Názor na půdorys našeho budoucího domu

Ahoj, jaký máte názor na náš návrh domu? Sever nahoru atd. :-)
Odpovědět
Nejsem odbornik,ale v obyvaku je strasne moc dveri a ta kuchyn hned vedle pokoju(predpokladam,ze jsou detske) se mi moc nelibi.Prijde mi to nebezpecne.Deti vyjdou z pokojicku a hned budou behat kolem sporaku,teplych plechu,hrncu na plotně,...... Libi se mi samostatna koupelna a satna pro rodice. Kdyz pujde nekdo opravovat,montovat,...neco do garaze nebo tech.mistnosti,tak si pujde umyt spinave ruce kam?To bude muset pres obyvak?Nebo ze zadveri ocistit do koupelny spinave boty?To se bude muset jit zase pres kuchyn,obyvak? Ale nejsem architekt ani projektant,beru to jen z praktickeho hlediska.
Odpovědět
Kuchyně bez okna uprostřed ničeho? To nevím jestli je dobře řešeno. Podle mě tam bude hrozně málo světla. V celé místnosti bude málo světla. Obrovská místnost malé okna a dveře na terasu pod střechou nepustí skoro žádné světlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@sankovab nesplnuje hygienicke normy. kdo to kreslil?
Odpovědět
Profilova fotka
Ze záchoda rovnou do lednice. Mňam.
Odpovědět
V kuchyni bude svetlovod. Na myti špinavých bot budeme mit umyvadlo v technicke místnosti (i u pračky by melo byt umyvadlo pro odstranění skvrn). A nad čim přemýšlím je, jestli neprohodit pracovnu s koupelnou, že by byla blíže vchodových dveřím a v zákrytu.
Odpovědět
@sankovab tak to pochybuju, že Vám tohle úřad povolí, wc hned vedle kuchyně? Projděte si normy a uvidíte. Za mě špatné.
Odpovědět
Je to věc názoru, ale asi jsem spíše na klasičtější dispozice. Za mě opravdu hodně nepraktické a nelogické uspořádání místností. Kuchyň uprostřed somu je pro mě nepohopitelná, stejně jako počet dveří z hlavní "místnosti". Z koupelny bych asi taky nechtěla vlézt přímo do kuchyně a zádveří je opravdu malé a umístění krbu se mi nezdá příliš praktické (nevím jak máte vymyšleno umístění ábytku v obýváku). Samozřejmě je to jen názor :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já nedokážu pochopit na co si někdo chce postavit tak velkej barák. K čemu ? Pokoje předimenzovaný, obyvák s kuchyní 68 m2? Jako pardon, ale to už je opravdu extrém :D. Co se týče toho uspořádání, tak proč né - ten kdo nechce mít 10m dlouhou chodbu v bungalovu, tak to jinak než mít tisíc dveří z centrální místnosti nejde.. Za mě by měl být alespoň jedno wc samostatně. Sice papírově se to vyřešit dá, že projektant zakresli obezdívku wc a uzavře to dveřma.. ve finále postavíte příčku ze sádrošů a pak ji demontujete. Prakticky je to úplně jinde - úplně špatně. Wc je hnus vedle kuchyně, teda pokud prdíte voňavku, tak si ho dejte i doprostřed domu :D. Těžko říct v čem momentálně bydlíte, ale pokud v bytě a říkáte si jak je všechno malé, tak tento návrh má naopak všechno extrémně velké. Pokud máte 6-7 milionu na barák, tak si stavte dle libosti i přistávací plochu pro vrtulník. Za mě absolutně neutulný dům, kde si bude každej líst na nervy a nikdo nebude mít klid.
Odpovědět
Profilova fotka
@sankovab no, podle zpusobu zakresleni pudorysu to evidentne kreslil zrejme primo projektant. Ted je otazka, jestli podle vaseho navrhu a jenom to obkreslil a nebo to proboha sam vymyslel? Na tomhle baraku je snad vsecko spatne a rozepisovat to jednotlive ani nema smysl. Pokud nechcete sve, predpokladam tezce vydelane penize, vyhodit oknem, najdete si nekoho, kdo tomu aspon trochu rozumi, nebude to jen tahac car a bude mit v sobe trochu smysl pro prakticnost a nejakou kreativitu...
