Projekt domu do 2 milionu, je to reálný?

Mám dilema. Jsem hrozně vybíravá a všechno chci mít tip top, a podle mé představy bungalovu mi projektant řekl, že se do této částky nevlezeme. Nedokážu z ničeho slevit, nedokážu si představit jiné varianty. Původně jsme chtěli bungalov do 140 m2. s tým že by se mělo jednat o dvouurovnový dům rozdělený 3 schody, neboť máme pozemek v mírném svahu. Jinak je možnost, že by základy byly 1,5 vysoké v tom svahu, aby se šlo do roviny. Nebo bude lepší na patro? Nemáte někdo k náhlednutí projekty, kde jste se vešly do této částky? Děkuji.
Odpovědět
Hodně široký dotaz... má to být dřevostavba / zděný, jaká kategorie, na klíč/svépomocí, jaká výbava, atd... Dvouúrovňový dům bych nedělal, bude dražší střecha, složitější základy, interiér, a celkově to stavbu prodraží. Převýšení 1,5m vybízí udělat pod částí domu sklep, nebo jinou technickou místnost. Případně by to šlo založit na pilotech/vrutech a tam pak pod domem vznikne volný prostor. Mrkněte ke mě do alba. Třeba tak může vypadat dům 150m2, který se s přehledem v kategorii A vejde do 2mil i na klíč...
Odpovědět
@lucianap nemůže se to vyřešit nějak svahem v zahradě? Musíte mít ty schody uvnitř? Nám kreslil take schody v obýváku ( máme přes metr rozdíl) , ale tím že jsme chtěli bezbariérový přístup, tak budeme to řešit svahovkama apod. tady na ty věty " do 2 Milionů " jsou už mnozi alergicti :)
Odpovědět
měly by se jednat o zděný dům, kdy budeme shánět řemeslníky a vybírat si je na různé pracovní úkony. špatně nezní i vruty jak píše requied, kuknu se do alba, no a svahem v zahradě to řešit nemůžeme nebot jsme poslední v koloně domů, kteří jsou nad námi a měli bychom v domě veškerou vodu. Jestli mi rozumíte.
Odpovědět
Profilova fotka
@requied mate na takovy dum rozpocet, 2 mil a 150 m2 mi prijde dost malo. Pokud clovek stavi sam, budiz, ale ne se zedniky. A asi bude dost setrit...
Odpovědět
@zeneva to co teď vidíte u mě v albu stálo cca 850tis... takže prostor pro práci a dokončení stavby je až až...
Odpovědět
Profilova fotka
Dodavatelsky dům s problematickou základovkou, dvouúrovňový aj. za 2 mil. těžko. @required se nedá brát vážně, ten staví opravdu za minimum a myslím, že tu moc podobných adeptů není ;-)
Odpovědět
ja uz Ti to psala jinde, do 2mil mozna svepomoci a v nizsim standartu, urcite ne s lepsi sanitou, LEDpaskama, podomitkovymi moduly, pocitej s levnymi oklady, levnyma podlahama, bez podlahoveho topeni... subdodavkami je to dle meho nerealne a na klic scifi... jak jsem psala jindy, mate navrzene dve pultove strechy, coz je drahy... k tomu mame jakoby dva obdelniky, dalsi prodrazeni, nez kdyby to byl jeden obdelnik, stejne tak zakladovka pod bungalov pod dvouurovnovy dum a jeste s takovym tvarem bude palka.... my mame sice take dvouurovnovy, ale na patro, jsme na 3 mil a delame vice jak pulku veci sami...
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chces mit vse tiptop, pokud rikas, ze budes schanet remeslniky a zadavat jim ukoly, pokud je dum na nedokonalem pozemku s prevysenim...tak ne. My mame dum za 2 mega, ale oddreli jsne to sami s minimem pomoci ridiny a s jeste mensi ucasti jakychkoliv remeslniku. Jestli jsi ochotna sama salovat stupnovite zaklady ( mimochodem mame take cca 1,5m prevyseni), hazet do michacky, tahat jednu cihlu za druhou...alespon rok v kuse, den co den...stehovat se do nehotoveho a dalsich x let pomalu dodelavat, tak by to ty dve mega mohly spravit ;-)
Odpovědět
@slabici přiznávám, je to trochu atypické :) ale zrovna ve svahu by ta moje varianta šla krásně postavit a cena by se změnila jen minimálně. Jinak souhlasím že "běžný" dům se do toho limitu a podmínek horkotěžko dostane. @mitote počítám že když si někdo stanoví limit pro svoji stavbu, tak počítá že bude muset někde udělat nějaký kompromis. Nicméně zrovna LED pásky patří zrovna k tomu nejlevnějšímu co se dnes nechá pořídit. Rozdíl v ceně mezi levným a hezkým obkladem už není takový, takže těch 20tis za koupelnu se klidně může obětovat a co se týče ostatních podlah, nevidím moc smysl dát za podlahu třeba 1500,-/m2 když stejně po 5ti letech bude zralá na obnovu. To ji radši 4x vyměním a budu mít stále novou hezkou podlahu.
