Připomínky k mému bungalovu

Profilova fotka
Prosím budu ráda za vaše připomínky k mému bungalovu. už leta hledám inspirace v katalozích a nenašla jsem úúúúplně vhodný dům. Tento jsem navrhla já a myslím, že bych nic neměnila. Snad jen zastřešená terasa mi tu chybí, ale nemůžu to zaboha nijak vymyslet.... Obývák bych chtěla až do štítu a prosklýky ještě v horní čelní části domu. Viz druhý obrázek . s tím, že dům na obrázku na 2.fotografii je otočený zrcadlově ráda si přečtu vaše názory :-) popř: budu ráda, jestli má někdo podobný dům, nebo podobný hodlá stavět...ráda nakouknu na ispirace k nim :-) Na kolik myslíte, že dům výje své pomocí :-) dům má 272 m2 mazec :-)
Odpovědět
Profilova fotka
272m2 ? Tak to je slušnej palác.. myslím že odhadovaná cena domu je +- cca 5500,-Kč na m3 domu .. ale je to pravdu jen přepočet..může to lítat od 3,5mil do nekonečna :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Tak rozměrově je to mazec teda, to bude asi už pěkná částka. :-) Já bych třeba nechtěla vchod do ložnice z kuchyně - vadilo by mi, že bych tam neměla takové soukromí a stejně tak hluk - když někdo vstane dřív a dělá si jídlo a já bych chtěla ještě spát. U rodičů jsem z kuchyně slyšle hluk pořád a to to bylo ještě přes malou chodbičku, ale strašně mi to vadilo. Pak mi přijde neprakticky umístěný stůl - malý průchod do obývacího pokoje. Nevím, zda vám takhle projde umístění WC - v normách je, že vchod na WC nesmí být ze společenské zóny - resp. musí tam být mezi tím chodbička. A kde bude prosím v obýváku umístěná televize? Jestli ji samozřejmě budete mít. Přijde mi, že tam na ní není místo kvůli oknům. A kdyby měla být na druhé straně naproti sedačce, je to hrozná dálka na koukání. Obecně nemusím ten typ domečků, kde se do soukromé zóny musí přejít přes tu společenskou, ale pokud to vám nevadí, tak je to v pořádku. :-) Ale líbí se mi, že počítate s šatnami, i když ta jedna je až moc velká a naopak u ložnice malinká, líbí se mi, že všude jsou okna, přístup do krbu z kotelny je super. :-) Jo jenom akorát neposuzuji umístění vůči světovým stranám, nevidím je tam nakreslené. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jestli je to rozvrzeni podle tvych predstav, tak do toho jdete.. mne osobne by to asi ale moc nevyhovovalo, koupelna pristupna pres satnu mi prijde divna (spis jen tak pocitove, zadne rozumne zduvodeni nemam), pak nechapu tu velku satnu u pokojiku, ja bych radsi zvetsila pokojiky a v kazdem mela vestavenou skrin (pokud to ma byt satna pro deti, tak bych rekla ze pubertak radsi bude vybirat outfit v soukromi nez se sourozenci vedle v satne), kuchynsky stul mi prijde v miste kde spis prekazi, protoze se kolem nej musi neustale prochazet, kuchynska linka je hned po vstupu z predsine na ocich takze pripadny bordel po vareni bude vsem vystaveny, loznici takhle blizko kuchyne bych taky nechtela (kvuli smradu i hluku) a ani hned u vstupu do domu (u odrostlejsich deti by me asi rusili jejich pozdni prichody), obyvaci pokoj mi prijde nevyuzity na to jak je ohromny a na krb neni ani odniku videt, coz by mne mrzelo, protoze rada jen tak relaxuji a koukam do ohne.. snad se nenastves za tolik pripominek, jsou to ale jen moje subjektivni poznatky, kazdemu proste vyhovuje neco jineho :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jé tak už vidím světové stranky, tak to je správně. :-)
Odpovědět
Ahoj, my teda nemáme bungalov, s tím zkušenosti nemám, ale pár věcí bych tam změnila: 1. vodu a odpad bych dala co nejvíce pospolu 2. taky technické místnosti, kotelna a prádelna můžou být jedna místnost oddělená třeba příčkou. 3. z haly se vychází přímo k jídelnímu stolu, spíš by tam měla být ještě chodba, špajz hned vedle kuchyně, ne "přes chodbu", WC naproti kuchyni je "divný" 4. ubrala bych asi jedno okno v obýváku, kam chcete dát televizi? 5. ložnici bych dala k pokojům, dveře od pokojů bych umístila trochu na bok, aby nebyly přímo naproti oknu 6. je lepší mít celkově menší chodbu Pořád přemýšlím nad naším domem, kde není ideální pozemek (přístup z jihu), ale stejně jsme ho umístili a vyřešili efektně :)
Odpovědět
Mě také napadá spousta výhrad. 1. "průchozí" obývací pokoj 2, WC proti kuchyni...to snad ani nemůže podle předpisů být...a je to "diné" 3. Špajz proti kuchyni -je moc daleko 4. okno ve velké šatně-podle mě zbytečné 5. zbytečně velká prádelna-ale nevím jaké máte nároky 6. vstup do koupelny přes šatnu-všechno bude pořád navlhlé 7. přístup ke krbu je komplikovaný...sedím večer u ohně, potřebuju přiložit...vstanu, projdu přes jídelnu, halu do kotelkny, přiložím a zase zpátky...to bych asi raději nechala vyhasnout...hlavně v zimě-v hale chladno, já vyhřátá od krbu. Ale držím palce, taky teď hodně času trávím vymýšlením "svého"domečku :-)
Odpovědět
A tohle má 272 m2? To asi ne....jestli myslíš užitnou plochu.
