Prosím o názory k půdorysu.

Který půdorys je podle Vás lepší? Co byste udělali jinak? U obou návrhů by bylo stání pro auto na západě (levá strana). Součástí přístřešku pro stání bude venkovní technická místnost na zahradní potřeby, kola atd. Pozemek je situován tak, že vchod může být z jihu nebo západu, jinak by se musel obcházet celý barák. Šatna není, v pokojích budou skříně. Na prvním půdorysu je ložnice malá, ale bude zařízena tak, aby se tam vešlo vše potřebné. Pro kolaudaci budeme muset uvést jako ložnici některý z ostatních pokojů, aby splňovala normy... Úložné prostory budou i na půdě. Prosím o jakékoliv názory, jsem připravena i na negativní kritiku :-) Děkuji všem, kteří napíšou.
Odpovědět
Za mě je lepší ta horní varianta.:)
Odpovědět
Hodně záleží na světových stranách
Odpovědět
@sagitka Dal by som asi prvu variantu, ale poprehadzoval okna tak, aby neboli orientovane na sever okrem kupelne teda. Trosku by som posunul dvere v zadveri na stranu, inak ti ostane priestor cca 25cm, co je ledva na botnik. So spalnou by som nesaskoval kvoli kolaudacii - norma udava LEN doporucenie na velkosti izieb. Ak budes chciet spalnu 5m2, tak SU proti tomu nemoze nic.
Odpovědět
@deto_oesya Děkuji za příspěvek :-) V kuchyni to okno asi jinak nebude, protože vpravo bude stůl a sedět se bude i u zdi a s oknem za hlavou, nevím.. Bude to nějak takhle, jen s tím sezením i u zdi: http://www.modrastrecha.cz/blog/sagit... Ta západní strana je bez oken, protože tam bude stání pro auto a venkovní tech.místnost (sousedící se zdí pokoje o vel.14,91m2).
Odpovědět
Profilova fotka
Ten první půdorys je hodně vydařený. Zrovna si malujeme něco podobného a pořád nám tam vycházela místo WC nudle... ten nápad se zadní malou technickou místností není vůbec špatný.
Odpovědět
@slabici To jsem ráda, že jsme Vás inspirovali :-) Máme vypočítané, že se tam vejde pračka, elektrokotel i bojler (120l).
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to mě se s ohledem na orientaci pozemku více líbí varianta druhá :-)
Odpovědět
po zkušenostech z technickou a tu jsme měli širokou 1,8 a měli jsme v ní kondenzační kotel s nádobou na vodu a skřínku na internet a bylo to že jsme se tam teda otočili, ale nevím jestli Vy 90 cm projdete. aby jste se tam mohli pohybovat. wc jsme měli široké 1 m. píšu to jenom pro orientaci. ještě bych měla připomínku k zádveří udělala bych ho širší, kvůli úložnému prostoru. nebo bych dala vestavěnou skřín ale tím by jsi zabrala kus ložnice nebo obyváku. a ještě připomínku máte vchod z koupelny do technické a ven, já osobně i když je to blbý na obcházení bych dala dveře z technické jenom ven, protože oboje dveře z koupelny ti zaberou místo v koupelně a vlastně si ubereš zbytečně místo, a navíc pokud budeš chtít jí do technické třeba ze zahrady a bude mokro tak prostě si zbytečně zašpiníš koupelnu. líbí se mi namalovaná jednička, ale z praktickýho hlediska bych šla do druhého návrhu, přijde mi to lepší vyřešený s technickou. i ze zádveřím na úložné prostory. ale ber to s rezervou, protože každej má jiný postřehy, každýmu se líbí něco jinýho a nejlepší stejně je když si to uděláte podle sebe, protože jak říkám nikdo jinej v tom nebude bydlet než vy. takže se to musí líbit vám a na ostatních nezáleží. oni tam bydlet nebudou, tak jsem se řídila touto radou i při návrhu domu já a zase se budu řídit a může každej říkat co chce. =D
Odpovědět
@jennifer Z technické není nikde vchod ven... Nebudeme potřebovat z vnitřní technické chodit ven, na to bude venkovní technická místnost. V první variantě bych chtěla mít zádveří větší, ale není tam kde posunout příčku, ložnice je už tak miniaturní a v obýváku taky bojujeme o každý centimetr, protože jsou na jižní stěně franc. dveře na terasu a musíme tam nacpat gauč a naproti televizní stolek. Co se týče šířky WC a malé technické, tam by se to ještě dalo zvětšit. Moc děkuji za postřehy :-)
Odpovědět
@sagitka já vím, že není z technické ven, ale myslela jsem to tak že bych ho dala radši z venku než z koupelny aby jsi měla v koupelně větší prostor na věci.
