Projekt RD - bungalov ve tvaru L

Dobrý den, přepracoval jsem svůj původní projekt a nyní jsem, podle mého soudu konečně snad u konce a nadmíru spokojen(3x předělaný finální projekt :) Než se ale začne stavět, musím se podělit o názory a připomínky, kterých si tu vždy moc vážím. Moc Vám děkuji a všem střecháčkům přeji do Nového roku dostatek sil, budeme je na stavbách potřebovat :-)
Odpovědět
Tak nevím, jestli vás potěším, jestli platíta šipka jako orientace SJ směrem a dobře to chápu, tak pokoje, terasa je na S a navíc se západu krytá L-kem domu-bude tmavá a chladná stejně jako pokojíky. Koupelna je dost daleko od obytných pokojů, moc nechápu význam samostatného WC hned vedle WC v koupelně. Vstup z garáže do pracovny....asi to tak vyhovuje vaší práci, ale než se dostanete přes chodbu do šatny, koupelny....tak je to přes celou klidovou zonu-nevím, proč to tak máte, ale chodit obutý, oblečený z venku přes celou čistou zonu mi příjde nepraktické (ale možná to myslíte nějak jinak). Jinak také přeju vše nej do r. 2016 :-). A ještě ta střecha nad krytým stáním-vypadá to moc pěkně, ale bude to pěkná palka navíc mít valbovku o tolik větší.
Odpovědět
@bamak Moc děkuji za postřehy, začnu od konce s nástinem mého pohledu. Střecha nad stáním: řešení jsem zvolil toto, jelikož zde bude řešen jak uložný prostor, tak pro mé děti (máme 2 roční a jedno měsíc v bříšku :) třeba nějaký venkovní prostor pro " nocování v přírodě" :-) apod. Také jsem zkoušel všechna jiná řešení, ale žádné nemělo pro nás tolik výhod. S cenou za toto řešení jsem seznámen z detailního rozpočtu na můj dům a přes napjatý rozpočet jsem ho schopen respektovat. Garáž-sklad: jelikož je tato místnost zamýšlena na dalších cca 15 let přes sezonu jako sklad ovoce (v sezoně zde bude chlazení-také externí do dodávkových vozů) a ne jako garáž(viz. legenda místností), mám s touto místností jiné záměry, ale do budoucna se počítá i s parkováním vozu samozřejmě. Pracovna: je propojena ze skladem, z duvodu dílny. Bude zde PC a veškeré nářadí pro dům, krom sekačky, kompresoru apod.,to bude ve skladu. Pro mě je naopak radost přístup z domu do pracovny a v teple do skladu, když je zima apod. Je prostě fakt, že nynější místnost je nyní myšlena tak a ne jinak a za 5 let bude muset sloužit jiným myšlenkám, proto se tomu snažím přizpůsobit. Koupelna a WC: samozřejmě tu Vás moc chápu a o5 jsem řešil všechny možné řešení, včetně 2 koupelen apod, které by se klidně vlezli. Zvolil jsem toto řešení a jelikož mám domeček nachozen skoro reálně v programu(desítky hodin), necítím problém ba naopak(hluk sprchování apod). Tyto rozměry RD a pudorys je daný kvůli různým regulím a odstupovým vzdálenostem. Samostatné WC je už pouze kvůli odpadům, návštěvám, tatínkovi:-) a že ve skoro daných rozměrech je to podle mě dobrá volba, včetně plnohodnotného okna. Jinak, určitě jste mě potěšila, vím že má odpověď vypadá, že si na všem jakoby zatvrzele tvrdohlavě trvám, ale tak tomu opravdu není :-) Máme tento dům přispůsoben přesně konkrétně výškám, které jsou dané samotným pozemkem, okolní cestou, potokem, sousedy, našemu propustku přes potok apod. Klidně vezmu vpotaz " změnu stavby před dokončením" když se mi něco bude líbit:-) Orientace RD: zkuste odvodit orientaci z popisu perspektivních pohledů, asi jsme se nepochopily. Ale i tak neberte striktně, jak to má být podle příruček, rozmístění pokojů jsem kladl velkou váhu, s ohledem na světlo a klidovou část od silnice apod.,ale není to naprosto ideální, to vím. Jinak už jsem si zakreslil do projektu komplet elektroinstalaci, alarm apod. s mým kamarádem elektrikářem, protože si myslím, že i s tím si také člověk ještě před stavbou RD ujasní spoustu potřeb, stejně jako se základy, jako je zakreslením nábytku aj. Ještě jednou Vám chci poděkovat, že jste se vůbec nad naším domečkem zamyslela a těším se na další postřehy.
