Projekt domu - názory ?

Dobrý den, máme vypracovaný první nastřel projektu domu. Uvítám věcné rady, tipy připomínky, děkuji za ně.
Odpovědět
1
2
Doplnil bych do zadání orientaci vůči světovým stranám Za mě dále jen drobnosti : - spojení kuchyně s obývákem předpokládám, že záměrně chcete - technická místnost - takto nakreslené to vypadá, že bude využitelná jen 1 stěna.(vlevo), navíc s hloubkou cca 1 metr. Spotřebiče mají 60 cm - zde by šlo ušetřit.. Tj. buď to o malinko celé rozšířil a trochu posunul dveře (abyste mohli mít i po celé pravé stěně např. mělčí regál), anebo to naopak o kousek zůžil ve prospěch plochy hlavního obytného prostoru - obdobně zádveří .. abyste nalevo dali skříně, je asi potřeba ho trochu rozšířit. a to asi i v případě, že byste u vchodových dveří měli jen věšáky, případně mělčí botníky a u interierových dveří, kde je hloubka vyšší, hlubší šatní skříně.
Odpovědět
Severní strana - bez oken, nalepena na souseda Jižní strana - průjezd, krytý parkování Západní strana - terasa, uzavřený dvůr
Odpovědět
@jana531 Nebudou děti rušeny televizí, nebo hlasitým hovorem z obýváku, například v případě návštěvy? Ale neznám vaše zvyklosti, třeba je to pro vás v pořádku. 🙂
Odpovědět
Proto je tam ta chodba, kvůli odhlučnění, jinak bych ji tam ani nechtěla.
Odpovědět
@mp77 Jestli myslíte spotřebiče jako pračka a sušicka, tak je plánuji dát z praktických důvodu do koupelny.
Odpovědět
@jana531 Ano, to jsem právě myslel, že v technické bude pračka, sušiška, tepelné čerpadlo (i když to může mít různé rozměry, ale já mám třeba zrovna takové, které je půdorysně jako lednice) , možná záložní mrazák. Určitě si dejte pozor na to "otevření" na západ - pokud tam už není nějaké přirozené stínění (nebo tam neplánujete dostatečně hlubokou zastřešenou terasu) , tak odstínit západní slunce je velmi obtížné a je tam vysoké riziko přehřívání interieru
Odpovědět
Profilova fotka
Sice nevidím šířku mezi linkou a ostrůvkem, ale pokud je přístupný z obou stran, volil bych něco kolem 110 cm. Ostrůvek bych rozšířil na 3m a nechal z každé strany průchod 80cm. Mám to stejně a na ostrůvku jak desku tak dřez. Mám ale z druhé strany zvýšenou skříňku 40cm, aby zakryla plochu na ostrůvku a chránila desku a dřez. Jako problematické vidím jídelní stůl a prosto kolem.
Odpovědět
@jana531 no podle mě ta chodba to nezachrání, a slyšet to půjde 😄
Odpovědět
Já bych asi měla problém dojít si na wc sousedící s kuchyni.
Odpovědět
@mp77 Rozměry čerpadla zatím neznám, ale nebude problém věci, které nebudou v interiéru vyloženě potřeba, uskladnit mimo dům (přilehlá hospodářská budova). Jestli se dá za přirozené stínění považovat vysoká stodola zakončujicí pozemek, tak by neměl být problém, ale zastřešení terasy je také v plánu. A rozšíření zádveří určitě promyslím, jedině asi na úkor ložnice.
Odpovědět
@adula000 Děti spí jako dřevo 😄 A oproti podmínkám, ve kterých žijeme nyní je to luxus. Děkuji
Odpovědět
@pettrus1210 Tak snad to dětem vadit nebude, je tam kvůli nim. Děkuji
Odpovědět
Článek se načítá
@radim2015 Dekuji za radu a problém s jídelním stolem vidím taky, zatím jsem ho nevyřešila
Odpovědět
@jana531 Za mě bych si pořešila lépe umístění spíže a samostatného záchodu třeba i za cenu zmenšení kuchyně. Záchod pověšený na stěně do OP a bez okna mi přijde nekomfortní. Dále se mi nelíbí uspořádání koupelny, chtělo by to ještě promyslet. Na to jak je to velkorysý prostor, je tam spousta hluchých míst.
