Projekt dum do L

Profilova fotka
Ahoj lidicky... napada vas prosim jak zvetsit zadveri + pridat samostatny zachod? Napadlo me prohloubit to do garaze . Otazkou je zda-li by se mi tam pak vesly 2 auta. Nevim kolik by mela mit min. garaz,aby se tam dalo pohodlne zaparkovat. Bohuzel tohohle jsem si vsimla az pozde,takze za pripadne zmeny uz budu platit. Jde mi hlavne o to,aby mi architekt nerekl,ze tim porusim konstrukci nebo nosnou zed. Chci byt pripravena na jeho argumenty. Napada vas neco prosim?? Dekuju moc
Odpovědět
Dobrý den. Předem chci říct, že se mi váš projekt líbí, a je mi jasné, že počet a rozložení místností je zcela podle vašich přání a potřeb;-) nicméně pokud by to byl můj projekt, a nemohla bych už hýbat nosnýma příčkama, a za další úpravy se platilo atd, tak bych udělala změny takto: pracovnu bych zrušila - na její místo bych dala koupelnu, místo koupelny technickou místnost, a místo technické velké zádveří s úložným prostorem nebo z ní udělat šatnu..a dále bych oželela tu druhou minikoupelničku u ložnice, dveře dala z druhé strany z chodby a udělala z toho větší wc s umyvadlem, třeba i bidetem - přijde mi to praktické třeba pro návštěvu, aby vám "nelezla" do klidové zóny a hned vedle máte vstup na terasu jak koukám, tak mi to příjde ideální, nemuleli by jste "lítat" ze zahrady na wc přes celý dům;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bariveta ty joooo... to me vubec nenapadlo s tim zachodem. Super ...dekuju moc. Co se tyce tech mistnosti...rada bych ,aby to zustalo 5kk... pocitam s babickou,ze k nam bude jezdit-proto vlastne tam musi byt jeden pokojicek pro ni. Uz me taky napadlo,ze bych ho zrusila,ale asi bych to hodne oplakala.
Odpovědět
@terkasofinka Rozumím;-) Pak už mě napadá jen udělat z šatny u ložnice technickou místnost a technickou jak jsem říkala..pokud by pak bylo zádveří dost velké na skříně, tak by se ta šatna v ložnici dala možná oželet...ale nevidím moc dobře velikosti pokojů,takže to střílím naslepo;-)
Odpovědět
Možná se zeptat blbě, ale je nutná ta garáž? Nestačí kryté stání mimo dům? Zvětšila byste si hodně užitou plochu domu.
Odpovědět
Profilova fotka
@1karel1 vubec neee... taky me to prave uz napadlo. Nebo aspon udelat pouze 1 garazove stani.
Odpovědět
Profilova fotka
@bariveta ložnice ma 11,5 detsky 12 m2 a druhy 11m2. Chybama se člověk učí...jem tady už jde fakt o velké penize😢 nemužu z toho už ani spat
Odpovědět
Profilova fotka
Zeptam se ja ted asi blbě... rozumi tady nekdo,co je presne nosna zed?? Napadlo me udelat zachod v rohu vpravo garaze + zvetsit zadveri. Je to realne nebo mi zase architekt rekne,ze je to nosna zed,ze to nejde???
Odpovědět
Nosná zed je zed, která nese další konstrukci - ve vašem případě to bude střecha.
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova takze ta zed u garaze vpravo??? dal by se tam udelat zachod,aby to nenarusilo konstrukci?
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova omlouvam se,ze se tak blbe ptam. tomu nerozumim😂
Odpovědět
Myslím si, že ta zed ponese konstrukci krovu, ale takhle nevím, neznám dokumentaci. Nejlíp se přeptat projektanta.
Odpovědět
My taky obětovali dvojgaráž ve prospěch užitné plochy. Ale už se s tím počítalo v projektu. Tady mi ta zeď přijde jako nosná, leda byste měli vazníkovou střechu a pak by to nosná být nemusela? Ale nevím, nevyznám se v tom tak.
Odpovědět
Článek se načítá
Jaká bude vlastně střecha? Rovná nebo valbová?
Odpovědět
Profilova fotka
@angie.shy rovná střecha
Odpovědět
Takže nese konstrukci střechy, je nosná. Ale s tou dvojgaráží - co jsem většinou vypozorovala, tak bývá jedno auto uvnitř a druhé zůstává víceméně stabilně venku, to používanější. Proč tomu tak je, nevím. A za mne, je trošku přepych stavět pro věc poměrně rychlé spotřeby, jako je auto, drahou garáž.
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova zkusim tedy zrusit jedno misto a dat tam technickou + zachod. Uvidim co mi na to rekne. S tema autama je to urcite pravda,ze jedno je v garazi a druhe porad venku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?