Odpovědět
@preciz Tak zrovna o vás si podle odpovědi nemyslím, že si "tvrdohlavě" stojíte na svém bezdůvodně, naopak, je vidět, že máte vše promyšleno a vaše důvody jsou logické. Také proto vždy píšu opatrně a s dodatkem, že samozřejmě mohou mít lidé svoje rozumné a logické důvody. Každý má jiné životní styl, jiné priority, požadavky....a z toho vychází. Takže jsem napsala to, co by nevyhovovalo mě-právě proto, že mám jiný životní styl a jiné prostorové potřeby :-). Za tu světovou orientaci se omlouvám, vůbec jsem si popisků nevšimla-samozřejmě takto je to v pohodě, ale musím se trošku ohradit proti "příručkovému" přístupu- nejsem stádový typ :-D, vážně, ale to vy nemůžete vědět. Mluvím ze zkušenosti-byt se SV orientací a z lásky k slunečním paprskům, které si bohužel např. v práci taky neužiju-takže mě lákají jižní a západní strany možná trochu více než ostatní :-D. S koupelnou máte "svoji" pravdu, my ji máme plánovanou vedle ložnice a hluk opravdu hodně řeším-rozvody mimo stěnu sousedící s ložnicí a nejspíš i speciální odhlučnění, ale zase mám záložná sprcháč, wc, umyvadlo v technické a tak doufám, že v rámci rodiny se snad dokážeme domluvit na nějakém toleranstním přístupu :-). Tak vám přeju, ať se vám brzo a hlavně dobře bydlí :-)
Odpovědět
@preciz Můžu se ještě zeptat-jsme ze stejného kraje, z čeho a kdo vám bude stavt? Preciz jako "ztracené bednění" stejnojmenné firmy, nebo je to jen shoda jmen?
Odpovědět
@bamak Tentokrát to vemu popořadě, ale k pokročilé hodině ne už tak obsáhle, musím uspat prcka :-). Mnohokrát děkuji, fakt jsem tvor naslouchající :-) Ohledně orientace omluva není třeba, ba naopak, už jen zájem o náš dům je pro mě dík. Příručkou jsem myslel, že určité pokoje potřebují konkrétní světlo, stín apod, s čímž jde souhlasit a rozhodně to nebylo myšleno ve smyslu oveček, nedejbože na Vás, ale v projekčním duchu globálně. Původně jsem měl 1 koupelnu také vedle ložnice (v bývalém bytě otrava i přes izolační stěnu 20cm-ale rozvody v sousedící stěně s ložnicí). Ale třeba rozvody mimo tuto stěnu hodně pomohou, to posoudit bohužel neumím. V každém případě třeba můj 82 ročník vyrůstal uplně v jiných levelech, zato pro mou next generaci chci, aby čučeli co šlo za minimum korunek postavit, jelikož máme pouze 2400m2 půdy a nic víc :-) Jinak já v TM plánuji mít plynový kotel, pračku, sušičku, kolem nich vestavěné skříně a police, vysavač, smetáky, uklidové věci, sušení prádla, žehlící prkno, jističe, rozvodnu vytápění apod. Rozhodně mi nesmí chybět také oddotkový kanál, na který se zapomíná a okno. Měl jsem tam původně i výlevku,umyvadlo, sprcháč(pro psa) aj.,ale z toho sešlo. K mému pomyslnému fungování to nezapadá. Ale u jiných rodinek to může fungovat skvěle. Celkově také počítam s bazénem, 2 vývody tlakové vody vně dům, se zavlažováním zahrady z retenčky apod....celkově se snažím připravit k tomu DNU D prostě :-). Moc děkuji za přání brzkého a hezkého bydlení, Vám přeji to samé. Budeme stavět z Porothermu, bez zateplení(snad mě tu teď nesní :-), z šířek zdiva viz. půdorys. Kdo nám bude stavět:- vše ohledně této otázky bych si s dovolením ještě nechal pro sebe, ale vše mám přejednáno a jedná se o lidi, co mi stavěly propustek přes potok k pozemku(jsou ověřeni i kvalitou), ceny na urovni naprosto bezkonkureční jak za materiál, tak za práci a kvalitu. PS: Preciz jako nick, nic víc v tom nehledejte. Krásný zbytek dne jdu číst prckovi pohádku:-)
Odpovědět
Já musím jen podotknout, že dítě v pokoji 1.10 bude fakt chudák. Máme přesně takto řešenou pracovnu a je to nejtmavší místnost v domě. Šero je tu celý den.
