Půdorys + osazení

...
Odpovědět
Profilova fotka
pěkný půdorys, ale v kuchyni bych posunula dřez doprava a sporák dala na levou stěnu (blíž barovému pultu), aby pracovní deska mezi nima byla delší. A pak bych prohodila wc a komoru, aby se na wc mohlo chodit z chodby a ne ze zádveří, to není moc praktické... :-)
Odpovědět
ja bych vymenila spiz a zachod... jak bude zachod takto hned u dveri tak si budete po celem baraku tahat bordel
Odpovědět
@hanluk Půdorys se mi celkem líbí, i když některé věci bych udělala jinak (např. záchod bych nedávala hned za dveře), ale zas pokud vám to takto vyhovuje... Na druhou stranu, když se kouknu na umístění, zdá se mi trochu nešťastné, že (pokud to dobře chápu) dětské pokoje a obývák budou na sever a západ, naopak ložnice a kuchyně na jih a východ. V praxi to bude asi takové, že do dětských pokojů a obýváku se moc slunce nedostane a budou chladnější, do ložnice a především kuchyně bude slunce svítit hodně. Terasa bude taky většinu dne ve stínu... I když máte pozemek takový, že je asi těžké to vymyslet jinak... :( My máme dům orientovaný podobně - ulici na jih, zahradu na sever. Vyřešili jsme to tak, že máme obývák do ulice, ložnici do zahrady a ještě že jsme to tak udělali. Než jsme dali do kupy ložnici, spali jsme v létě nějakou dobu v obýváku (na jih) a bylo tam takové vedro, že jsme se pořádně nevyspali (a to i při otevřeném okně celou noc).
Odpovědět
@hanih S tímto máte pravdu,ale bohužel máme pozemek tak jak píšete a chceme terasu směrem do pozemku,kde bude bazén a jelikož máme nějaké regulativa,tak to jinak nešlo. Nám severní strana nevadí, dětské pokoje se vymalují teplejší barvou. Já celej život také měl pokoj na sever a kolikrát jsem byl v létě max. spokojenej a nikdy mi nějaký šero nevadilo :) S ložnicí to bude horší,ale budeme dávat okno směrem na východ a ne jich, jak je v plánu :) Záchod právě chceme takhle v předsíni za dveřma, přítelkyně ráda vytírá :D
Odpovědět
@hanullice sporák a dřez bude jinde,taky jsme přemýšleli jak vy :) Každopádně s WC nic dělat nechceme,necháme ho takto,protože by pak uspořádání kuchyně muselo být jiné a chceme dveře do komory z kuchyně. :-)
Odpovědět
Jestli jsem to správně pochopila máte 2 pokoje a terasu na sever...to bych nechtěla, bude tam neútulno. Pokud nebydlíte u hlavní cesty, posunula bych celý dům více do zahrady a zrcadlově obrátila i za cenu vyšších nákladů za přípojky, příjezd....prostě pro mě je slunce důležité.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se domeček líbí, myslím že půdorys je vyřešený dobře. Jediné co bych upravila jsou dveře a příčky v dětských pokojích. Nezkoumala jsem rozměry jestli by to vyšlo, ale co kdyby byly dveře vedle seb v návaznosti na zeď od technické a koupelny. Zmenšila by se chodba zvětšili pokoje. Nevím jestli to píšu srozumitelně. Jestli to není technicky možné, tak bych alespoň ty dveře posunula co nejvíc ke zdi technické a koupelny. Ale třeba tam plánujete skříně nebo tak něco. Jen co mi připadlo.Se světovýma stranama to máme podobně, ale to nejde nic dělat, vy si musíte rozhodnoutt co je pro Vás nejduležitější.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanluk Dvere v pokojich nechte, to je v pohode, aspon to pujde vhodne zaridit, dvere nalepene na stenu znemoznuji jakekoliv umisteni skrine. Jen se zeptam, vy muzete stavet jenom bungalov? Protoze celkove takhle zvolena strategie mi na uzky pozemek se vstupem z jihu neprijde moc vhodna...u detskych pokoju, kde je potreba denniho svetla pri psani ukolu a pod je opravdu velice nevhodne, aby byly na sever...pokud by to byla vase loznice, je to trochu neco jineho, ale preci jen, ty deti v tom budou travit maximum casu, i z psychickeho hlediska je to zcela nevhodne umisteni....to same plati u terasy, v podstate ji budete mit uplne k nicemu, protoze vam tam slunce svitit temer nebude...rozumim, ze chcete mit soukromi, ale toho se da docilit i jinymi zpusoby...celkove by to tvarove chtelo prizpusobit jak pozemku, tak slunci, ktere po nem v prubehu dne putuje...
Odpovědět
@barus.8 Zdravim, dveře od dětských pokojů jsme takhle chtěli záměrně..vznikne tam prostor pro skříně, stejně tak i v chodbě :)
Odpovědět
@bamak U hlavní cesty sice nebydlíme,jdná se o novou zástavbu rodinných domů, problém je,že jsou tam nějaká regulativa a barák musí být od uliční čáry 6m,tudíž s ním hýbat nemůžeme. Pozemek je i v mírném svahu.
Odpovědět
@carpatia Díky za reakci,bohužel toto všechno víme a již jsme řešili. Chceme vyloženě bungalov, jelikož nechceme chodit do patra, myslíme i na stáří. Bohužel jinak jak by nám to vyhovovalo řešit nešlo. My také doufáme,že pokud bude svítit sluníčko,tak děti budou běhat venku a ne sedět v pokoji u počítače třeba :) Popravdě,já měl pokoj celý život na sever a nijak psychicky se to na mě nepoznamenalo,naopak jsem byl v létě i max. spokojenej. Stačí jen pouze dobře navrhnout barvy v pokoji aby to opticky prosvětlovalo a myslím,že je to v pohodě. Co se týká terasy,tak na pozemku bude ještě jedno sezení,které bude vzadu,kde bude svítit slunce celý den a nevyžadujeme aby nám celý den svítilo slunce i na terasu :) Ale chápu,že někdo je na slunce prostě závislí :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanluk my máme vnitřním rozmístěním dost podobný domek a bohužel máme taky vůči světovým stranám blbě otočený dům, ale také jsme nechtěli terasu k příjezdové cestě. Ale budeme mít terasu jakoby přes roh, tam jak máte jídelní stůl, máme ještě velké franc.dveře, před kterými bude taky terasa. Sice jsme to otočení domu také zvažovali, ale když třeba ze zkušenosti chodíme v létě posedět k příbuzným, kteří mají terasu na jih, tak se tam nedá vydržet, jak pálí sluníčko, takže my toto budeme mít asi vyřešené :)
Odpovědět
Článek se načítá
Terasu na sever bych nikdy nechtěla, raději na jih, o když v létě je tam přes den teplo. Ale jinak na jaře a na podzim se na jižní terase sedá krásně, na severní to nejde - mají známí... Obývák na sever je taky nic moc...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?