Odpovědět
@jennifer To sice jo, ale to bych musela chodit s prádlem do pračky venkem :-N
Odpovědět
@sagitka to pak jo, myslela jsem si že jí chceš dát koupelny, protože když jí máš širokou 90 cm myslím technickou, tak nevím jak by jsi pračku otevřela, musíš brát že pračka má okolo 60-80 cm šířky, podle velikosti, pokud teda nemáš vrchem plněnou takže by jsi jí ani neotevřela, my jsme měli prádelnu 1,5m apračku na 10 kg a vedle toho sušičku a fakt sotva na to prádlo, příště chci min.1,8m ono totiž na obrázku je něco jinýho a skutečnost taky, protože už se nebere to že se člověk k tomu potřebuje dostat a ještě i otevřít.
Odpovědět
Článek se načítá
@jennifer Vycházeli jsme z reálných rozměrů, tak by se to tam mělo vejít.. Zítra mám schůzku s projektantem, tak to budeme všechno probírat.
Odpovědět
@sagitka já to beru podle sebe, protože třeba projektant mi nakreslil zimní zahradu která byla součástí obyváku a i s rozměrama sedačky, kterou jsme měli koupenou jak do obyváku tak do zimní zahrady, na obrázku nádhera a v reálu se mi tam sedačka nevlezla a šla nahoru. no a tu prádelnu beru takt že máš 90 cm šířku, pračku když budeš mít 60 cm, tak myslíš si že se na 30 cm vlezeš. to fakt nevím. protože se tam musíš vlíst ty a ještě prádelní koš, ale uvidíš co ti projektant řekne. ale jak říkám musíš si to udělat hlavně podle sebe a na ostatní se neohlížet, protože fakt každej chce něco jinýho a každýmu se v něčem jiným bydlí. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sagitka Tak my už se asi rozhodli, jedině že by nám to projektant hodně shodil. Koukej, původně se mi líbil spíš půdorys č.2, ale po naskládání nábytku a úpravách příček vyhrává půdorys č.1, tam se nám líp daří poskládat obývák:
Odpovědět
@slabici I my jsme se rozhodli pro 1 :-) Taky jsem se bála, že mi to projektant "sepsuje", ale kupodivu ani ne, jen měl připomínku k oknu pokoje na sever, ale to není žádná tragédie a myslím, že se s tím dá žít :-D Teď budeme dořešovat pozemek, to je taky soustíčko, problémy od začátku :-| Vy nebudete mít zádveří? To bych určitě doporučila ;-) Když jsem koukla na Váš vybraný půdorys, tak mě tam zaujala ta dlouhá chodba, my máme proti Vám úplně malou, ale neumím říct, jestli je to dobře nebo ne, to ať posoudí fundovaní :-) Taky jste si nevybrali z typových projektů? Já jsem jich prolezla snad milion, z některých jsem si něco vzala, ale komplet celý typový mi neseděl žádný :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@sagitka Jako zádveří je celá ta chodba u garáže.Ta místnost vlevo je technická s dílnou, takže takový špinavý prostor, pak dveře a za nimi teprve bydlení :-) Možná to ještě trochu zúžíme, pracovna je zbytečně velká. Předpokládám, že někde v chodbě bude vlez na půdu, tak to zas tak zbytečný nevidím. No ale ještě to neviděl ten architekt ;-) Z typových jsme si nevybrali, chce tu garáž, chceme odsunout dům z uliční čáry do prostoru a mít ho na určitý světový strany, nějak se do toho žádný typ nevešel :-p I když ten druhý půdorys je v podstatě obkreslený typ od AW domů, jen trochu poupravené příčky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?