Odpovědět
@requied uzivatelka ale pise "nedokazu z niceho slevit", proto oponuji tim, ze jestli chce za 2 mil bude muset slevit na vsem. Bohuzel. Ja taky slevit nechtela a jsem v tom o mic vic. Ono je rozdil v cene jestli mas radiatory nebo podlahovky, jestli mas dvojsklo nebo trojsklo, jestli mas vchodove dvere plast nebo ocel nebo hlinik, jestli mas nejlevnejsi krytinu co muzes sehnat nebo nejakou co se ti libi. Nevim jestli jsi videl pudorys toho domu, ale do nej se nedostanes se 2 mici ani kdyz uberes na standartu. Protoze je proste silene clenity, zadny obdelnik...
Odpovědět
@requied tady ma tazatelka projektu domu http://www.modrastrecha.cz/forum/proj...
Odpovědět
@mitote tak opravdu je ten dům dost členity. Takže střecha bude drahá. Nicméně o moc víc než 2mil by to stát nemuselo. Schválně až se někdy budu nudit u pc tak zkusím rozpočet. Topení nemusí být žádné... V pasivu to zvládne rozvést vzduchotechnika, takže že žádná polahovka ani radiátory.
Odpovědět
Článek se načítá
@lucianap a to je rozpočet jen na dům, nebo snad z toho hodláte pořídit i sanitu, kuchyni, plot apod.? Jestli jen na dům a uděláte si to celý sami, asi se vejdete. Jinak ne.
Odpovědět
@requied prave, clenitost velka a jeste dvouurovnova vyskove, ze... takze zakladovka pecka a strecha taky.. alespon podle me...
Odpovědět
@slabici @requied Requied sice jednu dobu tlačil svoji specifickou dřevostavbu do všemožných diskuzí, ale proč by se neměl brát vážně? Naopak. Pokud má tazatelka 2 miliony, tak bych jí přesně jeho dům doporučil - jednoduchý tvar, jednoduchá střecha. I ten výškový rozdíl, co má, může možná mnohem levněji pořešit nějakou úpravou terénu a zemními vruty než dvouúrovňovou deskou. Dům s dvouúrovňovou deskou a členitým tvarem do stavu k bydlení, to se prostě za 2 miliony nedá. Leda by si beton míchali sami, makali na tom úplně všichni zadarmo a materiál měli pouze z akcí.
Odpovědět
Děkuji Vám za vaše názory a rady, shodlo se Vás více na tom že to prostě za tu cenu nepostavíme. Tudíž jsem kontaktovala projektanta a udělá se nový projekt který bude levnější na výstavbu, nebude tak členitý atd, popřípadě zvažujeme na patro, ale to se mi moc nechce. Vrátili jste mě svými názory zpět do reality, a musíme ubrat. :-) děkuji vám. Jinak v bytě, kde tedka bydlíme máme sanitu za 350,-m a podlahu za 500,- m a nemohu říct, že by to vypadalo jako laciná věc, takže opravdu podlahu za 1500,- nepotřebuju. V tomhle nároční nikterak nejsme. Ještě jednou děkuji.
Odpovědět
@viados děkuju za podporu :) ale tady nejde vubec o vzhled nebo tvar domu. Důležitá je technologie stavby, která umožní dostat se na takové hezké peníze. Takže postavit se nechá libovolný tvar, jen obdélník bude mít lepší tepelné parametry.
Odpovědět
Profilova fotka
@requied ahoj, tak tohle jsem jeste nevidel :-) A priznam se, ze bych do toho nesel. Kazdopadne zajimave a nerikam ,ze je to nesmysl. Klasicky zdeny Porotherm nebo Ytong je za 850 hruba stavba s kominem u domu se zastavenou plochou 130 m2 vcetne prace zedniku.
Odpovědět
@zeneva bungalov nebo patro?
Odpovědět
Profilova fotka
@danadan bungalov, pokud se ptate na cenovku
Odpovědět
@zeneva ano, zaujalo me těch 850 za hrubou, ale tak za bungalov dodavatelský asi ano.
Odpovědět
Profilova fotka
@danadan to vyslo nas - deska, vyzdeni Ytong 375 a vsechny pricky, vazniky, krytina, komin - presne 844 vcetne prace, z toho mohla byt prace cca 200 tis, presne nevim, nekde bych to pripadne dohledal, mame bungalov deska ma 10,2 x 12,6
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?