Posouzení projektu - skladba stropu

Zdravím Jakožto naprostý laik v oboru stavebnictví potřebuji radu nebo respektive posouzení projektu konkrétně tedy skladby stropu. Pan projektant nám navrhl skladbu následující viz.: fotografie. Má hlavní otázka celá konstrukce stropu drží na táhlech, které jsou zakotvene přímo do jednotlivých krokvi máte někdo s takovýmto způsobem skladby stropu zkušenosti? Na internetu jsem nic podobného neviděl... děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Jakože táhla ponesou sdk/rošt + izolaci + OSB desky ? To asi budou závitové tyče pro takovou velkou hmotnost. Já bych si tam nechal dát raději dřevěné "kleštiny" (60 x180) položené na dvou vaznicích. To tu konstrukci v pohodě unese a navíc budete mít pěkný ůložný prostor (bez táhel všude v prostoru) - předpokládám že do toho prostoru povedou půdní schody.
Odpovědět
Zvláštní... a není lepší tu střechu přiznat, mít vysoké stropy a otevřený vzdušný prostor a udělat standartní zateplení hned pod střechou, stejně bude ten "půdní prostor" nepoužitelný, pochybuju že by se po tom dalo chotit, to bude rádo, jak to unese sebe samo 😄
Odpovědět
V naší skladbě pultové střechy mám od shora : PVC krytina 2 mm geotextilie OSB 25 mm následuje odvětrávaný prostor izoloace MV Isover Uni 320 na táhlech zavěšený SDK rošt - na němž je uvedená izolace parotěsná folie na spodní část SDK roštu na němž je přilepena parotěsná folie jsou dále připevněné přímé podvěsy, které jsou podlepeny a přichyceny šroubky, na těchto budou následně připevněny SDK desky ( které budou navíc kotveny pomocí U profilů ke stěnám ) při použití přímého roštu vznikne mezi horním roštem na němž je izolace MV a zespoda parotěsná folie, instalační mezera pro vedení kabelů a pod. My neodvětráváme mezistřešní prostor ( záleží jakou máte plánovanou krytinu, jaký máte sklon střechy - pozor na to jakou mát plánovanou pojistnou hydroizolaci v souvislosti se sklonem střechy / pro malé sklony střechy je nutno použít opravdu kvalitní hydroizolaci určenou pro malý sklon střechy /. Vzhledem k tomu, že máte naplánováno 400 mm MV, pak tam máte SDK rošt, ty desky OSB, desky SDK - je toho docela dost co by táhla měla unést, i když by jste je dávali blíž k sobě. Zde by bylo opravdu lepší použít jiné řešení než ta táhla. U6 jen ty OSB desky jsou docela těžké.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?