Záchod v koupelně v projektu pro 3kk. Jak na to?

V současné době nám se rvoří projekt na dřevostavbu 3kk.Záchod chceme v koupelně.Projektant informoval nás, že dle směrnic to není možné.Při 3 obytných místnostech musí být samostatně záchod. Lze to obejít dát projektově do technické místnosti,ve skutečnosti zaslepit a umístit do té koupelny.Nevím, zda není pak problém při kolaudaci.CHtěla bych vědět Váš názor a zkušenosti s tim to pozměněným projektem.DÍKY.
Odpovědět
@yvonahk Tak to by problém při kolaudaci určitě byl. Museli byste to změnit až po kolaudaci. Ale - jestli to bude jediné WC v domku, tak bych ho určitě dala samostatně.
Odpovědět
Profilova fotka
@yvonahk My máme v obou koupelnách záchody přímo v koupelně a problém s tím není. :-D
Odpovědět
@petrasafr No Vy ale máte 2 koupelny, to je něco jiného. Ale jestli jsem dobře pochopila, tak @yvonahk bude mít jen jednu a v té chce WC. To myslím není šťastné řešení.
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 Aha :-D Tak pokud jde jen o jednu koupelnu, tak bych také dala WC určitě zvlášť.
Odpovědět
Profilova fotka
@yvonahk Vím, že stará vyhl. 137/1998 Sb., o obecných technických požadavcích na výstavbu, nějaká obdobná omezení měla, ale pak jí nahradila vyhl. č. 268/2009, o technických požadavcích na stavby, která už není tak radikální a jen ve svém § 10 odst. 6 uvádí, že "každý byt musí mít alespoň jednu záchodovou mísu a jednu koupelnu. U každé samostatné provozní jednotky s pobytovými místnostmi se počet záchodových mís stanoví podle účelu jednotky a počtu jejích uživatelů v souladu s příslušnými normovými hodnotami. Záchod nesmí být přístupný přímo z pobytové místnosti, nebo z obytné místnosti, jde-li o jediný záchod v bytě."
Odpovědět
@ykram Jestli tomu laicky rozumím, tak pokud je přístup z chodby do koupelny se záchodem a není to přístup z pobytové ani obytné místnosti tak by tam záchod v koupelně šel ne.Nebo co znamená pobytová místnost? Jinak mě je divné,že nákres přibližný tohoto bungalovu jsme dá se říct okopírovali od jedné firmy,která podle toho projektuje a pak staví domky. Děkuji všem za Vaše názory.
Odpovědět
@yvonahk rozumíš tomu přesně, máme dvě koupelny hotové, v obou je záchod a podmínkou bylo, že do koupelny se musí jít přes chodbičku. U jedné koupelny to tak je, u druhé je vchod z pracovny a pokoje pro hosty, tak se postavila chodbička, nechalo se zkolaudovat a chodbička se strhla...Můžu ti to ukázat na plánech třeba do mailu
Odpovědět
@lucinkafr Jenže jsem našla ještě § 22odst.6 Záchod nesmí být přístupný přímo z pobytové místnost,nebo z obytné místnosti jde-li o jediný záchod v bytě.Tvoří-li byt nejvýše dvě obytné místnosti,mohou být záchod a koupelna v jedné místnosti. Máme koupelnu se záchodem z chodbičky,to by bylo dobré,ale máme 3kk,což jsou 3 pokoje,takže nevím vypadá to záchod zvláš´t. Zítra či v po zavolám na stavební odbor Jaroměř,co oni na to.
Odpovědět
@yvonahk A opravdu by se nenašel prostor pro samostatné WC? V domečku bych to považovala za samozřejmost. Ještě lepší by bylo jedno samostatné a druhé v koupelně. Ale jde o malý domeček, tak třeba jen jedno, ale samostatné ;-)
Odpovědět
Samozřejmě by bylo lepší samostatný záchod,ale jsme jen 2 a pes.A víc nás nebude,jsme předdůchoďáci.Záchod mi dal projektant do techn.místnosti,tam jsem chtěla z druhé strany v kuchyni malou spíž,samozřejmě odělenou se samostatnými dveřmi.na vesnici nutnou.Ozvu se pak jak jsem dopadla na stavebním.
Odpovědět
ahoj, my to tak máme - v projektu je ten záchod na konci koupelny u okna a před tím ještě jedna příčka. Manžel plánoval, že kdyby dělala úřednice problém, hodí tam nějakou falešnou příčku ze sádroše, a pak ji odstraníme. Ale nebylo to třeba. Řekli jsme to paní rovnou dopředu, že to klidně takhle uděláme, a pak půjde stejně pryč, ale měla pochopení. Prej "nic nevidím". Podotýkám, že bez úplatku :-). A to jsme vlastně porušili i pravidlo, že na záchod se musí jít od kuchyně přes dvoje dveře - vstup do té koupelky máme totiž na začátku kuch. linky. Je to o domluvě. Pokud máte barák navíc patrový, dá se patro označit za půdu, tedy neobytné prostory, a papírově vám o místnosti ubyde - pak by ten záchod v koupelce taky neměl vadit ;-)
Odpovědět
Tak jsem volala na stavební,prý jak jsou 3 obytné místnosti musí být záchod samostatně.ach ty úředníci!
Odpovědět
Článek se načítá
@yvonahk jj, takhle je to v zákoně. A nemůžete udělat jen tu příčku "na oko", kterou po kolaudaci dáte pryč?
Odpovědět
@maskacka No jo, ale my máme záchod nakreslený v koupelně hned zkraje koupelny,po příchodu ¨do koupelny v pravo, odělený sice nízkou zídkou, ale je jeden vchod do koupelny a záchodu.to by byl asi problém.
Odpovědět
@yvonahk No jo, úřední šiml zařehtal :-D Ale v tomto případě myslím, že to má opodstatnění. I když jste jen dva, pořád bych se snažila vyřešit WC samostatně. Vždyť je to 1,5 m2. To se přece někam musí vmáčknout. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
můžou být oba záchody ve dvou koupelnách?budeme mít 4kk
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?