Prosím o názor na dispozici

ahoj, prosím o názor na půdorys, zatím jen přízemí (technická místnost a prádelna/komora bude buď nahoře nebo v podzemí.
Odpovědět
Profilova fotka
zajímavě řešené :-) Na severní straně mi přijdou zbytečně velká okna a chybí mi okna na jihu. Pokud bude dům orientovaný hlavním vchodem k příjezdové cestě, tak bych dala okno v pokoji pro hosty právě na stěnu u vchodových dveří. Jinak ale moc pěkné :-)
Odpovědět
Podle mě co se týká orientace ke světovým stranám úplně obráceně. Kuchyň bych prohodil s obývacím pokojem. Okna na severu pokud možno zrušit, v pracovně dát okno na východ, v pokoji zrušit okno na sever, dát na jih. Kuchyňskou linku bych dal místo velkého severního okna v obýváku a místo linky prosklenou plochu pěkně na jih. Bylo by více slunečních tepelných zisků.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my mame take dum naprosto obracene proti vsem pouckam a jsme spokojeni. Obyvak vysel do zahrady na sever a velkou vyhodou je, ze v lete tam neni vedro, coz jsme poznali uz pri stavbe. jasny, ze tepelny zisky nejsou takovy, ale ono pri trojsklech je to take diskutabilni. mame dum malinko natoceny (asi jako vy) a slunce jde do vsech mistnosti aspon chvilku nez u reseni presne sever/jih. osobne bych udelal pristup do dolni koupelny z chodby a ne pokoje pro hosty pro pripad, ze bude vetsi navsteva a zabere jak pokoj pro hosty, tak pracovnu. schodiste bych udelal mimo obyvak.
Odpovědět
Mě se to jako laikovi líbí.
Odpovědět
Jak už tu několik lidí zmínilo, i mně se zdá ta orientace úplně obrácená - velká okna mají být zejména na jižní stranu právě kvůli tepelným ziskům skrze ně, a to i u trojskel, která máme a která propouští tolik tepla, že i v zimě prohřejí jižní část domu. Kdybych neměl tu zkušenost, nevěřím tomu, že umístění oken má takový význam, ale je to tak. Letní vedro můžete regulovat exteriérovými roletami či žaluziemi, které jsou dnes již standardnem, příp. pergolou. Pokoj pro hosty bych o dost zmenšil (obvykle se jedná jen o přespání) a místo toho zvětšil koupelnu, dodělal šatník, kumbál či jiné úložné prostory, příp. technickou místnost přímo v přízemí. Nevím, jak budete mít řešený otop a ohřev vody, ale s technickou místností v patře bych byl opatrný, pokud tam budete umisťovat např. akumulační nádrž. To ale musí vyřešit projektant.
Odpovědět
nelíbí se mi chodit přes kuchyň do obýváku
Odpovědět
Profilova fotka
Neřeším světové strany, ale spíš nechápu život v domě: - chození do obýváku přes kuchyň - nahoru přes kuchyň - do pracovny přes kuchyň....tedy před hlukem, výpary a nepořádkem při vaření není úniku a ani jako kuchařka bych při práci neměla klid - pokoj pro hosty má jediný výhodu vlastního přístupu, je zvláštně velký, na to jak je malé wc (nevejde se tam umyvadlo) a pracovna Radši bych se obrátila na architekta a udělala nový návrh, úplně jiný.
Odpovědět
v jákem programu jste to dělala ?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?