Projekt bungalovu s galerií

Dobrý den, chtěla bych požádat o poznámky k našemu projektu bungalovu. Obývák bude oteřen do krovu a 2. NP bude z části galerie a zbytek půda. S obytným podkrovím nepočítáme. Dispozici máme vyladěnou, ale pořád si nejsme jisti výklenkem na terasu. Zda má smysl ho dělat i za cenu obtížnějšího stavebního řešení (na rohu nebude sloupek). Budu ráda za postřehy i k celkovému půdorysu.
Odpovědět
@haparanda Mně to přijde fajn, trochu škoda, že nejsou v dětských pokojích dveře a okna víc uprostřed. Měli byste to variabilnější, co se týše umístění nábytku. Takhle může být postel jen vedle těch vysokých skříní. TV v obýváku nebude, když je sedačka proti oknu? Ten výklenek mi přijde zbytečný, když tam stejně neumístíte celou terasu, ne?
Odpovědět
@bayt Ne, televizi mít nebudeme, naproti sedačce plánujeme "čtecí okno" s širokým parapetem. Tu terasu ještě nemáme dořešenou, uvažujeme, že ji vybudujeme po celé šířce domu. Co se týše pokojíčků, budou poměrně malé a nevím, jestli by šly jinak uspořádat.
Odpovědět
@haparanda rozumím tomu dobre, ze ven budete chodit jen kuchyni? To mi nepřijde jako šťastné řešení. Chtělo by to vzdusnejsi průchod, než kolem ostrůvku.
Odpovědět
@luckavra ten ostrůvek bude až u zdi (takže vlastně poloostrůvek), bude užší - bez baru a blíž ke stolu, který bude o 90° otočen, aby všichni viděli ven. Velká okna na západ budou fixní a průchod jsme s projektantem vymysleli v kuchyni kvůli nosení kávy apod. ven.
Odpovědět
@haparanda když to bude vyhovovat vám, tak je to cajk. Mne by vadilo, ze každá cesta ven je skrz kuchyn.
Odpovědět
@luckavra a vadilo by Vám, že se nosí dovnitř nepořádek nebo že se tam pořád někdo motá?
Odpovědět
Váš půdorys se mi velice líbí, oceňuji, že máte každý detail promyšlený. Dětské pokoje máme stejné, jsou dostatečné.Já osobně bych prohodila ložnici se šatnou, abych měla okna v ložnici na 2 stěnách. Rohová ložnice pak působí větší a vzdušnější. Ty fixy v obýváku mi připadají zvláštní, my máme francouzská okna nonstop v létě otevřená. (Máme je i v ložnici). Chybělo by mi propojení s trávníkem,ale to je otázka vkusu.V kuchyni bych z těch balkonovek zešílela.Už tak je tam nonstop narváno ( ale my jsme strašně ,,žravá "rodina,která nonstop vaří.).
Odpovědět
@norikakaa my máme šatnu na konci domu, protože za ní bude kryté stání pro auto. Tak by odtud stejně nebyl pěkný výhled. Nejhezčí výhled je právě na sever (beskydské kopečky) a západ do dlouhé zahrady, tak jsme tam chtěli okna, která nebudou nijak dělená a nebudou tedy ten výhled narušovat. Ale bude tam otevíratelné okno na jih. V domě bude rekuperace, tak předpokládáme, že zase tolik otevírat okna nebudeme, ale samozřejmě bude v každém pokoji ta možnost. V koupelně bude taky francouzské okno jako v kuchyni, protože v budoucnu bychom chtěli v hospodárce saunu, tak ať se nemusí obcházet celý dům 🙂 Detaily jsme ladili více než rok, původně to měl být dům s obytným podkrovím 😄
Odpovědět
@haparanda máte to skvělé promyšlené😉
Odpovědět
@norikakaa děkuji 🙂 Akorát nás trápí ten výklenek, jestli není zbytečný...