Odpovědět
@jana531 a ještě jeden dotaz, ten výkus u zádveří má nějaký důvod? Pokud ne, tak bych ho zrušila a zvětšila si tím zádveří, tudíž odkládací plochu. Dveře mohou být nahrazeny dveřmi posuvnými buď v pouzdře, nebo po stěně. To už záleží na Vás a na financích.
Odpovědět
jako nástřel to není špatný, mě tam akorát nesedí WC přímo u kuchyně/jídelny a asi nejvíc mi tam vadí jídelní stůl takto přilepený k ostrůvku
Odpovědět
Já osobně bych změnila: 1.prohodila bych špajz s wc, aby wc mělo okno. 2. Zrušila výkzus u,, haly". Jinak se mi to velmi líbí. 3.nevidím prostor na pračku a sušičku a koš na prádlo v koupelně. Ani to nepovažuji za dobrý nápad, když máte dostatečně velkou technickou. P. S. :kamarádka má stůl stejně jako vy u ostrůvku a je velmi spokojená.
Odpovědět
@jejeku Děkuji. Umístění spíže mi přijde fajn, wc mi tam také příliš nesedí, ale kam jinam nebo jak jinak? Nerada bych obětovala část kuchyně. Koupelna bude uspořádaná jinak, takto bylo prvotně zakresleno projektantem. Výkus u dveří také nechápu, pokud nemá rozumný důvod, tak tam nebude.
Odpovědět
@jitkako Moje představa je také stůl v prostoru, především aby mohlo pohodlně stolovat více osob než jen čtyři. Děkuji
Odpovědět
@norikakaa Děkuji 1. Kdyby se prohodilo, kudy by se na wc chodilo, tak aby bylo využíváno dětskými pokoji, což je účel. 3. Určitě se ta možnost nabízí, ale v tomto případě bych dala přednost praktičnosti před estetikou ( vysvléknout, hodit do koše, do pračky, do sušičky, nikam nepřenášet )
Odpovědět
@jana531 omlouvám se za tragické vyhotovení. Myslela jsem to nějak takto. Ale nemám tušení, zda by to vyšlo. Wc by nebylo u kuchyně a špajz by mohla teorericky mít také okénko.
Odpovědět
@norikakaa Vyhotoveni dobrý 😄 Měli jsme to tak původně zakreslený, ale nevycházelo to s kuchyní.
Odpovědět

Odpovědět
Mě osobně se nelíbí záchod takhle blízko u jidelního stolu. Přijde návštvěva, budete jist, bude chtít na záchod a vy při jídle budete poslouchat *žbluňk* *žbluňk*. Záchod bych dal co nejdál, tudíž k předsíni, ale u vás tam není místo.
Odpovědět
@secuser1 To je skutečně děsivá představa 😬 Napadá mě udělat malé wc v části technické místnosti. Nebo úplně zrušit.
Odpovědět
@jana531 za mě určitě samostatné WC ponechat. Když uděláte dle návrhu Nora Kubicova o velikosti 1 000 x 1 500 mm, tak při změnšení kuchně o 350 mm na šířku nově 4 250 mm můžete vytvořit spíž o rozmrech 1 200 x 1 500 mm. Jako bonus je větratelné WC i spíž, možnost posunutí dveří do pokoje na střed a zajištění lepšího rozmístění nábytku. Pak je ještě otázka jestli neumístit lenici vedle spíže do niky a využít tak ten hlchý kout vedle posuvných dveří a tím si rozšířit pracovní a úložnou plochu linky. Velikost stolu jde řešit výsuvem z ostrůvku. Někde jsem to tadu u někoho zahlédla a přišlo mi to jako bezva nápad.
Odpovědět
@jana531 Předpokládám, že máte řízení větrání (od 2022 bude často povinnost). V opačném případě je wc, koupelna špatně větratelná.
Odpovědět
@jejeku Děkuji, budu nad tím přemýšlet. Akorát tedy kuchyně je v plánu do L, jen to tam není dokreslené, takže hluchý kout tam nebude.
Odpovědět
Ještě mě napadá: wc na konci chodby, spíž úzká podlouhlá podél zdi, byly by to spíš uzavřené police. Nákres hodně nahrubo
Odpovědět
@panlorenc Ano budeme řešit kvůli absenci okna v koupelně.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?