Nezateplené překlady navržené od projektanta - zkušenost

Zdravím, zajímalo by mě jak máte řešené překlady na 30 cm cihlu? Máme od projektanta navržené překlady bez zateplení a bez dodatečného navržení jak zateplení vyřešit. Prý nám to takto navrhl kvůli statice. Nám teď jde o to jak to vymyslet, aby nám nepromrzala okna. Díky
Odpovědět
@andy.fandy Mame 30cihlu, preklady bez zatepleni a na tom 15 EPS....termokamera v poradku, bez tepelnych mostu. Vy nemate cihlu zateplenou?
Odpovědět
@andy.fandy Záleží, kde budete mít okna. Zarovno s fasádou případně předsazená montáž oken se překryje polystyrenem.
Odpovědět
Okna máme zároveň + zateplení 20 z venku, ale obáváme se právě těch tepelných mostů.
Odpovědět
@andy.fandy Problém může nastat v případě, že by jste chtěli venkovní žaluzie nebo rolety pak by v tom místě bylo málo izolace. Stejně by se měl polystyren přesadit přes rám okna cca 2cm. Tady je odkaz na jiného uživatele, který hezky provedené i se zapravením před montáží. http://www.modrastrecha.sk/blog/laco1...
Odpovědět
My máme 30 cm cihlu - jakoby z vnitrni casti steny 3x preklad + extrudovaný polystyren - viz.foto. Lepší foto bohužel nemáme. Budeme mít předokenní žaluzie, tak je to rovnou vyřešeno takto.. Měli jsme to takto navržené rovnou v projektu... Snad to pomůže :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Zdravím, chci se zeptat, když má suterén ze ztraceného bednění 30 cm a nad okny 2x překlad vpc šíře 11,5cm, tudíž zbývá 7cm mám zbytek vyplnit EPS a nalepit mezi překlady?
Odpovědět
Ak máte navrhované zateplenie 200 mm, nie je čo riešiť. Vo vzťahu k 200mm polystyrénu je rozdiel v izolačnej schopnosti medzi 300 mm keramika a 300mm betón zanedbateľný až nulový. Verte projektantovi.
Odpovědět
@jarda87 ak je to suterén, kde sa dá uvažovať s väčšou vlhkosťou, tak dajte extrudovaný nie expandovaný polystyrén a dajte ho k vonkajšej strane. Mimochodom samotné keramické preklady už sú izolačnejšie ako betónová stena. Takže predpokladám, že suterén nemáte vykurovaný a teda ak nezateplíte preklad, nič sa nestane. Pri zateplovaní fasády (neviem či bude) však choďte až po spodnú úroveň prekladu nad oknom lebo tam bude šikmý tepelný most cez preklad, strop a stenu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kntsz Zateplovat budeme a to 200mm, u Km Bety je postup překladů dva na okraj a střed betonová zálivka. Proto mě zajímá zda probetonovat, nebo dát XPS, ale fasáda bude i tak už zateplená 200mm
Odpovědět
@jarda87 no to je to isté ako u andi.fandi ak to celé ešte prekrývate zateplením 200mm tak si to nekomplikujte, zvlášť ak sa jedná o suterén. V tejto situácii však vzniká zaujímavý detail, ktorý mal riešiť projektant. Betónová stena aj preklad nad oknom suterénu a poloha osadenia suterénneho okna. Ak okno osadíte hlbšie do steny, tak ostenia okna po stranách a nad oknom budú ochladzované a chlad bude vedený do stropu nad suterénom. Ak okno osadíte k vonkajšiemu okraju steny odstránite most v preklade, ale po stranách okna nie. Ja túto situáciu riešim tak, že navrhujem aj zateplenie steny suterénu extrudovaným polystyrénom a idem s ním až pod úroveň upraveného terénu. Celý tento detail ak sa to chce dostať do nejakej ideálnej polohy je dosť náročný, lebo treba riešiť veľa možných problémov. - styk zateplenia suterénu so zateplením fasády aj z hľadiska estetiky - okapový chodník - vsakovanie zrážkovej vody okolo objektu, ktorému treba zabrániť zvlášť ak bol robený odkop pri budovaní suterénu - detail prahu pri vstupe do domu, pri napojení prípadnej terasy atď. Ťažko sa radí, lebo nepoznám celú situáciu. Toto všetko by mal riešiť projekt. Najnebezpečnejšie však je (každým rokom riešim niekoľko prípadov), že okolo suterénov sa vytvárajú v násypovej zemine prechodné hladiny tlakovej vody, ktorá presakuje do suterénov a znehodnocuje ich.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?