Odpovědět
Ten výklenek bude vypadat velmi,velmi efektně.Ale nepůjde použít jako plnohodnotná terasa,takže nevím,zda vám technicky naopak nezkomplikuje stavbu terasy(napojení).Větší terase se stejně nevyhnete asi. Já osobně bych od výklenku upustila a udělala tamtudy průchod na terasu(že by vám necourali přes kuchyň:wink🙂
Odpovědět
@haparanda Taky mame hl. pruchod pres kuchyn, bude tam terasa a venkovni stul, tak dava smysl, ze se tam bude nosit jidlo a nadobi z kuchyne....Naopak jsem byla nervozni, dokud byl ten pruchod dal od kuchyne...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Za mě super, připomíná mi to jednu z fázi vývoje našeho půdorysu 😁 Roh bych zrušila, známí mají podobný a nedělá mi to pocitově dobře, místo toho, aby se zahrada po průchodu do exteriéru otevřela, stojím v tmavém koutě, který působí dojmem, že je zbytku domu malý. A funkčně ho používají jen sami doma, pro návštěvy staví stůl mimo, protože je tam pak těsno a ještě průchod do kuchyně, který mají taky tak. Plus světelně to taky moc pozitiv nenese. Dobré to je pro sezení, když prší. Osobně bych nedala provoz kuchyň plus průchod ven. Představa, že jsme dva, tři v kuchyni a zbytek se ještě skrz coura ven a domů.... Ale že jsem z toho nerves já, nezname že musí být i někdo jiný. Ještě mě napadlo, kolik je dětem... My máme malé děti a ještě třeba bude třetí, a kvůli využívání pokojíku přes den a komunikace a dohledu jsem je cpala vedle kuchyně. Ale taky to má svoje nevýhody. Ještě bych sprchac prohodila se záchodem, aby byl hajzlik od dveří zasity za rohem 😁 A mamka mají ze záchodu boží výhled ven a je to super 😂
Odpovědět
Profilova fotka
Moc hezký půdorys. Osobně bych ten výklenek zrušila, přijde mi docela malý na terasu, pak postrádá smysl. Taky budeme mít východ na terasu z kuchyně, ale nebude jediný,přidala bych průchod ven i z obýváku. Přece jenom je to variabilnější, pokud vám bude stačit ten kuchyňský, tak dveře z obýváku nemusíte vůbec používat. Ale pokud tam dáte okno napevno, stěží jej otevřete. Šatnu na konci chodby bych propojila s tou v ložnici, přijde mi, že je docela malá, navíc otvírání dovnitř, to by jste tu plochu využili líp, kdyby byla součástí velké šatny. Postel v ložnici bych dala na protější stranu, vstup do ložnice z chodby bych pak posunula víc dolů směrem k šatně. Jinak je projekt moc povedený.
Odpovědět
Ma to logiku... Mozna bych zvetsila pokojiky a ubrala pracovnu, ale zalezi kolik potrebujete mit mista v prcovne. Sklad a spis jsou moc male a ke zvazeni. Ja bych je resila skrini, nebo propojenim. Vyklenek je tez ke zvazeni, bude moc maly. Videla bych to na posezeni max 2 lidi, kdyz prsi. Ale jde to ruku v ruce s pohledy. Nelibi se mi tam exponovany pruchod ven. Pridala bych pruchod v onyvaci casti. Co se tyka kuchyne, tak bych posunula ostruvek a jidelni stul. Obyvaci cast me prijde hodne prosklena, muze to byt uz na skodu, kvuli slunce. TV sice nemate, ale zamyslela bych se jestli to neni nahodou otazka budoucnosti.jen at tam ta moznost je. Jinac moc hezke, ma to logiku... samozrejme zalezi jak vypada exterier.
Odpovědět
Jeste bych tedy zvazila rozmisteni koupelny, tam me prijde sanita rozhazena. Udelala bych jine rozmisteni, neco posunula...
Odpovědět
@haparanda Já bych výklenek také zrušila. Projekt se mi líbí až na tu úzkou chodbu, tu bych rozšířila. Když se tam potkají 2 lidé, tak pomalu kolem sebe ani neprojdou.
