Spiroll x monolit

Ahoj, dovede prosím někdo od boku odhadnout, jaký strop vyjde levněji, jestli monolit nebo ze spirollů? Jedná se o 140m2, tloušťka 250mm. Spíš se jedná o obecný odhad, klidně i technický pohled. Nevím, k jaké možnosti se přiklonit. Zatím mám CN z Prefy Brno na spirolly na +- 250k i s montáží a dopravou. Monolit bych prováděl subdodavatelsky se zedníkem. Nedokážu odhadnout cenu za stojky, bednění, atd..Díky moc
Odpovědět
@wazza no asi tak, beton s dopravou a uložení schwingem počítejte okolo 5 až 5,5t Kč / m3 (beton C25/30), k tomu připočtěte železo, cenu bednění + stojek (orientačně například zde: https://www.pujcovnastropnihobedneni.... ) a pokud nepoužijete nějaký samo/snadno zhutnitelný beton, jako například QCC / SCC od Zapy, tak i pár "zedníků" na stáhnutí roviny. Co se týče ceny, tak u monolitu pokud nemáte možnost se dostat za výhodné ceny k bednění a stojkám (ono se to nezdá, jsou to drobné za kus, ale je toho dost a nemůžete počítat, že to budete mít jen 30dní, realita je často spíše okolo 60 dní - než to postavíte, dostanete beton na stavbu, odbedníte..) tak si osobně myslím, že na cenu 250K se nedostanete. Na druhou stranu monolit je monolit a pokud nebudete dávat podhledy do přízemí, tak jsem viděl už vícekrát vyrýsované spáry mezi spiroly + samozřejmě je komplikovanější vedení elektro, případně dalších rozvodů (je a to potřeba myslet před zaměřením panelů)
Odpovědět
@wazza Nechutné, jak jsou ty ceny pořád vyšroubované. Téměř přesně před 5-ti lety jsem dával za 220m2 Spiroll panelů v tloušťce 250 mm bez pár drobných 225.000 Kč včetně DPH, dopravy a montáže. Jako já bych volil panely. Budeš to mít hotové za pár hodin.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?