Poraďte bungalov

Ahoj, už si nevím vážně rady co se týče projektu... chceme bungalov zhruba tohoto tvaru, bez garáže. V domě obývák s kuchyní( ideálně v tom vykouslém rohu-bude tam terasa),ložnice+malá šatna, 2 dětské pokoje, malá pracovna, tech.místnost,koupelna a zvlášť wc. Nemáte nějaký tip? budu vděčná za cokoliv,díky ! R.
Odpovědět
Nevím jestli typ, ale osobně bych šel cca "touto cestou", jednoduché, lehké, moderní a přitom tradiční......dá se dělat z jakýchkoliv materiálů dřevo, zděné na patro i bez...... https://www.master-design.cz/projekty...
Odpovědět
Musí to být takhle? Nejde to otočit?
Odpovědět
@buclpucl Proč chcete mít dům tak daleko od vjezdu? Zvlášť, když je vjezd skoro na sever? Půl zahrady si zastíníte domem a na druhé půlce bude příjezdová cesta. Raději bych zvolila atypický podlouhlý dům v té užší části a měla krásnou zahradu na jih. Jak je pozemek široký?
Odpovědět
Já bych řekla obrátit s na projektanta, nějak nechápu tu vášen pro typové věci. Když to vezmu jednoduše, dívala jsem se na ceny typových projektů. A když se k tomu napočítá ještě projekt osazení, PENB, požární zpráva a nevím, co ještě tam není, ale tyhle věci jistě, dostanete se dost vysoko s cenou. A pořád to bude typ. Takže bych si raději na vašem místě krapet připlatila a nemusí to být statisíce, to mi věřte, a nechala si udělat dům na míru na váš pozemek a pro vaši rodinu.
Odpovědět
Mam podobný tvar, bez vykousnuti. Nejlépe mi sedi bungalovy z lignia.cz Lepsi jsem nenašla, take chceme L.
Odpovědět
@buclpucl hezkej pozemek, je někam výhled na jih-západ? , tam se dá vyhrát... super orientace ke světovým stranám jen to chce rozměry toho domu max
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Společnost Lignia jsme poprvé oslovili v červnu 2016. První reakce na naši poptávku byla rychlá a působila až suverénně bezproblémově. Rovněž reference dvou uživatelů již postavených domů působily velmi pozitivně. Tím veškeré klady končí. Zájem jsme měli o typizovaný dům, jedinou podmínkou bylo plynové teplovodní topení. Možná to byl ten důvod, proč s námi majitel a zároveň kontaktní osoba této společnosti přestala komunikovat. Bylo nutné se bezpočetněkrát telefonicky i mailem připomínat. Z toho důvodu jsme Lignii nabídli, že si tuto úpravu provedeme sami, což nám bylo odsouhlaseno. Opět následovalo zdlouhavé nahánění jednatel Lignie. Povedlo se nám i dohodnout v říjnu schůzku v Říčanech (kancelář Furud). Z naší strany jsme byli připraveni ze 100% specifikovat kompletní výbavu domu. Zde proběhlo naše první setkání s p. Komihou. Upřímně, jako když přijede někdo od kolotočářů, a to doslova (zjevem, vystupováním, nepřipraveností, neprofesionalitou). Zde jsme nakonfigurovali a odsouhlasili domek s výbavou. Opět následovala delší odmlka, doprovázená našimi telefonickými urgencemi. Zkrátka, od června do konce října jsme ztratili 5 měsíců času, aniž bychom se dozvěděli alespoň cenu díla (a to víme, co chceme a máme stavebně připravený pozemek). Jak taková společnost může vůbec fungovat? Nedokážeme si představit, jak asi probíhá stavba nebo dokonce řešení vad v záruční době. Pokud p. Komiha nestíhá, proč si nenajme další lidi? Nebo stačilo hned na rovinu říct, že mají hodně práce a na další si netroufnou. Závěrem, co se nepodařilo Lignii za 5 měsíců, podařilo se nám s HP Domy za týden. Takže za nás palec dolů. Je možné, že náš příspěvek reklamou placený cenzor smaže či nezveřejní, ale my budeme vytrvalí, taková společnost by na Českém trhu působit neměla.
Odpovědět
@petrmm Jako chatka dobré.
Odpovědět
Profilova fotka
Otočila bych to o 90 stupňů, obdélník, vchod udělala ze SV a zahradu na JV a JZ.
Odpovědět
@buclpucl tak tohle je úplně špatně. Dej tam prosím rozměry toho pozemku. Ještě je důležitý, kolik místností potřebujete. Do 150m2 zastavěné plochy jde postavit fajn 4 KK. Každopádně typovej projekt ani nehledejte. Běžte radši za projektantem.
Odpovědět
Profilova fotka
Vchod ze sevoro-východu je celkem ideální a blbost posadit dům do zadní části zahrady, aby terasa byla na sever. Lepší by bylo posadit dýům víc ke vjezdu na pozemek, udělat ho podlouhlý a terasu mít do zadní části pozemku. Tohle je úplně špatně.
Odpovědět
Profilova fotka
Pozemek perfektně orientovaný ke světovým stranám. Dům ovšem úplně špatně do pozemku zasazen! To budete mít přes celý pozemek příjezdovou cestu?? Navíc terasa na severní stranu?? To byste byli celý rok na terase bez sluníčka.. Dům otočte a přisuňte k vjezdu. Terasa na jih, ev. západ. Přizpůsobte dispozici domu tak, ať Vám vznikne krásné místo pro posezení se zahradou na jihozápad, což je ideální. Dobrý projektant přesně bude vědět jak na to. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?