Názory na projekt RD

Zdravím, prosím o názory na projekt domu: V podstatě jsme si vše navrhli sami, projektant není proti. Párkrát jsme i něco přehodili a takto se nám to finálně líbí. Technická místnost má několik funkcí, přikládání do krbu, prádelna a oddělené druhé wc...chceme takto do dvora, protože venku trávíme od jara do podzimu hodně času, takže člověk má wc přístupné a nemusí procházet na hlavní wc přes chodbu. Jediné co uvažuji, zda neprohodit pracovnu s prostředním pokojem, který je nejmenší a na severní stranu....ale původní byla myšlenka pracovny hned u vchodu a vstup ze zádveří skrze moji práci a oddělení pracovní části od obytné... Zároveň by pokoj sloužil jako pokoj pro hosty (rozkládací pohovka), kde by hosté měli své soukromí. Díky za postřehy.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, zakreslite si tam nabytok, rozumnejsie sa tam budete orientovat. Napr v spalni, kde bude postel a kde skrina? Ako budu zariadene izby? Preco chodba nepokracuje rovno? Ako bude zariadeny vstup? Ako hlboka bude skrinka na tv? Kedze tadial budete vychadzat von.
Odpovědět
@lenkito10 Moc děkuji za postřeh, v jiném plánku zakresleno máme, ale je to zatím ručně, nějak nemůžu najít program na vizualizaci, který by mi sedl, tak jsem použila tento nákres, nyní mi jde primárně o rozložení místnosti, tak byl dotaz myšlen ;-)
Odpovědět
Proč tam máte ten zbytečný výkuus u pracovny a dětského pokoje?
Odpovědět
@mika66 Dispozice je v principu docela dobře, ale posoudit to bez znalosti okolí a světových stran dost dobře nejde. Snad trochu velká místnost na prázdné láhve a koupelna by šla vymyslet určitě lépe (asymetrická vana, prosklený sprcháč). Takhle to je trochu jako TM. Ty vykousnuté záchody v prostoru jsou začátečnická chyba.
Odpovědět
@anntroj No,pokud by chodba vedla rovně,vznikne kvůli tomu prostřednímu pokoji do toho předního celkem hluboká ulička,takže jsme to zamýšleli na konci trochu "otevřít" a do rohu výklenku v chodbě umístit vestavnou skříň...
Odpovědět
@mika66, jo, to mě také napadlo. Jestli výklenek využijí, proč ne. Švagr má podobně řešené pokoje a všichni, kdo pokoje viděli, se shodli, že by chtěli pokoj s chodbičkou. Působí, že je v něm více soukromí . Pouze jsem se autorů ptala na důvod výklenku.
Odpovědět
@pepitocz Díky za postřehy. Nevím,jak na úpravu příspěvku,tak tedy pro upřesnění - pokoje (dětské a ložnice) vychází na sever..ano není to hitparáda,ale jinak to bohužel nejde. Přední část je k silnici (klidná část obce-na konci) a zezadu je bohužel soused s patrovým domem s balkony směrem k nám a jelikož za obývacím pokojem je plánovaná terasa tak,aby byla co nejdál od toho souseda,nedá se s tím už 😐 moc hýbat 😞 A jak to myslíte s těmi wc? Jak byste to řešil? Chceme oba odděleně, resp. samostatnou místnost. Co se týká koupelny,tam je to ještě v řešení,návrh rohovky byl znouzecnost a spíše budeme volit jiné řešení..díky.
Odpovědět
Profilova fotka
To, ci umiestnis pracovnu tam ci tam zalezi na tebe. Ak vchod do nej ma byt zo zadveria, nemusi byt zadverie take siroke. Ak tam nebudu dvere do pracovne, mozes ho bud zuzit, alebo dat skrine, botnik, sedenie na obe strany. Ked si uz primarny plan rozlozenia miestnosti schvalis, potom pozri na toto, i ked, uz pri rozlozeni miestnosti by sa malo planovat aj ich zariadene: Skus home by me. Nabytok treba zakreslit v mierke, lebo sa ti moze napr stat, ze do zadveria budes chciet dat skrinu po celej dlzke vpravo hlboku 60 cm a zistis ze to nepojde, lebo tam mas sklo od dveri. Alebo do toho vyklenku skrinu, no vyklenok bude zbytocne hlboky a tych par cm by sa ti zislo v pracovni. Tiez v spajzi, budes chciet regal na celu stenu po strop, no bude tam okno. To su prkotiny na ktore uz ten kreslic planu musi automaticky mysliet, no nevidno ich tam. Ale on vam zrejme len prekreslil co ste mu priniesli. WC by som dala na dlzku (otocit o 90°) medzi kupelnu a technicku aj s umyvadielkom. Ponecha trosku viac miesta v kupelni a v TM tym vyuzijes roh. Chodba siroka 162cm je prilis a az neprimerane siroka na tento dom. Nevidno, ze by v nej bola planovana skrina. Okna v kupelni, v obyvacke, v jedalni treba zvacsit/rozsirit. Ked je jedalen na juh, mohlo by tam byt poriadne velke okno.
Odpovědět
@lenkito10 Moc díky za rady, probereme, popřemýšlíme, určitě bych ráda měla tu vizualizaci jak to bude vypadat, jen mám problém s programy :-( Zkoušela jsem zatím jen Homestyler a zasekla jsem se hned u načtení plánu a nezdá se mi nejjednodušší, jelikož jsem laik :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mika66 Za mě špatně hloubka WC - budete se třískat do hlavy. V technické překryv otevírání dveří. V koupelně při dané ploše by si to zasloužilo walkin sprchu bez dveří, také ta ulička k umyvadlu nic moc a rohová vana je podle mě nesmysl vždy. Ložnice bude těžko zařiditelná (vždy je lepší šatna než skříně). Chodba příliš široká a na konci do L se mi nelíbí. Přikládání do krbu si dost nerozumí s praním, ale kdo chce kam. V OP je velmi malé místo na jídelní stůl, odskok pro špajz asi bude sloužit pro skříň - ale nevidím ji. Kuchyň je nějaká divná - nedotažená. Z venku je příliš mnoho různých oken a zdají se mi příliš malá. Z programů používám Sweet home 3D a sketchup pro venkovní pohledy.
Odpovědět
@mika66 Ty záchody bych dal do lajny s mezerou na tu vaničku, přeorganizoval TM. Další mísu bych dal do koupelny. Při ranní špičce nebudete přece chodit do špinavé zóny. Ty uši v koupelně bych zboural, použil skleněnou kukaň, ať je ta koupelna vzdušná...
Odpovědět
Samý roh (nezařídíte), zkuste trochu "učesat" a mrknout na projekt 78marcela
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?