Odpovědět
@angie.shy V jedné větě bych sám nedokázal napsat slova jako dítě a (myšleno) chudák, pokud se nejedná o vážný případ, což toto není(nejsem přecitlivělý), ale chápu, že máte zkušenost se zastíněním pokoje(u Vás pracovny) a neberete si servítky kvůli Vašim zkušenostem. Nevím, jakou máte vy orientaci vaší zmiňované pracovny. Já mám nyní stejnou zkušenost s nynější ložnicí, terasou a mým projektem, vůči světovým stranám a je to pro mě minimálně otravné, ale vím, že když jsou světové strany, jako u mého projektu, bude to o těch 10% kompromisu. Tento pokoj bude sloužit na cca 10 let hlavně jako pokoj a pracovna maminky,také pokoj pro návštěvy a do budoucna jako druhý pokojíček. Šero je také závislé na mnoha jiných faktorech, jako je volba oken,včetně velikost(nevím jakou máte velikost)i, zmiňovaná orientace, šířkou a délkou terasy apod. V každém případě děkuji za poznatek, s kterým jsem si také lámal hlavu dlouhou dobu a nevyřešil jsem ho lépe, co navrhujete? Moc děkuji
Odpovědět
@preciz nebudu komentovat váš výpad raději jen k faktům... máme okno situované na jih, přesah je od západu, okno je dvojdílné 150x175. Pokud to nebude druhý dětský pokojík, ale pracovna, neřešila bych to... pokud by to měl být pokojít, asi bych se s tím smiřovala těžce... ale myslím, že jste s projektem jak je spokojený, taková věc by znamenala překopat ho celý a to už se vám určitě s ohledem na ostatní věci, které jste brali v potaz nechce.
Odpovědět
Jinak ještě ve stavu projektu jsme toto také řešili, věděla jsem, že ten pokoj bude tmavší, ale nedovedla jsem si představit jak moc. Zvažovali jsme, že neuděláme přesah střechy na terasu, že by se stínilo jiným způsobem... pokud by to byl dětský pokojík, asi bych šla do tohoto řešení.
Odpovědět
@angie.shy Pojďme tedy k věci, váš druhý text je konečně, co potřebuji, bez zbytečných popisu pocitů rodiných členů . Plánuji v tomto pokoji okno 200x1250(stejně jako v jiných pokojích), 2 sklo a myslím si, že by to mělo stačit, snad se nemýlím i s ohledem na rozměry terasy a orientaci. Jak jsem psal výše, do budoucna to bude právě druhý dětský pokojíček (místnosti se budou přizpůsobovat času). Pracovna je místnost 1.06. Ano, s projektem jsem spokojen, ale pouze na 90% a kdyby jsme se spolu posunuli na lepší číslo, byl bych za to vděčný, proto tu jsem. Jak jsem psal výše, nebojím se změn, dost věcí lze doladit změnou stavby před dokončením(už jsem tímto kolečkem prošel vícekrat ještě před stavbou), nebo zápisem do SD. Píšete že mě se nechce, ale mě se chce, jsem nakloněn Vaší kreativitě a myšlenkám pro změny. Klidně na doposud mnou zmíněné informace tvořte, podle svých rad ho překopejte. Moc děkuji
Odpovědět
@preciz na to nemám čas ani energii, pouze jsem vám chtěla sdělit mou zkušenost, což jsem učinila, je na vás jak s tím naložíte. Hodně štěstí při stavbě a ať se vám dobře bydlí.
Odpovědět
@preciz Omluvy ani z jedné strany nejsou třeba, myslím, že se navzájem chápeme, jak to ten druhý myslí a proč píše to, co píše. Jen se trošku začínám stydět, protože vy to máte promyšlené opravdu do posledního detailu a vidím, že se budu muset ještě hodně zamyslet a dlouho serfovat než to doladím :-D. Pokud máte tak dobrou stavební partu, tak chápu cihlu bez zateplení. My pořád zvažujeme. Ale není od vás hezké, že mi nechcete prozradit, kdo je ta dobrá parta :-(......to byl vtip-samozřejmě si je chraňte, braňte, ať vám je někdo nevyfoukne :-D. Nevím, co myslíte bezkonkurenční cenou, ale já si za kvalitu a hladký průběh ráda připlatím, jen se pořád nemůžu dopídi,t kdo mi toto je schopen a ochoten zajistit. Tak kdybyste měl nějaký tip, nebo ta vaše parta věděla o někom, kdo taky dobře pracuje, tak bych byla vděčná za radu. Jinak co se týká diskuse s angie.shy....mrkněte na "slunolam" (jsou polohovatelné, dají se zavřit avytvoří nepromokavou střechu...)-je to sice zase pěkná pálka navíc, ale je to částečné řešení toho zastíněného pokoje, nebo světlovod.
