Projekt domu - připomínky

Ahoj všem! Dostali jsme od projektantky první nástřel, jak by náš dům mohl vypadat. Vjezd na pozemek a příjezd do garáže je z jihu. Já bych ráda alespoň nějak opticky oddělila obývák a kuchyň, aby ta místnost byla alespoň trochu do písmene L, ale nevím jak se s tím popasovat. A v horním patře bych si přála v ložnici šatnu místo skříní. Jinak budu ráda za každou připomínku, co vám tam nesedí, víc očí víc vidí :)
Odpovědět
Dispozične je to pěkné, ale není žádné oddělené WC, což by mi asi vadilo :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud bys chtěla dole vytvořit L, tak bych dala místo kuchyně ložnici, ale nevím jestli by ti to vyhovovalo vzhledem ke světovým stranám. Já bych se každopádně vyhnula těm vitrínám na sever...nahoře bych buď udělala ložnici z největšího pokoje a propojila se šatnou na chodbě nebo bych prohodila ložnici a koupelnu, to by šla asi šatna oddělit líp (navíc by byly koupelny nad sebou, takže by byly jednodušší a levnější rozvody)
Odpovědět
Profilova fotka
A ještě by se mi Teda nelíbila ta vystrčena garáž, nalepila bych ji na tu východní stěnu domu
Odpovědět
Toto je dům dobrý pro auta ne pro lidi. Za mě zrušit garáž, která je velká jako obývák a kuchyně dohromady a ušetřené peníze vrazit do domu. Potřeboval by trochu zvětšit. Máte hodně malé zádveří, využitelná je jen jedna krátká stěna. Kde budete věšet kabáty a kam dávat boty? Kde roztáhneš mokrý deštník? Kam dáš kočárek? Kde přivítáš návštěvu? Ta spíž je taky divná, tam potřebuješ police a průchod mezi nimi, na to je to ale úzké, využita bude tedy jen jedna stěna, celkem tedy jedna obestavěná police. To je lepší spíž zrušit a mít větší kuchyň s potravinovou skříní. Trošku přidat a bude to dobré.
Odpovědět
Roztahané rozvody po celém domě. Ložnice nahoře vedle stěny s wc, dole ložnice se stoupačkou od wc. Koukám, že jste labužníci. Velká okna jsou pěkná ale drahá, třeba počítat se stíněním. Každý je chce, pak je má, pak mu vadí, že mu tam čumí soused, pak koupí závěsy a vysadí thuje.
Odpovědět
Profilova fotka
střecha rovná ? nevím jestli jste to nepřehnali s prosklením ( dole ložnice , nahoře detské pokoje ) zase je to prosklení směrem na sever takže extra stínovat se to nemusí . kuchyně na JIH se mi moc nelíbí - je tam dost teplo i bez toho . výstup na zahradu je vhodnější na západ něž na sever - zase slunce . nevím jestli to nedělá projektantka kvůli dispozicím pozemku . jestli chcete poradit musíte sem dát více informací - pozemek , pohledy na dům atd . šatna bude dole v tech. místnosti ? Dále vám z garáže vedou troje dveře - nestačily by dvoje ? Potřebujete garáž na dvě auta ? nestačilo by na jedno + přístřešek ? v patře prohodit šatnu s koupelnou - zase kvůli světovým stranám , zvážil bych i dětsky pokoj na jih a výstup z pokoje na terasu ze střechy garáže .
Odpovědět
@playgirl123 neni to dokonce dane nejakou normou, ze musi byt jedno wc oddelene?
Odpovědět
@eliskan Ano máte pravdu ...Cituji: V bytech majících dva a více pokojů musí být jedna záchodová mísa umístěna v samostatné místnosti (záchodě). Případná druhá záchodová mísa může být umístěna v koupelně. :-).. ale nevím jestli se dvě patra domu berou jako ,,dva byty,, takže by to potom bylo správně
Odpovědět
Profilova fotka
nevím ale dnes se moc nedělá oddělené WC ( ikdyž to bude časem zajímavé - sobotní ráno Váš poklad zvrací do mísy a další člen domácnosti se vedle meje ... ) spíš bych to viděl do každého obytného patra WC a když je místo není důvod proč k němu nepřidat sprcháč. takže 2x koupelna jak se to ted standartě dělá pokud je místo a finance
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?