Odpovědět
jo, toho krbu jsem si zprvu nevšimla, dala bych ho na roh kuchyně a obýváku nebo na ten druhý roh, ať je vidět. Vchod bych posunula víc vlevo, místo koupelny.... ale 272 m2, to je hodně, my máme 90 m + podkroví a zdá se mně to kolikrát až moc na úklid ... :-N :-p
Odpovědět
Tak já nezkoumám až tak moc rozmístění, když vám to tak vyhovuje, jen mě teda udivilo, že dům co má 272 m2 má takové minipokojíčky... my máme bungalov o zastavěné ploše cca 210 m2, užitná kolem 175 m2 asi a teda naše pokoje jsou podstatně větší... máte tam strašných kamrlíčků...
Odpovědět
Mě se nelíbí průchozí obývák, naše děti by to asi nerozdýchaly. :-D Jinak ceny domů jsou moc pěkně popsané na tomto blogu. ;-) http://www.domeceksnu.cz/za_kolik_pen...
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg myslela jsem, že děti můžou mít velkou šatnu. Už kvůli třídění vyžehleného oblečení. Nemusím chodit po pokojích, ale bude to v jednom..Nevím uvidíme ještě :-) jinak máte všichni pravdu s tím krbem a stolem...už překresluji.. Ještě že vás tu mám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@citun aháááá vidíte, to mi ani nedošloooo....jako že my si budeme vegetit s manželem na gauči a dcery se budou vracet z paty :-)))) už to mažu děkujííííí :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@avv Mam stejne pripominky jako ostatni...a jeste mi hodne vadi, kdyz je videt na kuch. linku primo ze zadveri. Mame fo tak docasne ted a uz se moc tesim, az to tak nebude.
Odpovědět
@avv no právě, úplně vidím mého manžela, jak se rozvaluje na gauči a domů jdou děti s návštěvou. :-D Tak pak dej vědět, jestli budeš něco upravovat, ráda se podívám. Jinak to máš moc hezky vymyšlený. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt né zastavěnou... Jak se to vůbec počítá :D
Odpovědět
Profilova fotka
@citun Nooo myslím, že předělávat určitě budu...Otevřeli jste mi hodně oči..... děkuji vám všem :-)
Odpovědět
@avv mně se obecně nelíbí zkosené stěny, lepší je podle mě, aby všechny místnosti měly tvar čtverce nebo obdélníku
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt najak tak by to mohlo vypadat... je to fotka tady z MS, tak snad se majitel nebude zlobit... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@avv nebo takto spíš, jen by nebyl tak vysoký krov...
Odpovědět
Profilova fotka
@avv
Odpovědět
@avv jo to je pěkný, já myslela jako vnitřní stěny :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak to vysoky strop, nevím budete zbytečně protápět. my stavíme bungalov 15 na 15 a puda je hoodně vysoká,
Odpovědět
@knedlis my jsme to právě kvůli topení nechtěli, ale máme podlahové a myslím, že u toho by to nakonec nevadilo, že teplo jde odspodu nahoru, že kdyby byly radiátory, tak by to asi vadilo. No na mě tyhle velké prostory nepůsobí moc útulně, ale chápu, že někdo to má rád takto vzdušné :-)
Odpovědět
@avv @knedlis myslím, že je zbytečné mít vysoké stropy - podhledy, jak píše knedlis protopí se moc moc, i vzhledem k tomu, jak velký budete mít dům...a střešní okna ve stropě jak budete umývat?? my máme okno nad schodištěm a dostávám se tam jen po žebříku a to se hoodně bojím :-N Navíc bude dost světla z oken a terasových dveří :-) Lepší udělat půdu nebo jestli bude tak vysoké podkroví, proč neudělat pokoj nahoře ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky teda vy mi dáváte :-))) tak já teda opět popřemýšlím :-) je fakt, že nežijeme na jihu Evropy :-( budu se muset vzpamatovat :-)
Odpovědět
@avv je dobře, že jsi to sem dala :-) určitě nechceme kritizovat, ale hlavně ti pomoct ;-) já už bydlím v novém 3,5 roku a některé věci bych taky změnila, i když je pravda, že máme dispozice celkem dobře řešeny :-) ale to se pozná až časem až tam člověk bydlí :-)
Odpovědět
Ahoj, myslím, že skoro všechno už bylo řečeno. Mě jen hned na začátku bije do očí: přes 250m2 a ani jeden pokoj/ložnice nemá přes 15 m2 (megaobývák s kuchyní nepočítám)! Další věci je, že nejsem zastáncem velkých domů, když to řeknu jednoduše: Každý m3 při stavbě něco stojí, každý m2 se musí uklízet a každý m2 se musí vytápět.
Odpovědět
Profilova fotka
mě ještě napadá to že jak to dáte projektantovi stejně vám to překope,že neco nebude technicky možné udělat,pak velikosti místností,hlavně pokojů,na to je daná norma jak musí být velký kvuli vzduchu a počtu lidí spících v místnosti
Odpovědět
Profilova fotka
já chtěla původně taky otevřený obývák až do stropu, ale kvůli vytopení jsem to zavrhla a budeme mít jenom přiznané trámy :-) jinak se všemi připomínkami souhlasím, chce to začít od znova, hlavně tam, kde bude voda zkus dát co nejvíce pohromadě, at se netáhnou odpady přes celý dům :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?