Prosíme o nápady a připomínky k našemu návrhu

Profilova fotka
Zdravím Vás přátelé, budeme velmi rádi za jakoukoliv připomínku či nápad k našemu půdorysu. V projektu jsou zakresleny dva malinké dětské pokoje, zatím však plánujeme, že bude pouze jeden a pokud by v budoucnu situace žádala - přistavíme příčku tak, jako je to v návrhu. Děkujeme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já bych napsala důvody, proč by u mě tento návrh "neprošel", ale každý má jiné požadavky, takže je to samozřejmě váš domeček a pokud se vám takto líbí, tak je to jedině dobře. :-) - Není rozdělená noční a denní část - osobně nemám ráda projekty, kde bych musela projít kolem soukromých místností, abych se dostala do společenského prostoru. Tady musím projít opravdu celým domem, abych se tam dostala. Za mě je to rušící prvek. - Pokojík vedle společenské místnosti bych nedávala z důvodu případného hluku, aby se dítě nebudilo, až budete mít návštěvy. - Obří pracovna vůči pokojíkům. Vím, že je v příspěvku, že by to byl zatím jeden pokojík a pak by se to případně rozdělilo, ale jaká je tedy šance, že se opravdu rozdělí? Jestli počítate s dvěma dětmi a nejdřív je chcete mít spolu a pak to rozdělit, tak pak ty pokojíky budou opravdu maličké. Do toho jednoho pokojíku se nevejde ani pořádná skříň. Oba budou pak zastavěné stolkem a bude tam jenom ulička. Jak nutná je ta pracovna? - Neúměrně vůči pokojíkům je velká samostatná koupelna. Vy máte svoji u ložnice, což je super, ale v té velké bude co? Jestli musí být tak velká. :-) - Vstup do ložnice bych nedávala přes šatnu, protože tak přicházíte o cenné místo na té boční stěně. Pokud by byl vstup do šatny jenom z ložnice, můžete dát skříň přes celou délku té dlouhé stěny. :-) - Přijde mi hodně neuspořádaná ta společenská část na to, jaký prostor poskytuje, hlavně teda ta kuchyň. - Venkovní WC bych zvětšila, aby se tam vešlo umyvadlo/umývátko, jinak si stejně budete chodit umývat ruce domů a WC by postrádalo smysl. :-) - Jé a ještě bych šoupla do technické určitě okno, když je ta možnost. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na první pohled.. pracovna větší než dětský pokoj. Nevím, na co potřebujete pracovnu, zda děláte z domova, ale děti taky nějaký prostor potřebují. Ty pokoje (rozdělené) jsou v podstatě menší než koupelna. Ta mi připadá zbytečně velká vzhledem k tomu, že rodiče mají svojí vlastní u ložnice. Umístění kuchyně: otevřená směrem do pokoje by mi nevyhovovala.
Odpovědět
@xsona přesně to samé jsem chtěla napsat :-)
Odpovědět
@lumys Částečně souhlasím se @xsona - ty dětské pokoje jsou opravdu strašně malinké, jak cela za trest. Z toho usuzuji, že ještě děti nemáte, protože postel není všechno a oni mají opravdu hodně krámů - sem se jim vejde sotva zásoba ponožek na týden. O pořádné šatní skříni a pracovní ploše ani nemluvě. I technická místnost je větší! Velkolepá pracovna je podle mého taky projev buď sobectví sobě automaticky dopřát prostor na úkor potřeb dětí nebo neznalosti. (Pokud nepracujete na plný úvazek z domu, pak bych její rozměr dokázala pochopit.) Nelíbi se mi a přijde mi hrozně nepraktické vést návštěvu do obýváku přes celý dům, ta pak půjde na záchod zpátky přes půl domu a kolem ložnic dětí. To samé se týká případných návštěv dětí nebo jejich nočních návratů domů - opět půjdou přes celý dům a ještě navíc kolem ložnice. Uspořádání obýváku a kuchyně nekomentuju, to záleží na vašich zvyklostech a životním stylu. Na záchod vedle garáže přístupný zvenku bych přidala rozhodně pořádné umyvadlo a ideálně také sprcháč nebo alespoň vydlážděnou výlevku - k omytí kola, psa nebo sama sebe ze zahrady.
