Šatna spojená s koupelnou - je v šatně větší vlhkost?

Ahoj, chci se zeptat jestli má někdo spojenou šatnu s koupelnou a řešil vlhkost v šatně? Někdo nám říká že oblečení je pak vlhčí a celkově by tam byl “smrad” z koupelny. Máte s tím někdo zkušenost? Díky za rady 🙂 🙂
Odpovědět
Já myslím, že si děláte legraci.... No, pobavil(a) jste mne svým nápadem. Ano, vlhkost by tam byla, smrad take a vsude plisen.
Odpovědět
Ukazete pudorys? To jsem tady jeste nevidela. Treba vam nekdo poradi.
Odpovědět
@norikakaa Srandu si nedělám, asi jsem to nenapsala úplně přesně, ale mezi šatnou a koupelnou jsou posuvné dveře. Bylo nám jen řečeno že kvůli vlhkosti v šatně by se nedoporučovalo propojit tyhle dvě místnosti.
Odpovědět
Kdyz muze byt koupelna soucasti loznice, proc ne soucasti satny?
Odpovědět
@puhelin protože ložnice je ze své podstaty vzdušná, čistá a měla by být dobře větraná a udržovaná. čili pro oblečení dobrý prostor. koupelna je přesný opak, proto bych tam šatnu nedělala. V kuchyni u dřezu si taky neděláte knihovničku...
Odpovědět
@myfairlady Ach jo, vzdyt to objasnila, ze mezi nimi samozrejme budou dvere. A muj prispevek nebyl o satne v loznici, ale o koupelne v loznici.
Odpovědět
@myfairlady
Odpovědět
Tak jsem to probrala s bratrem architektem, ktery kazdodenne navrhuje domy. Pokud to pry udelate, pravdepodobne pry budete do 2 let rekonstruovat. Nikdo prý nechce chodit v plesnivých věcech. Je pravdou, že ložnice se spojují s koupelnou, ale šatna je zcela specifická. Samozřejmě předpokládám, že hovoříme o domě se vzduchotechnikou.
Odpovědět
@katev123 Mně to přijde celkem časté, vstup koupelna-šatna-ložnice. Ono to na sebe navazuje.
Odpovědět
Děkuji za příspěvky a rady, takhle mi to stačí, s manželem to ještě probereme.
Odpovědět
@puhelin tak proti koupelně v ložnici nic nemám, líp se větrá. a šatna oddělená dveřmi ok, ale pokud by byl vstup z koupelny, tak je to podle mě stále nesmysl. Ale to je jedno
Odpovědět
@norikakaa jj, ony nemusí být ani přímo plesnivé, ale měli jsme v koupelně komoru oddělenou dveřmi a i když měla koupelna okno, ta komora tak divně zatouchala. Já vubec moc šatny nechápu. Práší se tam, dělá se tam bordel, je to náročnější na úklid, hromadí se tam zbytečnosti... Ale ok, když už mají rodiny doma tolik věcí, že by to skříně prostě nedaly -což sama o sobě taky nechápu a hlavně bych nechtěla SVOJE voňavé šaty sdílet v jedné šatně s puberťákovými věcmi na cvičení nebo manželovými saky, které si bere jednou za rok a zatouchají. Já si skříň přerovnávám tak dvakrát do roka a jsem ráda, že tam mám jen svoje věci... přijde mi to hygieničtější a lépe vyvětratelné, tak když už, tak aspoň ať má šatna rekuperaci, dobré větrání a přístup z nějaké suché místnosti. Větší smysl mi to dává v ložnici. Ale nikomu to nenutím, jen můj názor.
Odpovědět
Článek se načítá
já třeba tu návaznost mám jinou, vstanu v ložnici, vyberu si oblečení, s tím jdu do koupelny a vylezu oblečená, přičemž v koupelně hodím do koše na prádlo to staré. připadá mi to logičtější ráno jít do sprchy už s vybranými věcmi, ty si tam pověsit a rovnou vylézt ze sprchy a do nového se převlíct, staré nechat tam. Takhle bych vstala, šla polonahá do sprchy, tam nechala v koši na prádlo noční úbor a kalhotky a v mokrém ručníku nebo nahá bych šla do šatny něco vybírat? Pak vybrala a mokrý ručník nesla zpátky do koupelny? Díky, nechci 😄
Odpovědět
@myfairlady Satna, stejne jako kterakoliv jina mistnost v dome, musi byt odvetratelna. At uz oknem, ventilatorem, rekuperaci, nebo jakkoliv jinak. Ale uzavrene nevetratelne to zustat nemuze, nemelo by to projit pres stavebni urad.
Odpovědět
Profilova fotka
@norikakaa Bratr architekt nerozumí svému řemeslu. Mám koupelnu za šatnou dokonce úplně bez dveří a naprosto v pořádku. On tlak vzduchu udělá své. Podle mě je výhodnější nemít věci v ložnici, ale v šatně za dveřmi a z té potom chodit do koupelny. Já jsem to vylepšil navíc samostatnými dveřmi ze šatny na chodbu (kromě dveří do ložnice) a druhou menší šatnou z ložnice (mojí). Podotýkám, že koupelna slouží pouze pro ložnici. Ostatní pokoje mají zabudované skříně a tak mám jenom tři šatny.
Odpovědět
@myfairlady a není mimochodem víc logické mít prádelní koš teda v ložnici, když se tam člověk svlíká a oblíká, než v koupelně, a nosit tam po jednom špinavé hadry?
Odpovědět
@bayt já se svlékám v koupelně. prostě vstanu, mám na sobě pyžamo. Jdu do skříně, vyberu si co si vezmu, to si beru do koupelny, tam se svléknu, vlezu pod sprchu, otřu se a hned si obléknu nové oblečení, staré hážu do koše vedle vany. Vyjdu, jsem už napůl oblečená, do předsíně, a jdu se bud nasnídat nebo si vzít z předsíňové skříně svršky. máme rozděleno i svršky a "nesvršky". Nesvršky a to co si beru do koupelny je v ložnici, co mám v bytě a v čem chodím přes den, a svršky jako svetr, kabát, bunda, boty máme v chodbě. Nechtěla bych mít tyhle dva druhy oblečení u sebe dohromady.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin satna nemá většinou okno, mě to taky přijde trosku blby nápad
Odpovědět
@teresh07 Nemusi mit okno, ale vetratelna byt musi.
Odpovědět
@myfairlady Aha to je zajímavý, já se teda svlíknu v ložnici a rovnou ze skříně beru oblečení, které si obleču na sebe 🙂 Večer se zase v ložnici svlíknu, převléknu do domácího a tak...
Odpovědět
Budeme mít z ložnice vstup do šatny a ze šatny vstup do koupelny. Šatna i koupelna budou mít jak dveře tak okno. Nevidím v tom žádný problém, ba naopak.
Odpovědět
@bayt tak já když se převlíkám do čistého, tak to beru i se sprchou, no.
Odpovědět
ale jinak taky beru z ložnice oblečení, nebo si ho zkouším, tak je fajn třeba přísun denního světla v ložnici atd.
Odpovědět
narozdíl od šatny, myslím, která má myslím umělé světlo a navíc když sousedí s koupelnou, tak bych prošla stejně celý byt, než bych došla k zrcadlu do ložnice (do chodby taky ne, tam je taky tmavo). Vlastně mi šatna celkově nedává moc smysl. Podle mě je to móda, bohatě stačí vestavěná skříň. Pro každého jeho vlastní, soukromá.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@kopruz dobry den, jak jste spokojeni. Uz bydlite?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?