Názor na projekt RD bungalovu

Ahoj, prosím o vaše názory na náš projekt. Vstup je ze severu, střecha sedlová 40°, nad kuchyní a pracovnou je gelerie v patře, prostor na obývákem a jídlenou je "otevřený", zbytek patra je nevytápěná půda. Předem díky všem.
Odpovědět
Profilova fotka
Uz chybi jen ten projekt.
Odpovědět
Tak snad teď..
Odpovědět
Profilova fotka
Máte 3 děti?
Odpovědět
@lukasmb Mě se to líbí, jen já osobně bych nechtěla v pokojích okna jen na východ. Ale někdo to tak vyžaduje.Zase je fajn, že dětské pokoje jsou odděleny od terasy a nebudete děti rušit. A co bude na té galerii? Možná bych kvůli efektu přidala okna v obyváku (když už, tak už :-) ). A jestli máte 3 děti, asi bych udělala 3 pokojíky :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se projekt také moc líbí, oddělená spací část od obývací je super. Máte to opravdu moc hezky řešené, ale jak bylo řečeno - 3 děti 3 pokojíčky :-) Jen bych projekt otočila možná zrcadlově....
Odpovědět
Děti máme dvě, zatím... Na galerii bude místo na spaní (když přijede početná návštěva), jinak tam bude klidová zóna kam si půjdeme třeba číst a malý stůl resp. menší pracovní koutek. Zrcadlově to otočit nejde kvůli umístění na pozemek a okolní zástavbě.
Odpovědět
@lukasmb Mně se nelíbí ta dálka z ložnice do koupelny a na záchod, ale kvůli rozvodům je to asi praktický. Jinak hezké.
Odpovědět
Opravdu vám bude stačit jedna koupelna? Mám s manželkou jednu koupelnu a ráno, když se chystáme do práce, je to mnohdy na zabití. Nedokážu si představit, že se tam chystáme čtyři.
Odpovědět
Profilova fotka
@sabejn Já moc nechápu ten moderní trend mít za každou cenu více koupelen. U WC to chápu, tam se to fakt hodí, ale opravdu si běžná čtyřčlenná rodina nevystačí s jednou koupelnou?
Odpovědět
Profilova fotka
Moc pěkně řešené. Jen mi přijde malá kuchyň. Já osobně bych oželela pracovnu a měla větší kuchyň, ale jestli vám to vyhovuje... @jakuda My jsme teď v paněláku a jedna malá koupelna pro 4 lidi musí stačit. Ale když si představím, že v baráku budeme dva dospělý + 3 děti ( teď 6, 6, 4 let ), než postavíme, za pár let budou starší holky v pubertě...tak ano, hlasuju za dvě koupelny ;-) Když už si člověk může postavit a nezrujnuje ho jedna koupelna, tak proč ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@marcelkap Na druhou stranu, často je ta druhá koupelna na úkor něčeho jiného, menších pokojů, nebo úložných prostor. Toto je moc pěkný půdorys a za každou cenu bych tam další koupelnu necpal.
Odpovědět
@jakuda Dnes uz je to skoro standard, ze rodice maji vlastni koupelnu. Nebrala bych to jako trend, ale jako nutnost, kdyz v RD maji rodice vetsinou 2-3 deti.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Za mě krásný projekt, ale já jsem zaujatá - máme podobný ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se to líbí, hlavně ta galerie. A dvě koupelny jsme nikdy nepotřebovali, i když jsme byly 3 děti ;-) Ty děti nebudou v domě pořád. Nepamatuju si, že bychom se nějak dohadovali. Rodiče vstávali první a děti se pak vždycky nějak popraly ;-)
Odpovědět
Mě se to líbí moc, v první chvili jsem myslel, že je to náš projekt :-) Viz. mé album. Konečně je tu zase nějaké "L-ko" :-) Jen bych se zamyslel nad velikostí zádveří a TM, umístěním všech dveří v zádveří a pár drobnostmi, jako je umístění krbu vs pohledy na něj, umístěním zařizováků v koupelně apod. S koupelnou je to kapitola sama pro sebe a podporuji jednu co možná největší hlavní koupelnu +WC, pokud se jedná o bungalov. Já si 2 koupelnami prošel a má to dle mě 70% negativ. Pokud nebude garáž, tak bych pouvažoval nad uložnými prostory, asi Vám budou chybět. Na to, že máme podobnou obytnou plochu (bez garáže), se mi zdá Váš domeček pocitově menší, nevím čím to je. Ale dle mě hezká práce.
Odpovědět
@qeszi Pokud máte také L-ko, rád bych koukl i na Váš projekt :-) Zaslal jsem už s dovolením žádost :-)
Odpovědět
@slabici Presne tak popraly...taky jsme byly tri sourozenci a nesnasela jsem to......svym detem bych to neudelala.....kdyz je moznost.