Odpovědět
Článek se načítá
@preciz A ještě mě napadlo (protože jsme to taky tak měli), to okno za sedačkou bych posunula nad kuch. linku (okno obdelníkové, nízko posazené mezi linkou a případnýma poličkama-samozřejmě v místech, kde na něj nebude prskat olej ze sporáku, nebo voda ze dřezu, ale vám by to vyšlo) , takto je hůře přístupné při úklidu, zastiňování.... a hlavně v zimě bude "táhnout za krk" :-) . No a když už jsem v tom, tak co třeba nějak takto-zase není to ideál, ale určitý kompromis, ale méně světla v ložnici nevadí (alespoň ne mě), pokojíky budou trošku dále od terasy (hluk), ale je delší chodba a přišel byste o dveře ze skladu do zahrady (nevím nakolik je potřebujete).
Odpovědět
@angie.shy Dobrá tedy, v každém případě Vám mnohokrát děkuji, zkusím se ještě zamyslet nad vaší zmíňenou radou, za kterou jsem rád. Koukal jsem že i orientaci máte u vaší pracovny podobnou. No, uvidíme :-)
Odpovědět
@bamak :-) Promyšlené to mám, ale že bych byl na konci svého snažení, to asi ani zdaleka ne, navíc, když jste mi nasadila dlšího brouka do hlavy, vaším obrázkem dispozice, který si zkusím zakreslit do programu a popřemýšlet nad ním, nad výhodama a opačně. Ohledně té party, tuto si opravdu nechám pro sebe(zatím tedy), ale zkusím se poptat, jestli by neměli nějaké další šikovné lidi, jelikož předáka hlavní činností, jsou stavební dozory staveb, takže zná mnoho řemeslníků. Bezkonkurenční cenou bylo myšleno, třeba že například při realizaci mého propustku, tlakové kanalizace, přívodu vody atd., kde jsem poptával skoro 30 firem (měl jsem i položkový rozpočet apod) a ceny byli od cca 700.000,-Kč po 1.100.000,-Kč, jsem s touto partou postavil za 370.000,-Kč. Kvalita, průběh a dodržení všeho, na čem jsme se dohodli, včetně jejich vlastní kreativity, mě prostě bavily a proto s nimi počítám do budoucna o5. Nad světlovodem jsem původně také přemýšlel do chodby, ale jelikož je to pro mě drahé, osvětlení chodby vyřeším částečně matným prosklením některých dveří. Do pokojů se mi to pocitově nejak nehodí, snad jen třeba do obyváku, haly, apod. Ale jak říkám, je to fakt drahé. Slunolamy se mi také líbily, ale k valbovce mi to prostě nějak nesedělo. V každěm případě zkusím taky ještě nějak pouvažovat, jak by se to dalo zakomponovat. Okno nad sedačkou, jsem volil hlavně z důvodu, že bez něho je tato strana RD nehezká a původně byly různé druhy oken právě v kuchyni(přesně jak píšete, bylo zde i nízké okno), ale ne a ne se mi to líbit jak uvnitř, tak z venku, z důvodu symetriie výšek apod. Navíc jsem se nemohl ani s konzultacemi s architektkou vlézt se zamýšlením vybavení kuchyně :-) Toto je přesně těch 10% kompromisu, které mě štvou, ale samo to zkusím ještě nějak domyslet :-) Na krk snad tedy táhnout nebude :D To řešení vašeho nákresu(toto snad jediné mě ještě nenapadlo, díky :-) ), tím se asi chvilku budu bavit, takže moc děkuji, přesně proto, že jsou tu šikovné hlavičky, jako vaše, tu jsem :-)
Odpovědět
@preciz Tak jsme ráda, že jsem vymyslela něco, co vás ještě nenapadlo. S naším půdorysem si už hraju více než půl roku, takže to znám, člověk na to kouká a kouká, má pocit, že by to mohlo být o chlup lepší, ale prostě už jinou variantu nevidí a potřebuje pohled úplně někoho jiného. Kdybyste se doslechl o nějaké té ověřené partě, byla bych moc ráda, protože dobrý řemeslník je k nezaplacení a bohužel dneska jich už moc není. My jsme se hned na začátku spálili s archiktektem a proto se nám stavba nejspíš o rok posune....ale co se dá dělat. Na druhou stranu raději dělat 2x projekt než mít špatně postavený dům. Tak vám držím palce, do Novehío roku přeju všechno nej...