Odpovědět
Profilova fotka
u bungalovů do L se většinou odděluje klidová od denní zony, u Vašeho není schodba a chodíte přes obývák to myslím není nic moc( u mini bungalovu to chápů u velkého domu ne - když jsou děti male nemusí to být sice špatné když budou větší bude to děs ... ) . budete muset dát obývák s kuchyní k jedné straně domu jinak to asi neuděláte.
Odpovědět
Tak každému vyhovuje něco jiného. Dávám projekt domu, který myslím nějaký úspěch měl a několik lidí ho realizovalo. https://forum.tzb-info.cz/102196-soli... To jen k tomu, že každý nevyžaduje a nepotřebuje rozdělení na zony a vstup ze zádveří na chodbu. Někomu vyhovuje i toto http://dusedomu.blogspot.cz/2015/05/s... ale aby se vyhnul pro mě nesmyslné normě (dvoje dveře z WC a dvoje dveře z venku do obytného) tak staví "chatu"
Odpovědět
My jsme chtěli co nejmenší chodbu, nelíbí se mi táhlá úzká nudle přes celý barák, kam stejně nic nedáte. A zároveň jsme chtěli mít oddělené dětské pokoje od ložnice. A zároveň mít centrální místnost, kde budeme moct všichni trávit čas společně. Jediné co je blbé je málo světla v kuchyni, ale myslím, že světlovod bude dobrým řešením.
Odpovědět
Článek se načítá
@sankovab ne kazdy bungalov ma uzkiu tahlou chodbu...kazdopadne tady je too spatne docela dost...a provoz si neumim ani predstavit...
Odpovědět
@sankovab Vy v tom budete bydlet. Takže pokud vám to vyhovuje, není co řešit. Já bych vám doporučila, abyste se šli podívat k nějakým známým, kteří podobné uspořádání mají a zeptejte se jich, jak jim to vyhovuje/nevyhovuje. Mám 2 známé, kteří mají obyvák takto celntrální, průchozí. Jedni se mlátí do hlavy, protože se večer ani nepustí televizi, sedí u stolu a šeptají na sebe....protože dětí špatně spí a v noci kamarádka lítá za dětmi přes celý dům. Druhým to nevadí, malá spí dobře. Vstup z garáže do obývací zony nechápu....v garáži je pořádná špín,a které se nevyhnete a v té chodbičce budete mít boty? Taky tam bude smrad z výfuku....(taky doporučuju vyzkoušet). A chodba....naše děti ji milují ze všeho nejvíce-je to parádní "hřiště", dá se v ní udělat mnoho úložných prostor, nebo třeba "galerie" fotek....prostě reprezentativní, plnohodnotná "místnost". V neposlední řadě je takový dům velmi špatně prodejný-právě kvůli většinovému požadavku oddělených zon, WC u kuchyně....ale opakuju první větu, vy v tom budete bydlet a víte, co vám vyhovuje.
Odpovědět
Ta obrovská kuchyň (uprostřed) s jídelnou bude vypadat nádherně, ale jen do té doby, než se začne používat.Až bude plná špinavého nádobí atd. tak bude vévodit celému prostoru.V takové kuchyni mají problém udržet půvabný pořádek i ve filmech Rosamunde Pilcher.Já osobně mám výhrady i k těm prostorným jídelnám, které jsou stvořeny pro společné setkávání rodiny.Ideální představa, že celá rodina zasedne ke snídani, obědu a večeři je krásná, ale realita bývá jiná. Skoro nikdy se nesejdeme u jídla ve stejnou dobu.Někdo si jídlo vezme do obýváku, jiný k počítači, v létě ven na terasu. Ale třeba jsme rarita a v jiných rodinách to funguje.Bydleli jsme ve velkém krásném bytě, kde byl otevřený prostor, který jsme pracně časem rozdělili.Nyní máme rekonstruovaný patrový domek, kuchyň je cca 10m2 a oddělená od obýváku chodbou.Ideální stav dle mého.A do kuchyně se vešla i jídelna ve formě malého stolku z Ikea pro dva, který lze v případě zájmu zvětšit na čtyřmístný.Ano, již jsme to dvakrát (o Vánocích ) využili.Jinak ten Váš projekt se mi zdá dost neútulný a nebude legrace ho zabydlet, aby se v něm krásně bydlelo.
