Projekt domu L/obdelník

Dobrý den, Mohl bych poprosit o případné komentáře na oba projekty domu? a) dům obdelníkového tvaru jsem si nakreslil sám, s tím že bych prvně realizoval stavbu domu a za pár let i garáž. b) variantu L dělal projektant, ale nepřijde mi to vhodné, obecně dost bojuji v obou variantách mít kuchyni daleko od obyváku. V této variantě je uvažované mít garáž na zadní hranici pozemku. Děkuji, Martin.
Odpovědět
Profilova fotka
Upřímně, vůbec nechápu logiku ani jednoho z návrhů. Proč si navrhujete kuchyň tak daleko od obýváku, když to nechcete? Změnila bych projektanta a začala znovu.
Odpovědět
@sarkatr Moc mě nenapadlo jak to poskládat aby kuchyň byla vedle obyváku, kuchyň na jihu jsem opravdu nechtěl.
Odpovědět
Profilova fotka
@hotarekm u toho prvního by mě jako první napadlo prohodit ten pokoj u obýváku prave s kuchyni. U toho druhého se mi nelíbí víc věci, ale šlo by to poskladat místo toho pokoje na jihu obývák a místo obýváku kuchyně s jídelní s přístupem na terasu. To jen tak na první pohled, šikovný architekt by si s tím poradil lépe.
Odpovědět
Obě varianty jsou totalni kraviny. Najdete si jineho projektanta, nebot tento je pako ...
Odpovědět
Mohl bych se zeptat co je tedy za vas spatne na te obdelnikove variante ? Me to prijde v poradku krome toho umisteni kuchyne daleko od obyvaku
Odpovědět
Jedno i druhé je tragédie , aspoň se mrkněte inspirativně třeba na pudorysy od gservis, nebo jiní výrobci domu , ale tohle oboje je děs běs .
Odpovědět
Obdélník - délka rozvodu vody , to vás bude stát majlant , kuchyně není vedle obýváku - až si budete chtít dat kafe na terase , tak je to přes cely dům . Dále děti bude večer rušit televize a nebudou moci spát . Špatně umístěna satna . Určitě by toho bylo víc , tohle je to nejdůležitější . A to L není o moc lepší - zachodove entree hned na přivítání a dále velmi podobně jako obdélník ,
Odpovědět
Ani jeden projekt by mě nenalákal k realizaci. Vzdálenost kuchyně s obývákem, vzdálenost kuchyně jako takové od terasy. Obývací pokoj vedle dětského pokoje, zatímco ložnice je zcela na druhé straně. Mě osobně by vadilo i okénko z koupelny na terasu. Ložnice vedle garáže mi také až tak úplně nesedí, stejně jako dlouhé nudle pracovny a koupelny v obdélníkovém projektu. Trochu to na mě působí jako by si vzal někdo všechny místnosti do dlaně jako kostky, promíchal a hodil. Kam to dopadlo, tam to dopadlo. Zkusila bych dle rad výše - čistý papír/nový projektant a začala znovu.
Odpovědět
@hotarekm to musí být nějaká úchylka navrhovat kuchyň a obývák co nejdále od sebe. Navíc dneska chce většina lidí spojený obývák s kuchyní.
Odpovědět
Dekuji za komentare, poradil byste mi nekdo kvalitniho projektanta z Moravy?
Odpovědět
@hotarekm Hele dejte 20-30 k za studii architektovi a poté se s ní vydejte za projektantem. Nejlepší řešení. Potom, už může být projektantem vlastně kdokoliv, protože jeho zadáním je technická stránka domu, kdežto kreativní část vytvořil architekt. Řada projektantů sice návrhy domů od nuly dělá, ale jejich úroveň je všelijaká. Zkuste soloarch.
Odpovědět
Profilova fotka
@zubr487 Dovedu si představit, že by moje žena v takovém domě nadávala, zejména o svátcích. Kdyby jsme museli všechno přenášet z kuchyně do obýváku a naopak. Oba návrhy mi připadají naprosto nesmyslné.
Odpovědět
Článek se načítá
Proč jsou v obou variantách 2 záchody vedle sebe? Nebo jde o záchod a bidet?
Odpovědět
@edriella myslel jsem si, že je to bidet. Osobně jsem k WC přidal bidetovou spršku a myslím, že je to lepší varianta. Jednak samozřejmě z prostorových důvodů, ale hlavně v komfortu použití.
Odpovědět
@zubr487 taky řešení, ale proč jste přímo nekoupil wc s bidetem ...
Odpovědět
@xkarlos protože jsem měl možnost vyzkoušet obojí. Kromě toho je sprška výrazně levnější a jednodušší. Sprška je navíc perfektní i na oplachovani WC nebo napouštění kýble
Odpovědět
@xkarlos kamarádka má doma a musela po nějaké době přestat používat, protože z toho měla různé záněty (nebudu zacházet do detailu), ale prostě nedá se to udržet úplně čisté když to máte na stejných místech, kde se vyprazdňujete, takže taky bych řekla raději zvlášť nebo sprška k tomu.
Odpovědět
S tím elkem by se dalo pracovat. Kuchyn s jid. Stolem dát k obýváku. Ke kuchyni spíž. Pracovnu do rohu. Záchod místo stávající spíže. Terasu bych hodil raději na jih. JZ a Z se v létě blbě stíní.
Odpovědět
@libor11 pokoje jsou ted u lka pekne na JV. Ta terasa tim padem asi o.k. Taky bych ale doporucil zkusit to jinak. Pokud mate napjaty rozpocet, tak pozor na domu tvaru L. Většinou je tam pár m² chodeb navíc oproti obdelníku
Odpovědět
@artep1987 rozumím, ale není wc jako wc ... jeden doma mame a manželka žádný problémy nemá ... a s udržbou čistoty není žádný problém, když jsou trysky schované a uzavřené v míse ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?