Problém s vytápěním - projekt

Dobrý den, už si nevím rady, tak se zkusím zeptat tady. Nyní řeším s projektantem způsob vytápění. Vím, že od září jsou zase přísnější podmínky. Nicméně jsme chtěli upřednostnit čerpadlo vzduch - vzduch před vzduch - voda, jelikož se to dá využít jako i jako klimatizace. Co vím od známých, kteří nedávno kolaudovali, tak mají elektrické podlahové vytápění po celém domě a tepelné čerpadlo vzduch - vzduch. V pohodě prošli, mají zkolaudováno. Mně ale projektant tvrdí, že vůbec nemůžeme dávat elektrické podlahové topení, že už to potom nevyjde atd., což mi přijde nesmysl. Myslela jsem si, že to uděláme tak, že v každé místnosti bude vnitřní jednotka (celkem 4) a všude podlahové vytápění. Voda se bude ohřívat elektrickým bojlerem. Vím, že elektřina nemůže být jako hlavní zdroj vytápění, ale to si nemám prostě dávat do projektu podlahové vytápění, abych ho vůbec mohla mít? Solárním panelům bych se chtěla vyhnout... děkuji za každý názor, ale už jsem opravdu zoufalá. Ještě dodám, že chci elektrické podlahové topení, ne teplovodní.
Odpovědět
@markeet22 Můžu se zeptat, v čem vidíte výhodu el. kabelů a nevýhodu vody. Myslíte že je příjemné stále běžící větrák který ještě bude vířit prach, s tím že jsou použité filtry počítám. Snad vás dotazem neodradím.
Odpovědět
Profilova fotka
@markeet22 Krásný den, my máme aktuálně v projektu také TČ vzduch-vzduch (vnitřní jednotka v každé místnosti), k tomu elektrické podlahové vytápění + bojler s tepelným čerpadlem. Mělo by to snad vyjít...Doufám 🙂 Ale taky to nebylo jednoduché přimět firmu, aby to spočítali a nakonec nám nacenili tuto variantu. Topit chceme primárně tím elektrickým podlahovým a TČ mít čistě kvůli legislativě + jako klima. Stavíme malý dům, dřevostavbu, a u toho by nám snad toto řešení mělo stačit. Tak přeji pevné nervy.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme elektrické podlahové vytápění a k tomu, abychom prošli, komín, bojler se zabudovaným TČ na ohřev vody a solární panely.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud už chcete klimu, tak bych uvažoval místo elektrických kabelů použít sálavé infrapanely na strop. Mám to tak a letos jsem je ještě nepoužil, protože vzduchotechnika zvládá po většinu času a pokud už je pod 5, tak pouštím klimatizaci. Mám jednu v hlavní místnosti a stačí. Přímotopy jsou až na teploty dost pod 0. Na přímotopy mám sice termostaty, ale ty nejsou potřeba a stačí je pouze zapnou a po dlouhé době vypnout, zbytek vyřeší akumulace. Celková podlahová plocha je 205m2, TZ 3,7 kW.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?