Projekt na pozemek / umístění domu

Zdravím, řešíme možnost koupě stavebního pozemku ( okres Uherské Hradiště - všeobecně problém sehnat vůbec nějaký pozemek ). Pozemek má šířku cca 18,5 m/ 56 m ( cca 900 m 2) ale v jednom místě je umístěný sloup VN / 35 KV ( červený kroužek ). Červeně spojnice mezi sloupy, žlutě ochranné pásmo 5 m, oranžově ochranné pásmo 6 m, zeleně ochranné pásmo 7 m ( dle zákona ) . Veškeré sítě ( elektřina, voda, plyn ) budou na pozemku, odpad - čistička a trativod . Majitel tam chtěl stavět ( má projekt atd .... podsklepený dům s přízemím a rovnou střechou. Jelikož pracuje v Praze stavět tady nechce a nebude a naskytla se možnost tento pozemek koupit ( cca 1,2 mil ). K projektu na dům má od EONu vyjádření že ochranné pásmo se stahuje na 6 m ( místo 7 m které udává zákon ). Chtěl bych se poradit, jak byste ideálně umístili RD - bungalov cca 120 - 150 m 2 + garáž na 2 auta a nějaký prostor na ponk ( dílnu ). Dům samostatně a garáž samostatně / nebo spojené je vcelku jedno. Na vedlejším pozemku už má soused naprojektovaný dům - viz situace. Garáž má na hranici, před garáží je fialově znázornění okno ( nevím kam to okno zatím je, ale jelikož je rozměr 100x120 cm předpokládám že do kuchyně) metr za tímto oknem je ještě malé okénko 60x30 u stropu - předpokládám že šatna a pak metr za okénkem vstupní dveře pak už ve stěně až k cestě není nic . Pokud by to velké okno bylo do kuchyně jak, nebo všeobecně jak co nejefektivněji využít prostor pozemku a usadit tam dům s garáží. Vím, že mezi okny musí být 7 metrů dle zákona a pochybuji že dobrovolně si sousedi nechají zastínit okno. Chtěl bych dům co nejvíce v přední části ( abych neměl k domu 30 metrů zámkové dlažby ) aby za domem zbyl i nějaký plac na pár stromečků s ovocem pro děti . Díky za rady, návrhy a nápady. Případně dodám další podklady pokud by bylo třeba. např. vizualizaci sousedovic domu.
Odpovědět
tady ten nákres
Odpovědět
Profilova fotka
Soused si to asi bude muset předělat, na hranu pozemku může jen s vaším souhlasem a zároveň pokud mu to SÚ schválí. A já být vámi, tak mu ten souhlas nedám. A vy si to navrhnete tak, aby to bylo co nejblíže silnice a dodrželi jste ochranné pásmo kabelu. ( Případně můžete zaplatit přeložení vedení do země, jestli to je technicky možné...
Odpovědět
Sousedovi to povolil ještě současný majitel, plánu už mají na SÚ ke schválení. Takže tato možnost je mimo hru. Přeložení vedeni - musí souhlasit majitelé přes které by kabel šel .... pochybuji že budou souhlasit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?