Odpovědět
@bamak Po nějakém čase tu jsem o5 s "konečnou" verzí mého projektu. Snad jsem vše doladil k lepšímu a už se nemohu dočkat, jak to celé vypukne :-)
Odpovědět
@preciz Tak jestli jsem postřehla všechny změny, tak jste vylepšil koupelnu a kuchyňskou část :-), Za mě trochu škoda okna na WC (ale dnešní větráky by to snad měly zvládnout), nechtěla bych dřez pod oknem-ale je fakt, že já děsně cákám a nejsem zrovna "leštící" maniak, takže bych měla okno v hrozném stavu (teď s rozložením kuchyně bojuju ze stejného důvodu :-) )-prohodila bych varné a mycí centrum, navíc by to bylo logičtější uspořádání (vyndat, umýt, nakrájet, uvařit, naservírovat) a ještě všechno na "pravou ruku" (teda pokud jste praváci) , no a sadačka je moc blízko krbu, aby se tam dalo sedět až bude hořet. Jinak se mi líbí to okno nad kuch. linkou a sprcha v nice-je to teď takové čistější. Ještě bych zvážila otočení WC-možná bych ho dala na stěnu s chodbou a oddělila příčkou od dveří. Jinak přeju hodně štěstí se stavbou, dnes mi volala architektka, že sousedi zaplatí za výjmutí z půdního fondu 150 tisíc a to mají menší patrový dům....takže v pondělí budu volat a zjišťovat a pak si asi hooodně rozmyslíme, jestli zaplaíme takouvouto palbu nebo budeme čekat, až se naši politici uráčí dělat svoji práci a projednat, co už měli mít projednáno před několika měsíci. Ale věřím, že postupem času se vynoří mnohem větší a závažnější problémy :-D, jsem prostě rozená optimistka 8-) .
Odpovědět
@bamak Ahojte. Doladěny jsou koupelna s WC, kuchyně, spíž, garaž s gar. stáním, okna. S tím WC:jasně, že i mě se bude stýskat po okně, ale byla to dlouhá nudle a takto jsem vyhověl ženě s koupelnou, po jaké toužila. Dřez pod oknem je právě pro nás super i přes to, že jsem taky četl od lidí s cákáním na okna. Koukněte ke mě do alba, mám tam nahrubo poskládanou kuchyni dispozičně, na barvy apod. nekoukejte :-) My jsme naopak necákaví :-) K tomu prohození varné a mycí části:mě se zase líbí, že jsou trouba, mikrovlnka a deska dále od obyvací části a taknějak pospolu a mycí část zase blíže. Je to z důvodu jak umístění skříněk a pod ně odtahu fasádou (ano jde to řešit stropním odtahem) a požadavkem velkého okna, které je pro nás konečně splněný sen. Jinak celkově jsem nad kuchyní strávil s ženou asi nejvíce času a myslím, že konečně je i ona spokojena :-) Jediné pro mě negativum je ustoupení od velké spíže, která bude nyní s dveřmi do pouzdra a mnohem menší.Krb: bude to krbová vložka (viz. mé album-Kratki ZUZIA 16 celoprosklená), s přikládáním z kuchyně, takže odpadne znečistění sedačky. Hodně jsme diskutovali o teplu, co vydá směrem k sedačce a po vlastní zkušenosti se už toho tolik nebojím. Sprcháč je další věcí, co se nám myslím docela povedlo, to vidíme stejně, navíc zde asi nebude ani zástěna a zůstane otevřen(nebaví, ba dokonce nenávidíme udržbu skel ve sprcháči :-) Celá koupelna je, jak píšete, nyní vzdušnější, denní světlo má teď k umyvadlům volný vstup a naopak je zachováno soukromí jak ve sprcháči(100x150cm), tak ve vaně(zakreslena 150x150cm. WC v koupelně bylo na zdi s chodbou, ale jelikož je nutná přizdívka na geberit, trčela by směrem do koupelny od dveří a to jsem nechtěl. Vyzděná malá příčka by mi zhatila plán otevřené koupelny a upřímě na ni mám alergii :-) Proto jsem zvolil toto řešení, navíc tato přizdívka musí být také v mém návrhu, z důvodu nosné zdi. Tímto mým řešením přizdívky navíc docílím, že bude protažena po celé zdi až za vanu