Odpovědět
Profilova fotka
@martii1 To bylo myšleno obrazně. Nepamatuju se, že bychom se nějak hádali. Nebyli jsme všichni stejně staří, když ségra odcházela na učňák, měla jsem ještě půlnoc. A pokud dobře vidím, jsou v koupelně dvě umyvadla. Nezažila jsem, že bychom si všichni tři najednou chtěli čistit zuby ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@preciz Nemáme, budeme mít ;-) Pro projekt jsme si byli dnes, v albu mám jen fotku projektu z doby jeho ladění ;-) Časem snad vložím i hotový projekt :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě hezký projekt. Pokud plánujete nebo je na cestě třetí dítě, též bych se přikláněla k pokojicku navíc 😉 a z vlastní zkušenosti, doma jsme byli dlouho plná sestava, čtyři děti (z toho já a tři bratři), mít druhou koupelnu opravdu není třeba, nikdy u nás nebyl problém se prostridat... a propo každý určitě řekne, že druhou koupelnu si budou děti umývat, až budou větší, praxe je často úplně jiná, at se snaží člověk, jak chce 😂😂 mě bohatě stačí luxovat nase koupelna a mini letní ve sklepě, kde máme sprchový kout..
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě stačí jedna koupelna, ale určitě 2x WC. Jedno klidně v koupelně, ale jedno samostatně a s oknem! Pro mě je priorita č.1 wc s oknem ;-) Také bych trochu jinak rozvrhla pokojíky pro děti tak, aby měly okna na jižní stranu. Ložnice by byla na východ.
Odpovědět
@jakuda Není to o tom, že by si rodina nevystačila... v minulosti jsme si vystačili s kadibudkami, místo toaletami. Jde o komfort.
Odpovědět
Profilova fotka
@sabejn Ok, když to nepovažujete za nutnost, tak to beru. Já, když si představím, že by naši kluci měli mít vlastní koupelnu, kterou bych musel pravidelně uklízet, tak se bez ní raději obejdu. Přínos toho komfortu by pro mě nepřevážil pracnost na jeho udržení. Ale uznávám, že to každý může mít jinak. Jen jsem se pozastavil nad tím, jak druhou koupelnu dnes skoro každý považuje za nutnost.
Odpovědět
Profilova fotka
@lukasmb mohu se prosím zeptat z čeho stavíte a jaký je cca rozpočet na tento půdorys domu? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@lukasmb zajimavy, zvazil bych okno do spize, a u krbu nejakou niku na drevo, koupelna se mi moc nelibi rozmistenim, jeste bych zvazil zadveri - vybrany vyklenek - ale je to tim, ze nemam rad na fasade strisky. WC bez okna mi neprijde moc dobre reseni - radsi bych ho dal do technicke a o WC zvetsil koupelnu
Odpovědět
Děkuji všem za názory. Jen v krátkosti: Třetího sviště zatím neplánujeme, ale možná jednou... Dvě koupelny pro nás nemají přínos vzhledem cena/užitek a navíc nevím kam bychom ji "vmáčkli". Koupelna a WC je výsledkem kompromisu - prostě jsme už nechtěli dál barák zvětšovat. Na WC chceme vstup z chodby a naopak necheme ze zádveří (v jedné z variant jsme to tak dokonce měli). WC s oknem bychom také preferovali, ale už to není opět kam dát a kvůli tomu zvětšovat dům nechceme. Okno do spíže manželka nechce. Krb nebo kamna ještě namáme úplně vyřešené, chceme to jen kvůli atmosféře a zvažujeme jestli ho vůbec nezrušíme, zatím v projektu necháváme, ale nemáme to detailně vyřešeé. Jinak vše bylo samozřejmě výsledkem kompromisu mezi tím co bychom chtěli, rozpočtem, velikostí a oreientaci pozemnku a okolní zástavbě. Dům bude zděný - 30 cm, původně jsem chtěl VPC, ale nakonec bude nejspíš ytong, ale porotherm nevylučujeme. Původně plánovaná investice 3,5 mil. (čistě jen dům), teď počítam cce o 10% víc.
Odpovědět
@qeszi , @preciz popřípadě pokud má někdo jiný podobný zděný bungalov do L o dodatečné informace - klidně do IP. Zajímalo by mě zejména jaké jste dali/plánujete izolace? Jak vám výšly tepelné ztráty? Jak máte řešené topení (podlahovka, kotel, čerpadlo, máte rekuperaci)? Jaký vám vyšel rozpočet? Jakou formou stavíte na klíč, dodavatelsky nebo svépomoc? Za jakoukoliv praktickou radu budu rád. Díky.
Odpovědět
mně se to líbí moc, i ten nápad s galerií nad kuchyní a pracovnou :) osobně by mi chyběla malá koupelna u ložnice rodičů a okénko na WC, ale to je jen otázka potřeb každé rodiny a osobních preferencí, určitě to bude pěkné :)
Odpovědět
@lukasmb mě se to líbí hodně, jen nápad k ložnici, co takhle prohodit tu šatnu s plánovaným místem na spaní, aby jste nebyli ode dveří tak na ráně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?