Půdorys přízemní dům 2 varianty

moc ráda bych si přečetla vaše názory, kterou variantu půdorysu byste zvolili, popř. u varianty 3 co byste změnili? díky Vlaďka
Odpovědět
@nelinecek Jednička se mi nelíbí vůbec-je neuspořádaná, samý roh a zákoutí. Dvojka se mi upřímně taky moc nezdá, vadilo by mi mnoho věcí (ale samozřejmě to někdo tak chce a vyhovuje mu to). Nechtěla bych vstup z garáže do domu, stůl v jídelně dist překáží ve vstupu, samostatné wc bude rušit v obou pokojích-to nemáte šanci odhlučnit-dala bych ho do technické, navíc byste k němu měli super přístup ze zahrady. Moc nechápu přístup do koupelny přes technickou-dala bych přímo z ložnice aby to mělo nějaký smysl. Kde je sever? Jakou máte orientaci? Každý návrh se dost liší v uspořádání pokojů, proto by mě to zajímalo.
Odpovědět
Profilova fotka
@nelinecek Varianta 3 je jednoznačně lepší v uspořádáním pokojů - oddělení klidové části. Pokud se nepletu a vidím dobře ten kousek severky tak vstup máte z JZ a terasu tedy na JV. Dobrá volba :-) Zajímalo by mě proč máte do technické místnosti vstup zvenku - má to nějaký zásadní důvod? Já bych tam dveře nedávala, už takhle tam budete mít vstupní dveře, dveře na terasu a francouzské okno na terasu. Zbytečně budete platit za dveře, které musí skvěle izolovat. A nějak mi nesdí ta kotelna - zdá se mi, že zbytečně ubírá prostor a dala by se určitě zmenšit, abyste získali více otevřeného prostoru. Jinak se mi líbí spíž a vstup z garáže do zádveří :-)
Odpovědět
Když už, tak varianta 3 s úpravama. Jak bych to řešila já: - zádveří - prohodit wc se spížkou - technická místnost- dveře bych dala nejspíš do garáže. Takhle se dostat přímo do "obývací" místnosti by se mi nelíbilo. - uklidová místnost- dala bych jí do kotelny. Zvětšila by se koupelna. Určitě by se našlo i pár dalších detailů, ale to je na Vás jak Vám to pasuje. :)
Odpovědět
@nelinecek já osobně bych tedy zašel za projektantem a řekl mu, ať už se začne snažit. Ani jedna varianta nemá pořádně hlavu a patu. U varianty 3 ten záchod v zádveří, to je děs, vstup z garáže bych řešil určitě přes technickou, pokoje jsou neuspořádané, samý roh a zákoutí a co vidím jako největší nesmyls u obou návrhů je to umístění jídelního stolu do vstupu do obývací místnosti s kuchyní.. to jako budete vždy ten stůl obcházet? Nedejbože když u něho bude někdo sedět a ještě půjdete s návštěvou. Varianta 2 oddělení společnské a klidové části rovná se nula, navíc ten záchod mezi pokoj a ta podlouhlá technická místnost to jsou taky výstřelky do tmy. Naopak ale chápu umístění jednoho sociálního se sprchou do této místnosti - když člověk jde ze zahrady tak nejde špinavý přes celý dům a hned tam má wc nebo sprchu - to je ale snad jediné, co bych na tomto projektu viděl jako pozitivum. Asi bych začal úplně od znova
Odpovědět
ta trojka je rozhodně lepší, prohazovat WC se spíží je nesmysl, je otázka zda je potřeba ta úklidová místnost nebo ne, ty věci můžou být pak ve větší koupelně nebo v kotelně, nechtěl bych mít spojenou garáž s domem, ale to je věc jak to kdo chce :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@nelinecek Můžu se zeptat na rozměry pozemku? Co vás vedlo k úzkému a dlouhému domu? Samozřejmě chápu, pokud máte úzký pozemek, tak se projekt musí přizpůsobit, proto se ptám. :-)
Odpovědět
@barca3979 to je správný a zásadní dotaz. máme úzký pozemek 19m, tudíž max.šířka domu je 12m. a vstup je na JZ, terasa na JV. z toho důvodu byla hlavní podmínkou mít kuchyň jídelnu a obývák napravo kde bude celý den světlo. tím vším jsme Tedy dost omezení v půdorysu a proto jsme vděční za vaše Názory a připomínky
Odpovědět
Profilova fotka
@nelinecek, děkuji za odpověď. My máme pozemek 20x80, takže taky docela nudle a dům máme široký 14,5 m, půdorys do L, akorát garáž nechceme, bude přístřešek hned za bránou, ale to až časem :-) .
Odpovědět
@nelinecek máme 18 m a 11 m dům. Myslím, že i na úzkém pozemku se dá udělat pěkný dům. Samozřejmě je lepší mít pozemek trošku širší, nebo větší, protože tady už člověk opravdu musí více přemýšlet o prostoru atd. A pokud netrváte na bungalovu , tak bych šla i do patra.
Odpovědět
Jen mě napadá u varianty 3, prohození spíže s WC, otočení kuchyně, G obráceně, přisazení jídelního stolu k tomu géčku, tím pádem přijdete o barový pult, ale bude možnost uzavření obyváku, který bych za mě nechtěla průchozí a ještě z něj vchod do TM. Ještě bych zkusila vymyslet, aby na samostatné WC v chodbě byly posuvné dveře. U druhé koupleny bych zrušila úklidovou místnost a raději dala místo ní sprchu. Pak je možnost zrušit sprchu v TM, ale to záleží na tom jakou máte představu využití.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?