme to právě prostorné, ty dveře se určo ještě zvětší a pravděpodobně i okna 😁 Do TM plánujeme kotel, bojler, tak nevím, spíš asi využít ten prostor zádveří, ještě na nějakou skříň, botník... Kuchyň jsem už měnila asi 3 krát 😁 ale chci minimum horních skříněk, tak bych právě využila tu délku. Ty dveře právě kdyby se otevírali do pokojů tak v nevím jestli byto v ložnici nevadil ten noční stolek.
Odpovědět
Profilova fotka
A v chodbě by byly asi schůdky na půdu kde by se schovali různé krámy.
Odpovědět
Opravdu chcete mít všude dveře 90cm? I na wc? Většinou pohodlně stačí 80 do obytných do koupelny a wc 70. Vycházejte raději z typového, který se vám nejvíce zamlouvá a pak ho dejte projektantovi.
Odpovědět
Uvědomte si jednu věc, dům má mít i něco jako udržitelnou hodnotu, pro vás je aktuálně ideální a máte tam vše co chcete, ale zvažte zdali nestavět 4+kk, 3+kk je do budoucna v případě prodeje podle mě problém.
Odpovědět
Profilova fotka
@andybrys no tak tohle je dílo :-N , mě se to teda vůbec nelíbí. Přijde mi to těžce splácané, nesmyslně poskládané. Máte prostor to udělat lépe. Ta zvláštní komůrka v chodbě je strašná, v obýváku plno nevyužitého místa, slepého prostoru. Navíc, co se tady opakuju furt ve více diskuzích, mě by nesedělo procházet celou klidovou zónou do obývací části. I ta koupelna, dveře uprostřed stěny, kdyby byly nakraji, může být klidně v rohu ještě sprcháč, ale vy je šoupnete doprostřed a tak máte celou stěnu zabitou. A nesmyslné velké dveře všude, to tu už ale někdo psal. Když rozeberu obývák, sedačku máte nacpanou u zdi s TV a za ní nějakou rádoby pracovní část, vše natlačené a mezi kuchyní a obývákem máte kluziště :-N . Že chcete hodně prostoru, to chápu, ale proč cpát nábytek někam do rohu, všechen a naplácat dohromady, když vám tam sice vznikne volný prostor jak kráva, ale na nic. Omlouvám se za trošku emotivní reakci, ale něco takového jsem tu snad ještě neviděla :-x
Odpovědět
Profilova fotka
Ten priestor medzi sedackou a kuchynou bude asi patrit jedalenskemu stolu. Vchod je cez cely barak kvoli umiestneniu na pozemku myslim.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkito10 naprosto stejný druh pozemku, jak máme my, dokonce ho mají ještě o 2 m širší. Opravdu není nutné to takhle poskládat kvůli pozemku.
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji za reakce :) dostali jsme prvni navrh od projektanta, co myslite ted? Jinak je to pro dva dospely
Odpovědět
Profilova fotka
Mohol by ti zakreslit nabytok? Nech sa ti zmesti vstavana skrina do vchodu, do prvej izby vpravo, potom by sa tie dvere mohli otvarat doprava. Tiez by som nechcela prejst cez cely dom, ale to je n'a vas. Dvere v strede miestnosti a kupelne - treba to zariadit nech vies co kde das. Okno v kuchyni je moc n'a kraji.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkito10 Tak do kuchyne by bylo lepsi asi jedno velke okno, misto dvou malych. Tak zkusime zakreslit nabytek, ja tu vestavenou skrin tam chci, plus s nejakym botnikem atd. No uvidime treba jeste s necim prijde projektant, podivam se i na nejake typove baracky, treba neco najdu.Sirku obyvaku co je u zdi u pokoje jsme chteli sirsi kvuli krbu, aby nebyl moc blizko u nabytku. Ted jsme v malym 3+1 a vsechno je prave nacpane u sebe, ono to rozmisteni nabytku je orientacni
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@barca3979 v pohodě 😁 díky za každou radu, proto sem píšu, aby jsme to mohli udělat co nejlépe. Třeba v TM, spíži a satne- coz tam jsem chtěla mít uklidove věci -vysavač, mop atd tam budou zasupovaci dveře. 90 dveře jsme mysleli do budoucna kdyby se tamtudy něco stěhovalo aby nebyl problém to pres dveře dostat
Odpovědět
Profilova fotka
Zakresleny nabytok orientacny hej, povies si ved projektant to vie naplanovat, ale kazdy cm si radsej ustraz. Aku ma mat sirku vstavana skrina vo vchode? Nech na nu mas dostatok cm. Kde das skrinu do strednej izby? Vpravo? Daj aj dvere vpravo pred nu. (Postel ma vraj smerovat na Sever) Preco to velke dverove okno nie je posuvne? Ked nechces mat horne skrinky v kuchyni, co tak panoramicke okno?
Odpovědět
Profilova fotka
Ze teraz vidim ze dom sa zuzil. 4 m v obyvke by sa zisli.
Odpovědět
Dveře z WC někoho přizabijí na té úzké chodbě, místo na jídlo hafo, šatna k ničemu, to je spíš úklidovka. Největší závada je průchod přes intimní zónu a málo úložných prostor. Nelíbí se mi to...
