V jaké výšce od podlahy dát okna?

Profilova fotka
V jaké výšce od podlahy dát okna, na cihlu nám to vychází buď 75 nebo 100 cm od podlahy. Těch 75 se mi zdá moc nízko kvůli stolům, které budou pod oknama a těch 100 zase moc vysoko, protože děti nebudou vidět z okna, když budou sedět na židli :( jak to máte řešené vy?
Odpovědět
Profilova fotka
my máme cca 78 a je to taky dost nízko, u nás to ale jinak nešlo - starý barák. Snad si nakonec zvyknu, nejdřív teda dost nezvyk.
Odpovědět
my máme cca 105 cm a podle mě je to v pohodě.......děti koukaji z fr. oken a stačí, že mi ťapkaji jen po nich......v patře jsou okna cca 75 cm, a je to dost nízké......akorát na zarovnání se stolem, ale dole bych to nechtěla......
Odpovědět
Profilova fotka
V přízemí jsme měli spodní hranu otvoru na okno ve výšce 95cm a v patře 105 (je tam míň polystyrenu v podlaze) a po instalaci parapetů je to 103 a 113cm a vyhovuje mi to. Volili jsme vyšší výšku kvůli oknu v kuchyni (vzhledem ke kuch. lince) a chtěli jsme, aby všechna byla ve stejné výšce.
Odpovědět
Na cihlu to sice vychazi 100 cm, ale od ciste podlahy uz to 100 cm nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
Výšku oken vám dává věnec,výška místnosti,rozměr okna. Při okně 1180 mm na výšku je od čisté podlahy 900 - 950 mm.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme dle projektu od podlahy 900 mm (okna jsou na výšku 1300mm a široký 1100mm).
Odpovědět
my máme 85 cm tuším, akorát v kuchyni máme parapet 1 m kvůli vyšší pracovní desce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme ve starém domečku 71,5 k parapetu a je to sice super na mytí (dosáhnu i ze země až nahoru ) :-D, ale s typizovaným nábytkem to je nebetyčný problém :-/ Polovinu nábytku z bytu musíme rozprodat, protože se nám nevejde pod okna :-|
Odpovědět
vy nestavite podle projektu ??? tam by to melo byt uvedeno a jsou na to normy. jak uz uvedl nekdo vyse, na cihlu to vychazi 100cm ale cista podlaha k parapetu pak muze mit 80-90cm takze to je spravne. 85cm je norma. ". Okenní parapety v obytných a pobytových místnostech, pod nimiž je volný venkovní prostor hlubší než 0,5 m, musí být vysoké nejméně 850 mm nebo musí být doplněny zábradlím nejméně do této výšky. "
Odpovědět
my budeme mít 90 cm,podle projektu :-)
Odpovědět
my budeme mít 90 cm, také podle projektu :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My mame podle projektu 925 mm. Na plnou cihlu to ale nevychazi, posledni cihla v otvoru se bude muset seriznout, aby tahle vyska vysla od ciste podlahy.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
90cm od podlahy. tvárnice se museli seříznout, protože na tvárnici také nevyšlo....ale vyšlo to v podstatě samo, překlad + okno a co zbyde k podlaze je tento rozměr.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?