Velikost oken v podkroví - dostatečná? | Stavby

Dobrý den, mám aktuálně platné stavební povolení na RD, se zděním by se mělo začít na jaře. V podkroví mám ve všech pokojích pouze štítové francouzské okno, šířka stavebního otvoru je 1125 mm. Tři z těch pokojů budou dětské. Plochy pokojů jsou od 16 m2 do 18,5 m2. Myslíte, že to bude dostatečné pro osvětlení pokojů? Hlavně z hlediska reálné zkušenosti. Řeším nyní otázku, zda zkusit požádat o změnu stavby před dokončením pro rozšíření stavebních otvorů na 1875 mm. Z jednoho pokoje v přízemí je do zahrady dvoukřídlé francouzské okno právě o šířce stavebního otvoru 1875 mm. Tzn. v patře by se okno rozšířilo směrem k vnějšku. Uvažoval jsem, že ta druhá část by již byla klasické okno, ne francouzské, aby se tam dal dát stůl, který už je na daném místě nyní zakreslen. Takto jsem to viděl v nějakém projektu a nevypadalo to nejhůř. Co myslíte? Děkuji za názory.
Odpovědět
Zdravím. Řeším v podstatě to samé, jen s tím, že jsme na konci studie. Přidala jsem ještě okna na bok, ale v celém domě je teď asi milion oken, tím pádem i překladů, tak přemýšlím, jestli nebudu neškrtat. Přidávám se k Vám s dotazem a budu ráda, když se někdo podělí o zkušenost. My střešní okna nechceme, i když by se mi to na jednu stranu moc líbilo. Nicméně asi zvítězí praktická stránka.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od servpack:

Dobrý den, mám aktuálně platné stavební povolení…
@servpack fr.okna v patre jsou sice velmi efektni ale o to vic neprakticka. Ja bych dala klas.okno a sirsi,nez melo byt to francouzske. Je prima mit moznost si dat i neco na parapet - i kdyby jen malou meteostanici,na ktere hned vidim, jak se mam oblect na ven. Jinak ty pokojiky mate co se velikosti tyka hodne predimenzovane-muj nazor jako rodice jiz dospelych deti,ktere opustily rodne hnizdo zaroven s ukoncenim studia.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od catle:

@servpack fr.okna v patre jsou sice velmi efektni…
@catle pokojíky pro děti má větší zřejmě z toho důvodu, že se mu díky rozložení místností v prvním podlaží propisuje půdorys do 2.n.p. Bojujeme s tím samým, bohužel. Bungalov mít nemůžeme a dělat nahoře z části terasu asi nemá smysl 😏
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?