Projekt domu 5+kk

Dobrý den, mohu vás poprosit o váš názor k našemu náčrtu půdorysu rodinného domu? Jedná se o patrový dům s obytným podkrovím, vstup do domu bude z východní strany. Jedná se o obdélník o rozměrech 11x9 metrů. Střecha bude sedlová se sklonem na jižní a severní stranu. Z jižní strany budou solární panely. Pozemek je svažitý, na délce 10 metrů je rozdíl do jednoho metru. Kvůli některým omezením na pozemku jako je možnost stavět jen na horní polovině , kde je tato část cca 550 m² a z toho je zastavitelnost 40 %, příjezdové cesty z východní strany, avšak přímo u horní hranice pozemku, kde navazuje sousedův plot jsme došli k návrhu umístit garážové stání z jižní strany domu. Vím že to není ideální, avšak i z důvodu zanechání průjezdu kolem domu do spodní části pozemku (bagr, větší auto - vede tam voda a plyn od souseda), mi to přijde jako nejlepší možnost. Prosím tedy o vaše názory na případné vylepšení našeho návrhu, než ho pošleme projektantovi. Děkuji za vaše názory.
Odpovědět
Ještě jsem zapomněl doplnit že dům máme v plánu podsklepit, proto tam není žádná technická místnost, ty budou ve sklepě.
Odpovědět
Profilova fotka
Toho je tolik, že by bolo pomaly lepšie si zavolať ... alebo napíšte SZ 😉 Máme podobne veľký patrový dom 12x10. Riešili sme pudorys rok a dosť vecí sme vychytali. Môžem poslať náš projekt. Tak aspoň niekoľko doporučení: - rozšíril by som šírku domu z 9m na 10m - južnú stranu nezatieňovať garážovým stáním... ak má ostať prechod pod domom (na východnej strane) voľný a má tadiaľ niekedy prejsť auto, prečo nevydláždiť túto stranu a stáť tam s autom? Garáž to nebude, len nejaký prístrešok nie? A ten sa dá spraviť vyšší, aby to bagr/väčšie auto podjelo. Je to škoda, južná strana vám v zime môže na 90% vytopiť celý dom slniečkom. - zväčšiť okná na J, počítať s externými žalúziami - rozdeľte si dom stredovou nosnou priečkou - budú jednoduchšie stropy na realizáciu a jednoduchšie sa vynesie zaťaženie od strechy - TM v sklepe a kúpelky v 1NP/2NP dajte nad seba, aby sa rozvody nemuseli ťahať cez celý dom. Kuchyňu bližšie k TM. - 2,85x2m je na schody málo, budú nepríjemné na chodenie. Máme 2,4x3,2 tuším a je to tak na hrane, ale máme v mieste podesty 4 schody do trojuholníka - parádne riešenie. Navyše by som schody neumiestňoval do kuchyňo-obývačky, je to rušná časť domu, dal by som ich mimo. - vyhnite sa šikmým priečkám - zbytočná robota navyše a xyz ďalších vecí...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?