Odpovědět
Proč vstup z JZ a auta a skládek z SV? Chodbu bych také udělala širší, takto je to hrozné jen 1050mm, i 4 dveře vedle sebe (podle fengshui nemají být víc jak 3 vedle sebe) a navíc i naproti... hezké je takto alespoň oddělit nějakým nábytkem, komodou atd, ale to je potřeba chodba široká alespoň 1400mm, nebo udělat nějaký odskok u těch ložnic. Pak jen takovej dotaz k té akumulačce, projde vůbec touto chodbou? koukám že dveře do TM máte asymetrické 2křídlé asi právě kvůli akumulačce. Výklenek s terasou je teda dle mě trošku oříšek, rozměr je cca OK nakonec se dá zvětšit směrem ven, střecha je sedlová nebo valbová? raději bych udělala sedlovou kde by v místě toho vykousnutí střecha nebyla a zastřešení terasy udělala jako nižší a s jiným % spádem pultovku na 4 sloupkách a třeba polykarbonát kvůli světlu. Podle mě sedlovka s vykonzolovanou pozednicí jakoby plující ve vzduchu bude vypadat divně nehledě na to obtížnější statické řešení...
Odpovědět
@iveta_89 vstup do domu je jinde než stání pro auto, jelikož jsme chtěli ložnice oddělit od denní zóny a aby nám návštěvy necouraly přes celý dům. Ta akumulačka je jen nástřel, ještě nevíme jak velká tam bude. Feng shui jsme neřešili, naopak spíše praktickou stránku jako rozvody vody blízko k sobě, zisky ze slunce, a tak nějak pocitově. Ten výklenek nejspíš zrušíme.
Odpovědět
@maty56 projektant původně měl tu šatnu v chodbě spojenou s tou v ložnici, ale my jsme ji chtěli oddělit, aby si tam mohly děti něco uložit a měly by to po ruce.
Odpovědět
@sviva @cital koupelnu ještě budeme upravovat. Taky se mi to rozmístění nezdá. Děti máme maličké, ale starší batole už má teď svůj pokoj, a zatím to odnáší jen pomalované zdi 🙂 Prosklení obýváku jsme chtěli kvůli ziskům v zimě. V létě bude kryto z jihu přesahem střechy a uvažujeme i o předokenních žaluziích.
Odpovědět
Ta chodba bude mít 11m? Při takové délce si myslím, že bude šířka 1,05 málo. Jak optický, tak funkčně.
Odpovědět
@jose10r chodba má 8935mm jestli dobře počítám
Odpovědět
@iveta_89 i 9m je hodně na tak úzkou chodbu. Ale asi si jde zvyknout. Spíš je to na zamyšlení, jestli si člověk má zvykat, když si navrhuje dum snů, kde chce strávit zbytek života a často ho bude zbytek života splácet 😄
Odpovědět
Chodba 1,05 m je dost úzká ( na hranici funkčnosti),ale my máme 1,3 a ta je zase skoro až moc široká.Chtělo by to ideálně aspoň 10 cm přidat.
Odpovědět
Profilova fotka
@haparanda žaluzie určitě doporučuju, máme zatím jen kasliky a listy a slunko velká skla vypece.... My nemáme presah a... no mazec. 😂 Joo, taky máte malé umělce... naše holky pocmaraji zdi klidně i v naší přítomnosti, je to často jedno otočení. A dispozice bytu na to nemají vliv.
Odpovědět
Profilova fotka
@haparanda moc hezký půdorys, jak už tu bylo řečeno, výklenek bych zrušila, zbytečnost, která vám zkomplikuje stavbu a ničím nepomůže. Terasu bych táhla podél celé té obývákové zdi a jedno okno bych asi volila průchozí i z obýváku na terasu. Jinak dětské pokojíčky naprosto dostačující, máme podobné, malinko větší, ale stačí to.
Odpovědět
Profilova fotka
@haparanda k širší chodbě se přimlouvám, 1,05 m je opravdu málo. My máme 1,5 m a široké se mi to teda nezdá.
Odpovědět
Profilova fotka
@haparanda Já bych výklenek nechala, pokud plánujete terasu po celé délce, bude to mít svůj efekt. Tím pádem aspoň jedno okno v obýváku udělat průchozí. Ostrůvek v kuchyni samozřejmě trochu posunout, ať je více místa na průchod. Škoda, že nejsou pokojíky o něco málo větší, chodba je opravdu úzká a příšerně dlouhá, my ji budeme mít ani ne 3,5 m dlouhou a 1,3 širokou, takže mi ta vaše přijde takový jezevčík 🙂 Ale jinak se mi projekt líbí a hlavně ať jste tam spokojeni vy 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?