a vznikne odkládací polička pro šampony apod. Jinak nyní máme garáž(sklad) pro 2 auta, jako blázen a to jsem si zase konečně vydupal já, druhý dům už stavit nechci a tímto splněn další sen :-) Také zmizelo uzké okno za sedačkou !!! :-) Také koukněte, přidal jsem nové album " INSPIRACE" S tím vyjmutím z PF vám to vůbec nezávidím, budu vám držet pěsti, ať to dobře dopadne. dejte potom vědět, jak jste dopadli. Jak píšete, problémy budou vyskakovat, jak jojo z elektriky, takže s tím optimismem jsme na tom podobně :-).....na to mám své moto....usměj se, žiješ :-)
Odpovědět
@preciz Zase všechno promyšleno do posledního detailu :-)...tak teď už jen hodně štěstí při realizaci a spokojené bydlení :-)
Odpovědět
@bamak Vám také a už se těším, na nějaké náčrty od Vás :-) Jinak...jak jste dopadli?
Odpovědět
@preciz Naše projektantka vymyslela "fintu", ale ještě nevím, jestli to dopadne dobře. A půdorys...tady je, budu ráda za připomínky, jen pro upřesnění-dřez v kuchyni se ještě musí domyslet-asi posuneme okno-jak jsem psala-jsem cákavý tip :-| . Vchod je na severu. Děláme finální úpravy....tak jen do mě, ať se mi taky dobře bydlí :-)
Odpovědět
@bamak mě se to líbí. Jen pro mě ta skříň v ložnici by byla málo :(
Odpovědět
@janess Děkuji, máme ještě velkou komodu :-D a kdyžtak manžela vystěhuju ;-)
Odpovědět
@bamak Ahojte. Takže po hrubém zkouknutí Vašeho půdorysu mohu tvrdit, že se Vám bude bydlet naprosto luxusně :-) Jde vidět, že jste si taky lámali hlavičky, co? Napadá mě pouze několik návrhů a otázek, které mohou, ale také nemusí být k užitku a k zamyšlení. Takže, STÁNÍ AUT: kamarád má také stání za sebou pro 2 auta a s jeho ženou se musejí vždy složitě domlouvat, kdo bude parkovat vpředu a naopak. Pokud jede do práce brzy ráno(pořadí aut nedomluveno) a žena spí, tak veme její klíčky, odjede jejím autem, vyjede svým a zase dá její na místo. Zanese jí klíče a může jet :D Také bych pouvažoval nad plochou pro auta případných návštěv, pokud není možné stát třeba na ulici apod.Samo jde taky o limitování pozemkem, jestli na to máte místo apod. Já třeba nemohu vycouvat s dodávkou na silnici a budu se muset otáčet na svém pozemku, ale naštěstí mám na toto docela dost místa.A návštěvy budou proto vklídku :-) OKNA: mě by se možná líbilo více, kdyby jejich dělení bylo půl na půl, včetně francouzských. Také jsem měl takto jakoby užší ventilačky a dávno jsem to změnil. KUCHYŇ. Také v kuchyni vidím jen " střílnu ", je hezká, otázka je, jak by to vypadalo s klasickým oknem. Také se mě zdá, že průchod do kuchyně je moc uzavřen, nyní na bytě to máme podobně a velkej problém to zase není, ale někdy mě to štve a klasické naše fráze v kuchyni jsou" pozor, zdovolením apod" :DD Za mě bych nechal dřez u okna, jen pokud byste zvolila klasické okno, místo střílny, je dobré myslet na zasouvací baterii, při potřebě otevřít okno apod. U sřílny je to myslím vpoho. POKOJE: jaké bude vytápění v domě a pokojích? Tipuji podlahové, jelikož máte v pokojích nízké okna a vešlo by se snad jen hodně nízké klasické topení. Ty nízké okna se mi moc líbí. Velikost pokojů je nějakých 12m2, to při tomto rozvržení je docela vpoho, jen bych trošku počítal do budoucna, že děti by s Vámi eventuelně mohli zůstat trošku déle a bylo by potřeba "letiště". Velikostně se tam vleze, jen si rozmyslete i na tuto variantu rozvržení zásuvek v pokojích. Detail, ale v tom je dokonalost :-) OBYVÁK: ten mi přijde na můj vkus trošičku menší(cca 25m2?...rozměry zase