Projekt rekonstrukce, rozpočet

Zdravím, mám podobný problém jako zakladatelka níže. Chci rekonstruovat kamenný dům. Potřebuji primárně odvlhčit dům kvůli praskání zdí a odpadavajici vnitřní omítky. Nový záchod, komplet elektřinu a změnit dispozici domu (zrušit jednu místnost, vytvořit schody na půdu, bez nástavby patra. Můj dotaz zní, jestli potřebuju architekta, když představu o vzhledu a dispozicich domu mám, nebo spíše projektanta, který mi pomůže právě s touhle technickou stránkou (zejména to odvlhčení.) Spíš než zařízení interiéru (krom kuchyně a koupelny) chci opravit místnosti jako takové, včetně té elektřiny a topení a nábytek a jiné vybavení už si chci dokupovat průběžně sama. Na stavbu jako takovou jsem si dala plcca rozpočet milion a půl. Myslíte, že je to reálné?
Odpovědět
Pokud nechcete znát jinou představu o dispozici a vzhledu, tak architekt netřeba. K dispozici se může vyjádřit také projektant, ikdyž to není na to osoba nejpovolanější. K rozpočtu se těžko vyjádřit, když nemám představu o velikosti, stavu a co všechno tam chcete dělat (střecha, stropy, zateplení, okna, omítky, podkladová deska, izolace, podlahy, podlahové topení, voda, odpady, přípojky), proto i pojem jako opravit místnost je dost neurčitý.
Odpovědět
@martin_s Nové rozvody elektřiny pro kuchyňské spotřebiče, odpad na myčku je, kanalizace na WC, kompletní koupelna, okna a dveře, schody, půdu vyzdít, novou střechu neplánuju, pokud to nebude nutné, podlahu, finální omítky, samozřejmě nádrž na to odvlhceni od dešťové vody.
Odpovědět
@martin_s A topení, ne podlahové ale rozvést ústřední, jedná se o rekonstrukci části (poloviny) domu, takže spíše protáhnout to, co už je v druhé půlce
Odpovědět
Bohužel je to stále málo informací, možná kdybyste dala nějaké fotky a nějakou skicu s rozměry. Vaše vyjmenované položky jsou na pár stotisíců, ale to nebude všechno. Jinak pár obecných poznámek. Píšete nádrž na odvlhčení. Základem je třeba dům pořádně odizolavat - tzn. zdi třeba podřezat, následně izolaci napojit pod podlahou. Jinak mi nepřijde velká investice např. do koupelny smysluplná. Podlahové topení je součástí ústředního topení. S topením a rekonstrukcí je třeba řešit také teplenou izolaci ze všech stran.
Odpovědět
@martin_s ano, investice do koupelny je smysluplná, stávající je maličká, je nutné ji rozšířit do druhé místnosti, kde je potřeba zrušit příčku... Ohledně izolace a odvlhceni, to je oblast, o které už nic nevím a je to práce pro projektanta a hydrogeologický průzkum.
Odpovědět
@milva2 Bylo to myšleno tak, aby byla investice smysluplná, tak je třeba udělat pořádně základní věci a to především důslednou hydroizolaci. Určitě byste totiž nechtěla, avy Vám nová koupelna plesnivela nebo aby odpadavaly obklady.
Odpovědět
@martin_s No jistě, já jsem to tak i pochopila 🙂 jsem smířená s tím, že dům bude potřeba podřezat, zdi jsou kamenné, 60cm, takže to bude dost práce za vyšší náklady. Ale osobně si myslím, že na "shnilé základy stavět novou střechu" nemá smysl. Z těch místnostních položek bude kuchyň a koupelna rozhodně nejhorší a samozřejmě ty stavební práce, třeba ta sanace zdí a půda. No mám strach, nebudu lhát.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?