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkito10 Tak ono by slo udelat ne 14x9 ale treba 15x10, tim padem by se posunula ta zed kde by byla vestavena skrin a uz by se tam vesla. Ted mame na chodbe skrin sirokou 45cm a dlouhou 160 cm a nic moc no. Tady by byla dlouha cca 220cm to uz by slo.Pokoje budou smerovat na SV, musime mit obdelnikovy barak stitem k silnici. A nebylo by lepsi prehodit WC se satnou? Tak dvere v loznici a koupelne by se posunuly do prava. Skrin v loznici by byla na pravo po cele delce a naproti ni postel jak je to zakreslene v prvnim pudorysu. Mame to takhle ted a vyhovuje nam to. Stejne v loznici opravdu jen spime. Nejvic vyuzivana mistnost je prave obyvak. Jinak kdyz vidim tu velkou TM tak bych tam nejradsi dala pracku se susickou.
Odpovědět
Profilova fotka
@andybrys teď je to určitě lepší, žádné nesmyslné komůrky v chodbě, výklenky, ale stále nechápu to umístění dveří uprostřed stěny, jak v koupelně, tak v ložnici, přijde mi to nesmysl. Jinak i 80 cm dveřmi se nastěhuje v pohodě, i pro vozíčkáře stačí, kdyby náhodou. A velký nábytek se dá nastěhovat i francouzským oknem, ale stejně většina nábytku bývá rozložená. Sedačku případně nastěhujete francouzským a piano taky :-D. V té obývací části bych se nebála udělat okno klidně větší, máte 2 m, šla bych klidně do 3 m. A stejně bych to překopala, aby klidová část byla mimo průchozí zónu, co zkusit dům do L? Máme pozemek 20 m široký, dům do L a spokojenost maximální.
Odpovědět
Profilova fotka
Pré mna chodba 1m je v pohode. Na prechod staci, nabytok tam nebude. Hlbka skrine na vesiaky aspon 64 cm aj s dverami. 45 je postacujuce na poskladane veci. Vo WC dalej od obyvaku budes mat viac sukromia 😊 Pre pracku a susicku: cesta spinaveho pradla: vyzlecies v kupelni - kos-pracka-susicka-skrina. Nemusis chodit naokolo. Alebo otvorom prepchat do TM. Ale tych par metrov v dome nie je maraton. (Ja mam pracku v garazi a pradlo vesam von, zehlim len malo) tiez mam hlavu v planoch kam pracku do noveho domu) Premyslala si, keby sa dalo vdtupit do domu z boku? Medzi kupelnu a spajzu?
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkito10 já mám pračku a sušičku v TM a je to super, mám tam i skříně na špinavé prádlo, čisticí prostředky, všechno po ruce. Děti se naučily nosit špinavé prádlo tam a vyhovuje nám to. Nechtěla jsem si koupelnu zaplácat spotřebiči, které stále jedou :-D . Původně jsem sušičku nechtěla, měla jsem v plánu věšet prádlo venku, ale teď jsem nadmíru spokojená, nemusím přes zimu řešit sušáky po domě a hlavně nemusím žehlit :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkito10 kdyby měli vstup zboku, museli by to celé překopat. Zádveří, TM, chtělo by to jiný projekt :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@barca3979 dum do L na UP moc nechteji, pani rikala nejlip obdelnikovy tvar :-| @lenkito10 nn chceme vstup takhle :-)
Odpovědět
@andybrys nelíbí se mi to. Já mám domek 4kk 13,2*8,4. A myslím, že řešení mnohem logičtěji a praktičtěji. Vchod kolem pokojů je fakt nešťastný. Nevím, jaký je váš životní styl, ale třeba někdo chodí na noční, nebo si rád déle pospí, nebo bude nemocný a bude chtít mít klid a slyšet pořád vedle bouchání dveri, zvonek, halas, to není nic moc. Nechápu, proč děláte domek dozadu a připravujete se o zahradu. Je to podmínkou územního plánování? Proč to neotocite širší stranou do ulice? Pokud máte pozemek 22m, tak odstupová vzdálenost je z každé strany 3,5m, takže klidně můžete jít na 15m uliční šíře domu. Pak se to lépe rozvrhuje.
Odpovědět
@andybrys NEEXISTUJE předpis/zákon/právo, kterým by mohla požadovat tvar domu. Tolik na vysvětlenou.
Odpovědět
Profilova fotka
@78marcela zahradu mame velikou, na delku neco malo pres 100m. Zastavitelna cast je cca 40x22. Jeste tam musime dodrzet ochr. pasmo od studni 10m a udelat misto na parkovaci stani pro dve auta plus nejaky zahradni domek. Ja jsem chtela sirsi stranou ale na UP nam rekli ze musi byt podelne. Ze se musi zachovat vesnicky typ domu. Jsme teprve na zacatku, tak je mozny ze se to jeste upravi.
Odpovědět
Profilova fotka
@panlorenc tak pani rikala ze by mohlo byt mirne L ale ze by byli radeji kdyby byl ten obdelnikovy tvar. To nam nevadi, stejne jsme meli od zacatku predstavu o tvaru.
Odpovědět
@andybrys aha, no to je zase jedna blbost. Z toho vznikne leda parodie na vesnické domky.. Nicméně i tak se dá naplánovat lepší půdorys.
Odpovědět
Profilova fotka
@78marcela jj zkousime co a jak dal. Manzel ted rikal ze by i ustoupil a udelal vchod z boku. Tak jedeme dal :D
Odpovědět
@andybrys Jenže paní z její pozice si můžete říkat co chce, ale na to nemá pravo. Můžete podat námitku k vedoucímu nebo ke krajskému úřadu.
Odpovědět
Profilova fotka
@andybrys sice jste rozhodnutí pro dům obdélníkový, ale rozmístění pokojů máte hrozné. Nikomu dům do L nevnucuji, ale mě vyhovuje, protože jsme v něm pěkně rozdělili právě tu klidovou část od té frekventované. V té delší části L jsou pokoje a v té kratší je velký obývák s kuchyní a jídelnou a ve výřezu super terasa.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?