Odpovědět
Profilova fotka
Moooc vám děkuji za reakce :-). Vysvětlím hlavní bod, který se tu řeší. PRACOVNA :-) 12m není tolik moc, ale oproti pokojíkům se to jako velká místnost jeví :-). Rozměr má své opodstatnění - hodně šiju, maluju a tak podobně, počítám s tím, že v tomhle směru se tam jednou budou moct vyžít i děti :-). Navíc tato místnost bude sloužit jako pokoj pro hosty, popřípadě pro rodiče, až nebudou moct. Co se týče pokojíčků, byla bych raději, kdyby zůstal jen jeden. Se zbytkem souhlasím :-)
Odpovědět
@lumys jenže až budou děti větší tak nebudou chtít mít pokoj s mladším sourozencem.
Odpovědět
@lumys Pokud bude jeden dětský pokoj pro jedno dítě, pak 15 m2 je super. (Pak ale nepotřebuje 2 okna.) Ale jestli budete mít víc než 1 dítě, patrně ti časem zabere pracovnu. Já bych to tak udělala. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Chápu přesně, co tím myslíte. Na druhou stranu lidi žijí v bytech 2+1 s více dětmi a taky to zvládají. Nechceme dělat veliké místnosti, které budou prázdné, až děti odejdou na intr, založí vlastní rodinu atp. Myslím, že většina dětí vyrůstala v jednom pokoji se sourozencem a taky to zvládli :-)
Odpovědět
Mě příjde šílená i ta chodba. Když přijdu do domu, tak za šatnou mám první roh, pak další co ústi do samotné chodby, v chodbě další roh a až potom dojdu do obývaku. Pro hosty dosti šílená procházka při které minu pět dvěří.
Odpovědět
Podle mne nedostatečné dětské pokojíky - min. plocha pro jednu osobu 8 m2. Já mám 2 pokojíky po 15,5 m a jsou akorát. Nedostatečné velikost ložnice pro 2 osoby - min. 12 m2 (dele čsn). Návrh doporučuji probrat s architektem, bude mít hooodně práce.
Odpovědět
Profilova fotka
Každý má jiné požadavky a líbí se mu něco jiného. Nejsem oprávněn Vám v něčem radit, protože to opravdu není můj obor, jen Vám chci předat několik postřehů, které jsem nabyl při úpravě svého návrhu. Na pozemku jsme si vytyčily kolíky, kterými jsme si nasimulovali velikost domu, pokojů, chodeb atd... V létě jsme čekali od rána na východ slunce pro lepší orientaci pokojů, protože nám někdo chytrý poradil, že je lepší mít obývací pokoj na jih atd... Nakonec jsme původní projekt zachovali a jsme za to rádi. Nyní máme obývák s terasou na severovýchod a slunce krásně hřeje cca do 9 hodin a poté se schová za dům. Na terase je v létě krásný chládek a je zde možné relaxovat bez nutnosti dalšího zastínění. Jinak k velikosti pokojů. Máme menší dům (150 m2 včetně garáže) a opravdu zde nezbylo místo pro dětský pokoj o velikosti 15, 5 m2. Pokoje máme 12 m2, stejnou velikost má i ložnice po odečtení prostoru šatny. Nemyslím si, že dětský pokoj je určený na celodenní aktivity a do místnosti o rozloze 12m2 se v pohodě vejde postel, šatní skříň a psací stůl. Co víc dítě potřebuje? Na dvoře bude mít dostatek prostoru, navíc čím menší bude mít pokoj, tím více bude venku :D (berte prosím s rezervou). Pro mě osobně je naopak důležitější např. technická místnost ze které budeme přikládat do krbu (zadní přikládání). Tím zamezíme úniku jedovatých spalin do obývací části, což děti asi neocení, ale rozhodně to bude plus pro jejich zdraví. Přeji šťastný výběr a moje rada na závěr. Pokud se Vám něco líbí a jste o tom přesvědčená, nenechte se zbytečně ovlivňovat. Je to Vás dům a nakonec v něm budete bydlet Vy :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?