Odpovědět
Pokud chcete mít centrální místnost, tak bych udělala jen drobné úpravy..:D..asi bych prohodila pracovnu s koupelnou...a nakonec bych pracovnu dala až poslední místnost, že pokoje budou u sebe...ikdyž je menší... udělala bych tu příčku co máte v kuchyni do L...že vylezete z pracovny nebo pokoje do eLkové otevřené chodby, aby se ten prostor trochu oddělil..vstup do chodby a dále garáže z obyváku je nešťastná volba..asi bych udělala dveře ze zádveří do garáže a z garáže dveře do technické..chodbu zrušila a zvětší se technická..otázka je, v jak čistém stavu bude ta garáž, abyste přes ní chodila s pořád s prádlem..dovolila jsem si přidat foto :)..přeji hezké plánování :)
Odpovědět
Na papíru to vypadá moc pěkně, ale prakticky a reálně si to nedokážu moc představit. My máme patrový dům, takže tady není žádná dlouhá chodba, ale i tak chodby máme a vůbec to nesnižuje komfort života. Kamarád má bungalov s širší chodbou a působí to vzdušně. Původně jsme bydleli v malém bytě 3+1, kde ložnice byla vedle kuchyně a dětský pokoj vedle obýváku a úplně všechno bylo slyšet. Když dcera spala, tak jsme si ani nemohli pustit televizi a vařit v kuchyni, když ten druhý spal, taky nešlo. Tohle bych v domě už nechtěl zažívat. A asi mi bylo jako návštěvě dost nepříjemné chodit u vás na toaletu, přece jen má člověk rád trochu soukromí ...
Odpovědět
Profilova fotka
@sankovab Váš záměr, dům bez chodeb, byl na začátku možná dobrý, ale provedení je opravdu špatné. K zamyšlení pár lepších "inspirací" ... https://archiweb.cz/b/dom-v-dome https://www.archiweb.cz/b/rodinny-dum... https://www.archiweb.cz/b/rodinny-dum... http://hicarquitectura.com/2013/01/pe... https://divisare.com/projects/251424-... https://www.archdaily.com/55121/sinus... https://www.archdaily.com/887073/hous... http://afasiaarchzine.com/2014/10/pez... https://www.archdaily.com/516624/bric... https://retallackthompson.com/1-2/
Odpovědět
Je to hrozně průchozí, nemyslím si že je komfortní mít v hlavní místnoti mít tolik vchodů..odkudkoliv..ta soukromá/klidná zona se nenavrhuje jen tak.. A navíc jako ženská nejvíc času trávím doma v kuchyni a nemít tam okna..nějaký svetlík to nezachrání.
Odpovědět
Profilova fotka
@pmjrk V tom předposledním bych si uměl představit i bydlet. Teda až na tu mini kuchyňskou linku, ale to by asi šlo řešit. Ještě nikdy jsem neviděl takto použité neomítnuté cihly v interiéru a musím říct, že ačkoliv bych na něco takového asi neměl odvahu, vypadá to dobře.
Odpovědět
@evika1826 Ano, technická místnost bude celková, bez příčky. A jak jsem již psala, prohození pracovny a koupelny pravděpodobně bude, ale prohození pracovny s pokojem mě nenapadlo. Díky za tip :-)
Odpovědět
@marrwin U nás v rodině určitě funguje společné stolování. Každý víkend máme společný oběd. A celkově hodně času trávíme jako rodina v obývacím pokoji, do pokojů chodíme většinou jen spát. Úkoly do školy, učení apod. jsme dělali v obýváku ve společnosti rodiny. Takhle to u nás fungovalo odjakživa.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mě by zabila ta kuchyň bez oken :-S teď mám v bytě kuchyňský kout v rohu místnosti bez okna a nesnáším to.Nemyslím si, že by to světlovod nějak zachránil. Do domu jsem chtěla velké okno abych nemusela svítit i v pravé poledne.Navíc bych se bála, že budu z kuchyně budit děti hned vedle v pokoji.Pak by mě taky vadil tak obrovský obývací prostor s kuchyní, bála bych se, že se to nezabydlí a bude to jak v showroomu s nábytkem. Ale jak už se tu psalo,je to Vaše bydlení a rozhodnutí. Možná bych vyměnila projektanta, který by splnil Vaše požadavky ale zároveň by vymyslel lepší variantu, v které byste se cítili dobře ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?