moc nepřečtu), ale vpohodě, u mě je zase blbé, že mám TV daleko od sedačky :-) Pokud chcete nejakou knihovnu, tak i tu tam nějak dostanete. Naprosto super je přikládání do krbu z TM, tedy pokud to dobře chápu, že to tak budete mít. LOŽNICE: ta skříň by nám také nestačila a komoda to řeší, navíc by na ni šla umístit TV(já ji mít v ložnici musím, jsem čt24 maniak). Rozhodně bych ještě nad ložnicí pouvažoval, napadá mě pár řešení, které by ale pramenily z šířky chodby, která by musela být širší. Rozměry zase moc dobře nevidím. Jakoby by byly dveře vedle sebe a zmenšila by se celková délka chodby.Ložnice by měla skoro pravidelný tvar a pracovna by jej stratila. Chodba je mimochodem také super osvětlena okny z vrchu. Nebo by šlo pracovnu spojit s ložnicí a pouze nějak odělit. Potom by stačily jedny dveře z chodby. Jde samo o vaše zvyklosti. TERASA: pouvažoval bych nad množstvím sloupků jestli by nestačily 2, popřípadě 3. Na 7.3 metrech ale asi 3 by být museli. Čtyři jsou zbytečné a odpadlo by tančení kolem toho jednoho aspoň :-) KOUPELNA A WC: s tou příčkou a vyzdívkou na wc můj názor znáte :-) Se sprchovým koutem a jeho zasklením také. Jinak koupelna je vpoho, jen mohu porovnat jak klasickou, tak rohovou vanu a za mě rohová. Sice se říká, že je to přežitek, ale žena i já na ni nedáme dopustit. Rohová se sedátkem má podle mě dost výhod, jedna z nich je, že se super holí nohy, no ne? :-) Druhý sprcháč v TM je asi kvůli pejskovi, hrubé očistě ze zahrady apod co? Za mě také vpoho, včetně druhého wc i umyvadla. Já umyvadlo a výlevku u sebe v TM zrušil, už ani nevím proč :-) Možná kvůli tomu, že mám koupelnu a druhé wc s umyvadlem dostupné jakžtakž ze zádveří a k tomu mít ještě další tyto předměty v TM, by jsem se asi učistil s ženou :D (oba jsme blázni na čistotu-necákaví :D:D). SKLAD:super. Toto vše jen ve zkratce k vašemu super domečku, až bude více času, zkouknu jej detailněji. V práci i v životě to začíná být divočina, tak se zase někdy objevím:-) Jinak hodně štěstí s tou "fintou".
Odpovědět
Moc děkuji za připomínky, jsem ráda, že jste to je "zběžně zkouknul", jinak bych to mohla asi rovnou hodit do koše :-D . Auta: máte pravdu, to jsme řešili dlouho, zkoušeli vymyslet mnoho variant, dokonce nějaké speciální umístění podpěr, aby to šlo, ale místa bylo stále taktak, no a byť nějsem blondýna a považuju se za celkem obstojnou řidičku (jako každá žena ;-) ), tak jsme to nakonec vzdali. Manžel pracuje kousek a dojde pěšky a já uvidím po MD, co bude. Navíc většinu roku auta mohou stát i mimo zastřešení-toto je je kvůli zimě. Zpevněná plocha pro parkování určitě bude-časem, ale už tak pálka za výjmutí z půdního fondu vypadá děsivě, natož, abyhcom platili ještě 20m zánkovky navíc. Okna: máte pravdu, jen se trochu obávám, že posuvné křídlo 1,5m na jih může dělat problémy, ale upřímně, ani jsem to neřešila, myslím si, že se rozhodneme až když budeme okna objednávat a nebude to nikomu vadit. Kuchyně: "střílna" bude už kvůli úložným prostorům-mám pociut, že máme strašně moc krámů a každá polička se bude hodit. Dřez pod uknem jen v nejnutnějším případě, pokud to jinak nepůjde. Ten průchod se mi taky zdá uzký, ale to taky budu řešit až když bude hrubá stavba a já si kuchyni nakreslím na podlahu a projdu se v ní :-) -nikdy jsem takovou neměla, takže si to budu muset vyzkoušet. Ale díky za upozornění. Pokoje: bude podlahovka, a se staršími dětmimě neděste :-), a pokud, tak žádné letiště, ale pás cudnosti-máme 2 holky :-D Obývák: s jídelnou má skoro 30m. Není to nejvíce, ale snad bude stačit. Přikládání máme z TM a už se na to těším, jen nevím, jestli pak v TM budu moct mít pračku-aby mi prádlo nesmrdělo...ale snad ne. Zas tak často topit (a ani prát) nebudeme. Knihovnu mám namyšlenou vedle krbu, nebo možná v kuchyňské lince -místo baru a židliček-zase uvidím, trochu mi to připadá zbytečné, když je všechno propojené a celkem kompaktní a blízko u sebe. Ložnice: TV taky mít budeme- s dětmi to bude jediné klidné místo ke koukání, Chodbu jsme už tak rozšířovali a asi už víc nebudeme, ale zkusím si Váš návrh nakreslit a pouvažujeme. Ta místnost 110 není pracovna, ale hostinský pokoj. Navíc do budoucna plánovaný i ev. jako trvale obydlený např. našimi rodiči, kdyby to bylo nutné. Pracovnu nepotřebujeme-práci si domů tahat nebudu :-D, teď to bude herna (bordelárna) pro děti a k přílezitostnému přespání návštěv a časem...uvidí se. Terasa: děkuji, sloupky zredukujeme, jestli to půjde. Koupelna: příčka bude, viděla bych to na nějaké mléčné sklo až do stropu, stejně jako mezi vanou a sprchou, vyzdívaná mi také příjde jako na veřejných záchodcích :-). Rohovou vanu nechci, jednak jsme oba spíše sprchovací, jednak mě neskutečně rozčiluje, než se rohová vana napustí, nohy se dobře holí i v klasické, navíc přichází do mody "přirozený" porost :-D. A sprchový kout bude nejspíš jen vyzděný, nbez vaničky, ale s dveřmi-walk in s dětma...no však víte, cákaví :-D TM: ano sprcha pohotovostní kvuli zvířectvu (nejen pes, ale i děti). Já teda blázen do čistoty rozhodně nejsem, a domácí práce z duše nenávidím. Tak ještě jednou díky za připomínky i chválu. Ještě nějaké drobnosti budu měnit, ale taky není nějak času nazbyt, to víte MD a důchod jsou nejhektičtější období života :-). Mějte se hezky.
Odpovědět
@bamak Ahojte. Dejte potom vědět o novinkách u vašeho půdorysu. Založte klidně diskuzi ve foru/projekty, jako já, hodně lidí Vám třeba poradí co vymazlit. Jo a eliminaci sloupků by sneslo i stání pro auta...to jen z hlavy co jsem ještě zapoměl minule napsat :-) Budu Vás sledovat jak ladíte :-)
Odpovědět
@preciz Děkuji za připomínku, počet sloupů u stání jsme řešili, mohlo by jich být méně, ale za cenu nějakých zpevněných překladů... museli bychom mít i vyjádření statika...prostě by se to zkomplikovalo a prodražilo a jak jsem psala, stejně bychom asi nedosáhli dostatečného prostoru pro výjezd zadního auta, tak jsme to nechali tak. Zkoušela jsem nakreslit Vaši variantu ložnice a pokoje, ale asi jsem to špatně pochopila, chodba se sice zkrátí, ale prostor navíc v pokojích nebude nijak moc využitelný. Teď navíc jsme se zaměřili na jiné věci kvůli tomu půdnímu fondu,takže moc prostoru pro přemýšlení nebylo. Vlastní doskuzi zakládat nechci, protože se mi moc nechce dávat půdorys takto veřejně na net kvůli autorským právům. Toto byla trochu výjimka a doufala jsem, že si ho tady moc lidí nevšimne :-) . Toho ladění už asi moc nebude, jednak nejsem tak precizní jako vy ;-) , jednak mě trochu brzdí moje druhá drahá polovička-nestíháme konzultovat změny :-( a hlavně jestli chceme letos kopnout, tak už budu muset vyhlásit finální verzi a nechat architektu všechno dokončit-stejně je ze mě asi na infarkt, už jsem jí to změnila nejméně 10x :-D . Mějte se hezky.
Odpovědět
@bamak Moc pěknej projekt, je vidět, že se někdo zamyslel. Fakt dobrý :-)
Odpovědět
@rabies Děkuji, mnoho času, změn a hlav :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?